Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste aircooler (luchtkoeler)

Redactie     13:37     2 comments


Een aircooler kun je zien als een tussenvorm tussen een ventilator en een airco. Een aircooler (luchtkoeler) koelt de lucht zonder koelvloeistof maar met water, en een afvoerslang is ook niet nodig. Hier meer informatie over aircoolers en de beste aircooler uit de test.


Beter dan een ventilator, minder koeling dan een airco

Met een aircooler kun je op een eenvoudige manier de temperatuur in een kamer enkele graden naar beneden brengen. Wil je meer dan enkele graden koelen? Dan kun je beter kiezen voor een airco. Kijk dan bij de testen van airco's voor deze meer krachtige koelapparaten.

Wat is een aircooler?

Een aircooler gebruikt geen koelvloeistof om te koelen, maar gewoon water. In de aircooler is een ventilator ingebouwd die de gekoelde lucht de kamer in blaast. Dat heeft diverse voordelen ten opzichte van een airco. Zo is de aircooler goedkoop in aanschaf en in gebruik, hij gebruikt namelijk minder stroom dan een airconditioning. Maar het belangrijkste voordeel voor thuisgebruik is wel dat de luchtcooler geen slang nodig heeft voor de afvoer van vocht en warme lucht. Daartegenover staat het nadeel dat de aircooler maar beperkt koelt. Voor het zware werk heb je toch echt een airco nodig.

Ten opzichte van een ventilator heeft de aircooler als grootste voordeel dat dit apparaat de lucht echt koelt en niet alleen verplaatst zoals een gewone ventilator doet.

Tip: Kijk bij de aanbiedingen aircoolers voor het aanbod van luchtkoeler bij alle goede online aanbieders van aircoolers.
Trotec aircooler beste in test

De Trotec PAE 25 is in een Duitse test van Aero Check als beste aircooler uitgeroepen. Dit is een voordelige aircooler (net geen 100 euro) die bij een luchtcapaciteit van 320 m³/h slechts 65 Watt. aan stroom verbruikt.

Prijs, informatie en voordelig aanschaffen

Kijk hier voor aanbiedingen van deze beste aircooler. Je vindt er nog veel meer goede Trotec aircoolers.

Meer over de beste aircooler

De best geteste Trotec luchtkoeler is voorzien van een luchtfilter en een verdampingsfilter met een verfijnde honingraatstructuur.  Deze filteren eerst de lucht voor deze bevochtigd en gekoeld wordt. Zo doet deze beste aircooler uit de test meteen als luchtverfrisser dienst en zorgt voor een beter binnenklimaat.Ook doet de Trotec PAE 25 dienst als geavanceerde ventilator met vier snelheden, een instelbare blaasrichting en eventueel een zwenkrichting. Dankzij de vier wieltjes en handgrepen kun je de aircooler makkelijk verplaatsen.

's nachts is deze aircooler ook prima te gebruiken want hij maakt, vooral in de speciale nachtmodus, maar weinig geluid en je kunt het verlichte display uitschakelen. Dat kan op het apparaat zelf of via een meegeleverde afstandsbediening.De aircooler gebruikt circa 1 liter water per uur en heeft een watertank van 6 liter. Dat betekent dat je hem wel af en toe moet bijvullen. Dat kan met koud water of met ijs. Voor het laatste worden ijspacks meegeleverd.

Deze aircooler haalt het qua koeling niet bij een airco, maar het apparaat koelt vele malen beter dan een ventilator. En dat voor een prijs die niet veel hoger is dan die van een goede torenventilator.

Kijk bij de bovenaan genoemde prijs en informatie voor de laagste prijs van deze beste aircooler / beste luchtkoeler op dit moment. Of kijk bij de bovenstaande aanbiedingen van aircoolers / luchtkoelers bij de beste winkels.

Zie ook: Meer beste aircoolers en ventilatoren uit de test

Foto's: Trotec


Onderwerpen:
Beste luchtkoeler test aircoolers, Trotec, test luchtkoelers, beste aircooler test, best geteste aircooler, luchtkoeler.

, ,


2
replies
  1. ben benieuwd waar ie voor < 100,00 te koop is

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben vooral benieuwd waar ik de uitslag van de Duitse test kan vinden, kom alleen maar verwijzingen naar andere verkoopsites tegen

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.