Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste stoomgenerator en beste koop uit test stoomgeneratoren

 

Wat is de beste stoomgenerator uit de test? En welke stoomgeneratoren zijn nog meer zeer goed getest? Hier lees je het.

beste stoomgenerator test

Wat is de beste stoomgenerator? En wat is een goede stoomgenerator voor een lage prijs? Wij kijken hier naar de beste stoomgeneratoren en de beste koop uit diverse testen.

Best geteste stoomgeneratoren

De beste stoomgeneratoren zijn hier onder te vinden bij de beste stoomgenerator test.  


Ook zie je hier boven een overzicht met meer goede stoomgeneratoren. In beide overzichten vind je de (laagste) actuele winkelprijzen, alle specificaties, alle mogelijkheden en reviews en ervaringen van gebruikers van deze beste stoomgenerator apparaten.


Of kijk op Beste Strijkijzer Kopen voor meer goede en goedkope online verkooppunten van stoomgenerators en stoomstrijkijzers.Wat is een stoomgenerator?

Maar eerst even uitleg wat een stoomgenerator precies is. Je zou de stoomgenerator kortweg kunnen omschrijven als een power stoomstrijkijzer.

Een stoomgenerator is een stoomstrijkijzer waarbij het waterreservoir zich niet in het strijkijzer zelf bevindt, maar in een aparte watertank die tijdens het strijken naast de strijkplank staat.

Dit betekent dat het waterreservoir veel groter kan zijn. Dat is ideaal voor bulkwerk, want je kan veel langer strijken voordat je het strijkijzer met water moet bijvullen. Ook is het strijkijzer dat je in de hand houdt ook veel lichter. Er zit immers geen water in. Ook dat is een groot voordeel als je lang aaneengesloten aan het strijken bent.

Hieronder vind je een aantal stoomgeneratoren die als beste stoomgenerator of als beste koop getest zijn. Kijk op het bovenstaande Beste Strijkijzer Kopen voor de prijzen.

Beste stoomgenerator: Philips PerfectCare Elite

Wil je een optimaal strijkresultaat en is de prijs daarbij van minder belang? Kies dan voor de Philips PerfectCare Elite. Volgens meerdere stoomgenerator testen is de Philips PerfectCare Elite de beste stoomgenerator met het beste professionele eindresultaat.


beste stoomgenerator


Deze beste stoomgenerator is een prijzig alternatief voor een strijkijzer, maar het betreft wel een bijzonder goede, krachtige en gebruiksvriendelijke stoomgenerator. 

Deze Philips stoomgenerator is te koop in diverse versie, met een stoomdruk van 7,5 of 8 bar en een maximale stoomdruk variërend van 140 tot 165 gram per minuut. De stoomjet (maximale stoomstoot) loopt uiteen van 450 gram tot wel 600 gram per minuut. In alle gevallen kan deze krachtpatser al het strijkwerk aan. 

Door de automatische temperatuur-instelling hoef je je strijkgoed niet te sorteren. Je kunt gewoon doorstrijken, deze beste stoomgenerator past de temperatuur zelf aan.

Je hoeft je strijkgoed maar aan één kant te strijken door de hoge stoomdruk van de Philips PerfectCare Elite. De stoom dringt diep in de stof door. En de krachtige stoomstoot rekent af met alle kreukels. Toch doet deze beste stoomgenerator uit de test relatief stil zijn werk.

Andere pluspunten van deze beste stoomgenerator zijn de reinigingsdop die de kalk opvangt en de automatische uitschakeling. Als enige van de hier genoemde stoomgeneratoren is het waterreservoir van deze Philips uitneembaar zodat je makkelijker tussentijds kunt bijvullen.

Kijk voor de actuele lage prijs van deze en andere PerfectCare stoomgenerator bij de bovenstaande link naar de beste stoomgeneratoren.

Goedkope stoomgenerator

Voor de Philips Perfect Care Elite betaal je (afhankelijk van de versie) bedragen rond de 300 euro? Kan het goedkoper? Ja er zijn ook goedkopere stoomgeneratoren. Een goedkope stoomgenerator kun je onder de 100 euro kopen.

Onder andere Braun, Domo en Black & Decker maken goedkope stoomgeneratoren die onder de 100 euro te koop zijn. Maar voor iets meer geld heb je een betere stoomgenerator zoals de Tefal Express Easy, de Tefal Express Anti-Calc of de Philips Perfectcare Compact.

Tefal Express Easy

De Tefal Express Easy Plus. De Tefal stoomgenerator is bijvoorbeeld goedkoper dan de Philips hier boven (kijk op het bovenstaande Beste Strijkijzer Kopen voor de laatste prijzen) maar presteert niet minder.

