Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste stoomgeneratoren en beste koop

Redactie     14:00     No comments

beste stoomgenerator test

Wat is de beste stoomgenerator? En wat is een goede stoomgenerator voor een lage prijs? Wij kijken hier naar de beste stoomgeneratoren en de beste koop uit diverse testen.

De beste stoomgeneratoren zijn te vinden bij de beste stoomgeneratoren uit de test.  Daar vind je de beste stoomgenerator en beste koop volgens de Consumentenbond en diverse beste stoomgeneratoren volgens Kieskeurig.

Kijk daar ook voor alle (laagste) actuele winkelprijzen, alle specificaties, alle mogelijkheden en reviews en ervaringen van gebruikers.

Of kijk op Beste Strijkijzer Kopen voor meer goede en goedkope online verkooppunten van stoomgenerators en stoomstrijkijzers.


Wat is een stoomgenerator?

Maar eerst even uitleg wat een stoomgenerator precies is. Een stoomgenerator is een stoomstrijkijzer waarbij het waterreservoir zich niet in het strijkijzer zelf bevindt maar in een aparte watertank die tijdens het strijken naast de strijkplank staat.

Dit betekent dat het waterreservoir veel groter kan zijn (ideaal voor bulkwerk) en dat het strijkijzer dat je in de hand hebt ook veel lichter is.

Hieronder vind je een aantal stoomgeneratoren die als beste stoomgenerator of als beste koop getest zijn. Kijk op het bovenstaande Beste Strijkijzer Kopen voor de prijzen.

Philips PerfectCare Elite

Wil je een optimaal strijkresultaat en is de prijs daarbij van minder belang? Kies dan voor de Philips PerfectCare Elite GC9640/60. Volgens de test van zowel de Strijkijzerstore als de Consumentenbond is dit de beste stoomgenerator met het beste professionele eindresultaat.

beste stoomgenerator


Met een prijs van bijna 280 euro is dit een prijzig alternatief voor een strijkijzer, maar dit is wel een bijzonder goede, krachtige en gebruiksvriendelijke stoomgenerator. Met een stoomstoot van 480 gram per minuut en een stoomdruk van 7 bar kan deze krachtpatser al het strijkwerk aan. Door de automatische termperatuurinstelling hoef je je strijkgoed niet te sorteren. Gewoon doorstrijken, deze beste stoomgenerator past de temperatuur zelf aan.

Je hoeft je strijkgoed maar aan één kant te strijken door de hoge stoomdruk van de Philips PerfectCare Elite. De stoom dringt diep in de stof door. En de krachige stoomstoot rekent af met alle kreukels. Toch doet deze beste stoomgenerator uit de test relatief stil zijn werk.

Andere pluspunten zijn de reinigingsdop die de kalk opvangt en de automatische uitschakeling. Als enige van de hier genoemde stoomgeneratoren is het waterreservoir van deze Philips uitneembaar zodat je makkelijker tussentijds kunt bijvullen.

Tefal Express Easy Plus

De Consumentenbond testte nog een tweede apparaat als beste stoomgenerator, de Tefal GV7556 Express Easy Plus. Deze Tefal stoomgenerator is heel veel goedkoper dan de Philips hier boven (kijk op het bovenstaande Beste Strijkijzer Kopen voor de laatste prijzen) en haalde evenveel punten. Wat bij deze beste stoomgenerator tevens opvalt is de hoge gebruikerswaardering bij Coolblue (4,5 van 5 sterren) en Bol.com (4,75 uit 5 sterren).

stoomgenerator tefal

Dat deze stoomgenerator ruim 120 euro goedkoper is merk je met name aan de mindere stoomstoot (300 in plaats van 480 gram)  en stoomdruk (6 bar in plaatst van 7 bar), maar voor thuisgebruik is dit alles ruim voldoende. Niet voor niets heeft de Consumentenbond deze Tefal als beste stoomgenerator getest.

Voor de titel van beste koop vind de Consumentenbond deze stoomgenerator echter nog wat te prijzig.

Philips SpeedCare

De titel van Beste Koop stoomgenerator gaat naar de Philips Speedcare GC6627/30 die ook een hoge score haalt, maar met een prijs van 99 euro heel goedkoop is voor een goede stoomgenerator. Dit is een goede stoomgenerator voor thuisgebruik. Al is hij qua stoomdruk (4,8 bar) en stoomstoot (160 gram) natuurlijk wel wat minder dan de veel duurdere professionele apparaten.

test stoomgeneratoren beste koop

Het is echter een heel gebruiksvriendelijke en ook heel degelijke stoomgenerator waarmee het lekker doorstrijken is. Een goede stoomgenerator met een prijskaartje van een strijkijzer! Een terechte beste koop.

Philips PerfectCare Aqua

De Strijkijzerstore heeft nog een vierde aanbeveling, de Philips PerfectCare Aqua GC8625/30. Deze stoomgenerator kun je zien als het wat lichtere (en goedkopere) broertje van de als eerste genoemde Philips PerfectCare Elite. Deze versie beschikt over een 300 gram sterke stoomstoot en 6,8 bar stoomdruk.

test stoomgenerators

In tegenstelling tot bij de Elite kun je bij de Aqua het waterreservoir niet afnemen. Je moet het hele apparaat meenemen naar de kraan. Wel beschikt ook deze versie van de Philips PerfectCare  stoomgenerator over automatische temperatuurselectie.

Alle vier deze beste stoomgeneratoren zijn te koop bij de aanbevolen winkels op Beste Strijkijzer Kopen.

Zie ook: Testen van strijkijzers


Onderwerpen:
Beste stoomgenerator test, goede stoomgeneratoren test, beste koop consumentenbond, best getest, beste stoomgenerators test.


, ,


0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.