Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste kamado (beste keramische BBQ)

Redactie     14:56    


Een kamado (of keramische barbecue) is de top van de houtskool barbecues. De echte grillmasters gebruiken een keramische BBQ voor hun kunststukjes. Een kamado is gemaakt van gebakken keramiek met een glazuurlaag. Door de meerdere keramische lagen wordt bij een kamado de warmte bijzonder goed vastgehouden op een constante temperatuur. Kijk hier voor de beste kamado's uit de BBQ test.

Met een goede kamado kun je de temperatuur binnen in de BBQ tot op de graad nauwkeurig vasthouden. Op deze manier kun je ook op een houtskool heel goed koken, bakken, roken en stomen.

Bij een test van het BBQcenter zijn diverse kamado's van Big Green Egg tot beste keramische BBQ uitgeroepen. Daar zijn deze kamado's ook voordelig te koop. 


Kijk bij Beste Barbecue Kopen voor meer aanbevolen leveranciers van deze beste kamado en andere goede barbecues.


Beste Kamado: Big Green Egg

De beste keramische houtskoolbarbecue is de Big Green Egg. Deze is er in diverse formatie, waarvan er drie als besrte kamado zijn getest. De grote van de drie testwinnaars, de Big Green Egg Large, heeft 46 centimeter kookoppervlak. Dan is er nog de Medium met 38 centimeter kookoppervlak en het tafelmodel (de Big Green Egg MiniMax) 33 centimeter. Deze drie zijn binnen hun categorie tot beste kamado uitgeroepen.Daarnaast bevat het Big Green Egg assortiment nog de versie Small (ook 33 centimeter, maar geen tafelmodel), de Mini (25 centimeter) en de Extra Large (61 centimeter). De laatste kamado is geschikt voor groepen van meer dan 16 personen.


Een keramische barbecue van Big Green Egg kan temperaturen tot wel 350 graden aan en de temperatuur is perfect te regelen. Daardoor kun je er werkelijk alle soorten bereidingen op loslaten. Je kunt er mee grillen (zowel direct als indirect), mee bakken en mee koken, maar ook roken, stomen en de barbecue als slowcooker gebruiken. Dat kan het hele jaar door, want deze kamado grill kan het hele jaar buiten blijven staan.


Een kamado is een zeer veelzijdig kookappararaat voor buiten. Een volwaardige buitenkeuken, maar dan niet op gas maar houtskool gestookt.

Kijk bij het bovenstaande Beste Barbecue Kopen voor alle modellen van de Big Green Egg, voor andere kamado barbecues en voor alle prijzen en specificaties.

Zie ook: Alle testen van barbecues


Samenvatting:
Een kamado is een keramische barbecue. Een keramische bbq is gemaakt van keramiek en gietijzer. Een keramische bbq kan de temperatuur veel beter vasthouden dan een andere barbecue. BBQ experts zweren daarom bij een keramische barbecue en vinden de kamado de beste barbecue. Big Green Egg maakt de beste kamado's / beste keramische barbecues. Kijk hierboven voor deze beste kamado uit de test.

,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.