Beste luchtkoeler uit de test en andere goede aircoolers

De beste luchtkoeler (aircooler) uit de test en andere goede luchtkoelers.

beste luchtkoeler / beste aircooler test

Een luchtkoeler kun je zien als een tussenvorm tussen een ventilator en een airco. Een aircooler (luchtkoeler) koelt de lucht zonder koelvloeistof maar met water, en een afvoerslang voor het vocht is ook niet nodig. 

Dat is een groot voordeel van de aircooler ten opzichte van een airco. Hier meer informatie over deze luchtkoelers en de beste luchtkoeler uit de test.De beste luchtkoelers uit de test

Hieronder kijken we onder andere naar de Trotec luchtkoeler. Deze aircooler is als beste luchtkoeler getest. 

Verder hebben we een overzicht voor je van alle luchtkoelers die een waardering van 4 of 5 sterren hebben gehaald. Uit dat overzicht met beste luchtkoelers kun je eenvoudig je persoonlijk beste luchtkoeler selecteren.


Zie ook:


Hieronder kijken we eerst naar wat een goede luchtkoeler eigenlijk inhoudt.Luchtkoeler: beter dan een ventilator, minder koeling dan een airco

Met een goede luchtkoeler kun je op een eenvoudige en goedkope manier de temperatuur in een kamer enkele graden naar beneden brengen. Wil je meer dan enkele graden koelen? Dan kun je beter kiezen voor een airco. 

Kijk in dat geval bij de testen van airco's voor deze meer krachtige koelapparaten.
Wat is een luchtkoeler?

Het verschil tussen een luchtkoeler en een airco is heel duidelijk. Een luchtkoeler gebruikt geen koelvloeistof om te koelen, maar gewoon water. 

In de luchtkoeler / aircooler is een ventilator ingebouwd die de gekoelde lucht de kamer in blaast. Daardoor heeft de luchtkoeler diverse voordelen ten opzichte van een airco. 

Zo is de luchtkoeler goedkoop in aanschaf en in gebruik. Een luchtkoeler gebruikt namelijk minder stroom dan een airconditioning. 

Maar het belangrijkste voordeel voor thuisgebruik is wel dat de luchtcooler geen slang nodig heeft voor de afvoer van vocht en warme lucht. Daartegenover staat het nadeel dat de aircooler maar beperkt koelt. Voor het zware werk heb je toch echt een airco nodig.

Een luchtkoeler verplaatst niet alleen lucht, maar koelt deze ook
Ten opzichte van een ventilator heeft de luchtkoeler als grootste voordeel dat dit apparaat de lucht echt koelt en niet alleen maar lucht verplaatst zoals een gewone ventilator doet. 

Een ventilator geeft namelijk alleen het idee van koelte. Zodra je een ventilator uitzet is het weer net zo warm als voor het gebruik van de ventilator. Maar de luchtkoeler brengt de temperatuur echt naar beneden.Beste luchtkoeler uit de test: Trotec aircoolerTrotec aircooler beste luchtkoeler in test

Maar nu eerst de beste aircooler uit de test.

De Trotec PAE 25 is in een Duitse test van Aero Check als beste aircooler uitgeroepen. Deze best geteste luchtkoeler is een voordelige aircooler (nog geen 140 euro) die bij een luchtcapaciteit van 320 m³/h slechts 65 Watt. aan stroom verbruikt.

Deze beste luchtkoeler is dus zowel goedkoop in aanschaf als goedkoop in gebruik.

Prijs, informatie en voordelig aanschaffen

Kijk bij de aanbiedingen van Trotec aircoolers voor deze beste luchtkoeler tegen een lage prijs, met alle specificaties. 

Je vindt er nog veel meer goede Trotec luchtkoelers zoals de Trotec PAE 51 met hygrostaat en de Trotec PAE 50 voor grotere ruimte en de goedkope Trotec PAE 22 aircooler.

Meer over de beste luchtkoeler

De best geteste Trotec luchtkoeler is voorzien van een luchtfilter en een verdampingsfilter met een verfijnde honingraatstructuur.  Deze twee onderdelen filteren eerst de lucht voor deze bevochtigd en gekoeld wordt. 

Zo doet deze beste luchtkoeler uit de test meteen als luchtverfrisser dienst en zorgt de beste luchtkoeler voor een beter binnenklimaat.

