Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste elektrische fiets met middenmotor

 


Bij de Nationale E-Bike Test is de Brinckers Bretagne M8 tot beste elektrische fiets met middenmotor uitgeroepen. Hier informatie over de beste e-bike.


De Brinckers Bretagne M8 is te koop als herenfiets en als fiets met lage instap. Dit laatste model is zowel bij dames als heren populair.
Kijk hier voor de Brinckers Bretagne met hoge online korting.

Voordelen en nadelen middenmotor

Je hebt e-bikes met voorwielmotor, achterwielmotor en middenmotor. De Brinckers Bretagne M8 is getest als de beste elektrische fiets met middenmotor. Bij dit soort elektrische fietsen is de motor direct aan de trapas bevestigd. Dat geeft een heel natuurlijk aanvoelende trapondersteuning. Je hebt niet het gevoel dat je voortgetrokken wordt zoals bij een voorwielmotor of dat je geduwd wordt zoals bij een achterwielmotor.

Doordat motor en trappers direct met elkaar in verbinding staan kan een krachtsensor de kracht meten die op de trappers wordt uitgeoefend. Hierdoor kan de trapondersteuning heel precies gedoseerd worden. De motor kan precies de ondersteuning geven die die nodig is. Dat merk je bijvoorbeeld heel goed bij het wegrijden uit stilstand en als je fiets zwaar beladen is.Een ander voordeel van een middenmotor is dat de fiets stabieler is bij het rijden omdat het zwaartepunt van de motor laag zit.

Nadelen heeft een middenmotor voor de gebruiker niet. De fietsfabrikanten worden wel met meer uitdagingen geconfronteerd zoals het spatwaterdicht maken van de motorbehuizing en het geluidloos houden van de motor zelf. Bij een goede elektrische fiets met middenmotor als de Brinckers Bretagne is dat tegenwoordig prima onder controle.

Beste e-bike met middenmotor

Bij de Nationale E-Bike Test 2018 is de Brinckers Bretagne M8 getest als beste elektrische fiets met middenmotor. Het betreft de versie van de Brincker Bretagne met 8 versnellingen. Er is ook een duurdere versie met een traploze versnellingsnaaf en schijfremmen (de Brinckers Bretagne M330) die verder gelijk is aan deze als best geteste M8.De Brinckers Bretagne is een mooie verzorgde e-bike met een sterke (80 Nm) Bafang middenmotor die vrijwel onzichtbaar is weggewerkt. De accu bevindt zich niet op het frame (zoals bij veel middenmotoren) maar onder de bagagedrager. Dat is wel zo mooi en praktisch. Deze accu bevat meteen de achterverlichting. Ook dat is mooi en praktisch tegelijk.


Heel veel punten scoort de Brinckers Bretagne op het gebied van rijcomfort. Zowel de zadelpen als de voorvork zijn plezierig verend en het Selle Royal fietszadel en de handvatten zijn extra comfortabel. Dat, in combinatie met de voordelen van de middenmotor, zorgen voor een bijzonder hoog comfort onder het fietsen. Met de term elektrische stadsfiets doe je deze elektrische fiets dan ook tekort. Deze e-bike is ook voor intensief recreatief gebruik heel geschikt.


Kijk bij de bovenaan genoemde aanbieding om deze beste elektrische fiets met middenmotor van 2018 (en andere goede e-bikes) met hoge korting te kopen.

Foto's: Brinckers
Zie ook: Alle testen van elektrische fietsen

,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2023 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Testen uitgevoerd door o.a. Coolblue, De Consumentenbond, ANWB en Test Aankoop. TestResults.nl heeft geen binding met deze organisaties.