Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste aircooler / beste luchtkoeler

Redactie     13:04    


Een aircooler kun je zien als een tussenvorm tussen een ventilator en een airco. Een aircooler (luchtkoeler) koelt de lucht zonder koelvloeistof maar met water, en een afvoerslang is ook niet nodig. Dat is een groot voordeel van de aircooler ten opzichte van een airco. Hier meer informatie over aircoolers en de beste aircooler uit de test.

De beste aircooler / luchtkoeler uit de test

Hieronder kijken we onder andere naar de Trotec luchtkoeler die als beste aircooler is getest. Verder hebben we een overzicht voor je van alle aircoolers die een waardering van 4 of 5 sterren hebben gehaald. Uit dat overzicht met beste aircoolers kun je eenvoudig je persoonlijk beste aircooler selecteren.


Hieronder kijken we eerst naar wat een goede aircooler / goede luchtkoeler eigenlijk inhoudt.

Aircooler: beter dan een ventilator, minder koeling dan een airco

Met een aircooler kun je op een eenvoudige manier de temperatuur in een kamer enkele graden naar beneden brengen. Wil je meer dan enkele graden koelen? Dan kun je beter kiezen voor een airco. Kijk dan bij de testen van airco's voor deze meer krachtige koelapparaten.

Wat is een aircooler?

Een aircooler gebruikt geen koelvloeistof om te koelen, maar gewoon water. In de aircooler is een ventilator ingebouwd die de gekoelde lucht de kamer in blaast. Dat heeft diverse voordelen ten opzichte van een airco. Zo is de aircooler goedkoop in aanschaf en in gebruik, hij gebruikt namelijk minder stroom dan een airconditioning. 

Maar het belangrijkste voordeel voor thuisgebruik is wel dat de luchtcooler geen slang nodig heeft voor de afvoer van vocht en warme lucht. Daartegenover staat het nadeel dat de aircooler maar beperkt koelt. Voor het zware werk heb je toch echt een airco nodig.

Ten opzichte van een ventilator heeft de aircooler als grootste voordeel dat dit apparaat de lucht echt koelt en niet alleen verplaatst zoals een gewone ventilator doet.

Tip: Kijk bij de aanbiedingen aircoolers voor het aanbod van luchtkoeler bij alle goede online aanbieders van aircoolers.
Trotec aircooler beste in test

De Trotec PAE 25 is in een Duitse test van Aero Check als beste aircooler uitgeroepen. Dit is een voordelige aircooler (nog geen 140 euro) die bij een luchtcapaciteit van 320 m³/h slechts 65 Watt. aan stroom verbruikt.

Prijs, informatie en voordelig aanschaffen

Kijk bij de aanbiedingen van Trotec aircoolers voor deze beste aircooler tegen een lage prijs, met alle specificaties. 

Je vindt er nog veel meer goede Trotec aircoolers zoals de Trotec PAE 51 met hygrostaat en de Trotec PAE 50 voor grotere ruimte en de goedkope Trotec PAE 22 aircooler.

Meer over de beste aircooler

De best geteste Trotec luchtkoeler is voorzien van een luchtfilter en een verdampingsfilter met een verfijnde honingraatstructuur.  Deze filteren eerst de lucht voor deze bevochtigd en gekoeld wordt. Zo doet deze beste aircooler uit de test meteen als luchtverfrisser dienst en zorgt voor een beter binnenklimaat.Ook doet de Trotec PAE 25 dienst als geavanceerde ventilator met vier snelheden, een instelbare blaasrichting en eventueel een zwenkrichting. Dankzij de vier wieltjes en handgrepen kun je de aircooler makkelijk verplaatsen.

's nachts is deze aircooler ook prima te gebruiken want hij maakt, vooral in de speciale nachtmodus, maar weinig geluid en je kunt het verlichte display uitschakelen. Dat kan op het apparaat zelf of via een meegeleverde afstandsbediening.De aircooler gebruikt circa 1 liter water per uur en heeft een watertank van 6 liter. Dat betekent dat je hem wel af en toe moet bijvullen. Dat kan met koud water of met ijs. Voor het laatste worden ijspacks meegeleverd.

Deze aircooler haalt het qua koeling niet bij een airco, maar het apparaat koelt vele malen beter dan een ventilator. En dat voor een prijs die niet veel hoger is dan die van een goede torenventilator.

Kijk bij de bovenaan genoemde prijs en informatie voor de laagste prijs van deze beste aircooler / beste luchtkoeler op dit moment. Of kijk bij de bovenstaande aanbiedingen van aircoolers / luchtkoelers bij de beste winkels.

Zie ook: Meer beste aircoolers en ventilatoren uit de test

Foto's: Trotec


Samenvatting:
Een goede aircooler (luchtkoeler) is een alternatief voor ventilator en airco. Een aircooler koelt beter dan een ventilator, maar koelt minder dan een airco. Een aircooler koelt met water in plaats van koelvloeistof, het voordeel is dat dit water in de lucht verdampt en er daarom geen afvoer naar buiten nodig is.

Hierboven vind je de beste aircooler uit de test, een Trotec aircooler, en een link naar aanbiedingen van nog veel meer goede aircoolers / goede luchtkoelers.

Ook vind je bovenaan een verwijzing naar een overzicht van alle aircoolers die 4 of de maximale 5 sterren waardering hebben gekregen. Hier vind je alle beste aircoolers / beste luchtkoelers bij elkaar en kun je makkelijk de voor jou persoonlijk beste luchtkoeler / beste aircooler selecteren en goedkoop aanschaffen. 


, ,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.