Beste luchtkoeler test: Trotec aircooler

Beste aircooler test: Trotec luchtkoeler


Ook doet de Trotec PAE 25 dienst als geavanceerde ventilator met vier snelheden, een instelbare blaasrichting en eventueel een zwenkrichting. Dankzij de vier wieltjes en handgrepen kun je de beste luchtkoeler makkelijk verplaatsen.

's nachts is deze aircooler ook prima te gebruiken want hij maakt, vooral in de speciale nachtmodus, maar weinig geluid en je kunt het verlichte display uitschakelen. Dat kan op de luchtkoeler zelf of via een meegeleverde afstandsbediening.

Beste luchtkoeler: Trotec aircooler

Beste luchtkoeler: Trotec aircooler


De beste geteste luchtkoeler gebruikt circa 1 liter water per uur en heeft een watertank van 6 liter. Dat betekent dat je hem wel af en toe moet bijvullen. Dat bijvullen kan met koud water of met ijs (of met een combinatie). Voor het laatste worden ijspacks meegeleverd.

Deze aircooler haalt het qua koeling niet bij een airco, maar het apparaat koelt vele malen beter dan een ventilator, en deze beste luchtkoeler presteert ook aanmerkelijk beter dan de meeste andere luchtkoelers. En dat voor een goedkope luchtkoeler met een prijs die niet veel hoger is dan die van een goede torenventilator.

Kijk bij de bovenaan genoemde prijs en informatie voor de laagste prijs van deze beste aircooler / beste luchtkoeler op dit moment. Of kijk bij de bovenstaande aanbiedingen van aircoolers / luchtkoelers bij de beste winkels.

Zie ook: Meer beste aircoolers en ventilatoren uit de test

Foto's: Trotec luchtkoeler


Samenvatting:
Een goede aircooler (luchtkoeler) is een alternatief voor ventilator en airco. Een aircooler koelt beter dan een ventilator, maar koelt minder dan een airco. Een aircooler koelt met water in plaats van koelvloeistof, het voordeel is dat dit water in de lucht verdampt en er daarom geen afvoer naar buiten nodig is.

Hierboven vind je de beste aircooler uit de test, een Trotec aircooler, en een link naar aanbiedingen van nog veel meer goede aircoolers / goede luchtkoelers.

Ook vind je bovenaan een verwijzing naar een overzicht van alle aircoolers die 4 of de maximale 5 sterren waardering hebben gekregen. Hier vind je alle beste aircoolers / beste luchtkoelers bij elkaar en kun je makkelijk de voor jou persoonlijk beste luchtkoeler / beste aircooler selecteren en goedkoop aanschaffen. 


Een reactie posten

5 Reacties

 1. ben benieuwd waar ie voor < 100,00 te koop is

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is natuurlijk een momentopname, maar bij de link naar de Trotec aircooler bovenaan zie ik diverse Trotec luchtkoelers ruim onder de 100 euro. Ook onder de 90 euro en zelfs voor minder dan 70 euro. Dan heb je natuurlijk wel de goedkoopste Trotec luchtkoeler.

   Verwijderen
 2. Ik ben vooral benieuwd waar ik de uitslag van de Duitse test kan vinden, kom alleen maar verwijzingen naar andere verkoopsites tegen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kocht zo een onding. abominabele kwaliteit met een scherm dat totaal onleesbaar is. Ook is de kramikele behuizing zeer onzorvuldig , rommelig en niet passend in elkaar gefranst. Vanaf minuut 1 heb ik om omruiling gevraagd, eerst geen reactie, pas na de derde mail moest ik het terugsturen voor herstelling wat minstens 3 weken zou aanslepen. het toestel staat ingepakt klaar voor terugzending van zodra men mij terugbetaald heeft. Kortom voor garantie of problemen moet je nooit op hen rekenen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit is natuurlijk geen airco, maar je betaalt er ook bijna niet meer dan 100 euro voor. Het verschil met een ventilator is enorm in het voordeel van deze aircooler. Ik gebruik hem overdag in de werkkamer als ik kook in de keuken en snachts mag hij mee naar de slaapkamer. Ik sleep dat ding met dit warme weer de hele dag mee :-) en hij doet het prima. Ik en mijn vrouw slapen heerlijk ondanks het warme weer. Ik ben blij met de aanschaf.

  BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.