Ook haalt de Tefal stoomgenerator hoge gebruikerswaardering bij bijvoorbeeld Coolblue en Bol.com.

stoomgenerator tefal

De beste stoomgenerator uit deze reeks heeft een 6 bar stoomdruk van bij 380 gram per minuut. Daarmee scoort hij qua specificaties wat minder, maar deze beste koop kost de helft. De voorganger van deze Tefal stoomgenerator is bij een eerdere test als beste koop stoomgenerator getest.

Er zijn ook goedkopere versie van deze Tefal stoomgenerator, maar die zijn minder krachtig (120 gram p/m) en daarom geen aanrader.

Philips PerfectCare Compact

Ook Philips heeft goedkopere stoomgeneratoren dan de bovengenoemde beste stoomgenerator.  Bijvoorbeelde Philips PefectCare Compact. Deze stoomgenerator kun je zien als het wat lichtere (en goedkopere) broertje van de als eerste genoemde Philips PerfectCare Elite. 

test stoomgenerators

In tegenstelling tot bij de bovenstaande Philips PerfectCare Elite (de beste stoomgenerator uit de test) kun je bij de Compact het waterreservoir niet afnemen. Je moet het hele apparaat meenemen naar de kraan. Wel beschikt ook deze goedkopere versie van de Philips PerfectCare stoomgenerator over automatische temperatuurselectie.

Andere stoomgeneratoren

Tefal en Philips staan bovenaan als stoomgenerator fabrikanten. Maar er zijn meer stoomgenerator merken. Ook Bosch, Laurastar, Braun, Black&Decker, AEG, Rowenta en Inventum maken stoomgeneratoren. Maar het aanbod aan deze power strijkijzers is wel een stuk kleiner dan het aanbod aan stoomstrijkijzers. 

Bij de bovenstaande stoomgenerator aanbiedingen vind je ze allemaal.

Stoomgenerator of stoomstrijkijzer

Tenslotte kijken we nog even naar de voordelen en nadelen van een stoomgenerator ten opzichte van een stoomstrijkijzer. Is een stoomgenerator voor jou het beste strijkijzer?

Veel water
Het grote verschil tussen een stoom generator en een stoom strijkijzer zit hem in het waterreservoir. Bij een gewoon strijkijzer zit deze in het strijkijzer zelf. Er is dus weinig ruimte voor water, want anders wordt het apparaat te groot en te zwaar.

Bij de stoomgenerator zit het water in een los reservoir dat met een slang aan het strijkijzer is verbonden. Dat reservoir kan dus heel groot zijn. Je kunt lekker door strijken zonder dat je telkens het reservoir moet vullen. 

Weinig gewicht
Omdat er geen water in de "handheld" zit is het strijkijzer tijdens het gebruik ook nog eens heel licht.

Veel stoom
En omdat er veel water in het grote reservoir zit, hoeft het apparaat iet zuinig met water en stoom te zijn. Een stoomgenerator kan veel meer stoom geven dan een stoomstrijkijzer. Maar pas op, de hoeveelheid verschilt enorm per stoom generator. Bij een goedkope stoomgenerator kan de stoomproductie tegenvallen. Let goed op de specificaties.

Meer snelheid
Weinig bijvullen, meer stoom en een licht strijkijzer, dat draagt allemaal bij een sneller strijken. Professionals die veel te strijken hebben gebruiken dan ook een stroomgenerator in plaats van een stoomstrijkijzer.

Nadelen stoomgenerator
Maar alles heeft nadelen, dus ook de stoomgenerator. De nadelen zitten hem in de prijs (een stoomgenerator is duurder dan een stoomstrijkijzer) en de opbergruimte (een stoomgenerator neemt met zijn reservoir veel ruimte in als je hem in een kast wil zetten).

Alle genoemde stoomgeneratoren zijn te koop bij de aanbevolen winkels op Beste Strijkijzer Kopen.

Zie ook: Testen van strijkijzers


Foto bovenaan: Philips stoomgenerator

Samenvatting:
Hier vind je de beste stoomgenerator en de best keuze (beste koop) uit de stoomgenerator test. Bij de link naar de beste stoomgeneratoren uit de test bovenaan vind je tevens de beste stoomgeneratoren volgens Kieskeurig. Al deze goede stoomgeneratoren vind je goedkoop bij het eveneens bovengenoemde Beste Strijkijzer Kopen.

De beste stoomgenerators uit de test vind je hier boven beschreven, de Philips PerfectCare Elite (beste stoomgenerator test), de Tefal Express Easy (beste keuze) en de Philips PerfectCare Compact (goedkopere versie van de best geteste stoomgenerator).


, ,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *