Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste elektrische transportfiets en beste koop

 


Veel transportfietsen ogen retro, maar dat wil niet zeggen dat het geen moderne fietsen zijn. Versnellingen en handremmen zijn aanwezig op de meeste transportfietsen, en ook elektrische transportfietsen komen we steeds vaker tegen. Hier de beste elektrische transportfiets uit de AD Fietstest 2018 en de beste koop uit deze test van elektrische transportfietsen.


Beste elektrische transportfiets: Cortina E-U4 Transport

Stoer, robuust, comfortabel en heel betaalbaar. De Cortina E-U4 Transport heeft veel pluspunten. Een terechte winnaar van de test van elektrische transportfietsen. Tip: Koop deze beste fiets goedkoop online want dat scheelt veel geld.Het testteam was zeer te spreken over het rijcomfort, het zitcomfort en het design. De Ecomo voorwielmotor is krachtig.

Aan de Cortina E-U4 Transport kunt je nauwelijks zien dat deze fiets elektrisch is. Alleen de accu onder de bagagedrager verraadt zijn trapondersteuning. Het is een veilige e-bike met een gesloten kettingkast en rollerbrakes. Zowel de voordrager als achterdrager zijn heel stevig, evenals het frame. Dankzij 7 versnellingen kun je ook buiten stad of dorp prima vooruit op deze transportfiets. Ook als de weg omhoog loopt of als je sterke tegenwind hebt.

Beste Koop: Brinckers Baker F7

De keuze van het AD om de Brinckers Baker F7 tot beste koop bij de elektrische transportfietsen uit te roepen verbaast ons. Dit is een goede e-bike die weliswaar wat minder hoog scoort dan de Cortina, maar die ook duurder is. En dat is toch geen kenmerk van een beste koop.


Het grote verschil van de Brinckers Baker F7 en de andere elektrische transportfietsen is de aanwezigheid van een terugtraprem in plaats van handremmen. Sommige mensen waarderen dat, anderen zien dat juist als een nadeel. Dit is een persoonlijke keuze.

De Brinckers Baker F7 is een elektrische fiets met een robuuste uitstraling en een nette afwerking. De voorwielmotor is stil en krachtig maar over de wegligging en hanteerbaarheid bij een hogere snelheid zijn de meningen verdeeld.

In ieder geval is dit een sterke transportfiets die heel lekker rijdt met zijn zeven versnellingen en krachtige elektrische motor. Met zijn voordrager, achterdrager, dubbele standaard, fietsslot en stoere vormgeving is dit een echte transportfiets, maar dan met een motortje.

Ook de Brinckers Baker F7 is online met korting te koop.

Zie ook: Alle testen van fietsen

Foto bovenaan: Cortina


, ,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2023 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Testen uitgevoerd door o.a. Coolblue, De Consumentenbond, ANWB en Test Aankoop. TestResults.nl heeft geen binding met deze organisaties.