Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste hybride elektrische fiets en beste koop

 De meeste mensen die een elektrische fiets kopen willen daar vooral fietstochten mee maken. Maar lang niet iedere e-bike is even goed geschikt voor recreatief gebruik. Hier kijken we naar de beste hybride elektrische fiets en de beste koop in deze klasse van de AD Fietstest 2018.


Beste hybride e-bike: Gazelle Chamonix T10 HMB

Je hebt stadsfietsen die vooral geschikt zijn voor ritjes in stad of dorp, zoals het doen van een boodschap. En je hebt racefietsen waarbij de sportieve prestaties bovenaan staan, maar die absoluut niet functioneel zijn. Een hybride fiets of toerfiets is een allrounder die je zowel voor kleine ritjes als voor langere fietstochten kunt gebruiken. Een hybride is dus een mix van een sportfiets en een stadsfiets. De meeste elektrische fietsen zijn hybrides, al komen er steeds meer elektrische stadsfietsen uit.Gazelle Chamonix T10 HMB is een echte elektrische hybride. Licht, soepel rijdend en voorzien van een krachtige motor en 10 derailleurversnellingen. Een fiets waarmee je moeiteloos lange fietstochten kunt maken, ook al is het terrein heuvelachtig en waait de wind tegen, Maar ook een elektrische fiets met een goede bagagedrager zodat hij ook voor de boodschappen gebruikt kan worden.

Wel is het design niet echt hip te noemen en het testteam vond de vering van deze beste hybride elektrische fiets wat stug.


Beste koop: Stella Copenhague Light

Als beste koop wees het AD de Stella Copenhague Light aan. Deze fiets haalde een 8 als cijfer in de AD Fietstest 2018. Dat is een halve punt minder dan de beste e-bike uit de test (de bovenstaande Gazelle) maar behoorlijk hoog voor een elektrische fiets die op papier wat minder uit de bus komt. Deze mindere specificaties, zoals een wat zwakkere motor, vallen in de praktijk niet zo op.Niet iedereen kan een voorwielmotor waarderen. Het stuurt zwaarder en kan de fiets wat laten zwabberen. Ook is de vering niet optimaal. Daartegenover staan een lage prijs, een mooi design en een goede afwerking.

Ook zonder ondersteuning is het goed fietsen op de Stella Copenhague Light en de lage instap bij het damesmodel maken het opstappen en afstappen makkelijk.

Zie ook: 

, ,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2023 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Testen uitgevoerd door o.a. Coolblue, De Consumentenbond, ANWB en Test Aankoop. TestResults.nl heeft geen binding met deze organisaties.