Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Beste wandelnavigatie (wandel GPS)

Informatie over Garmin wandelnavigatie, het beste wandel gps navigatie systeem uit de test. Ook hebben we aanbiedingen van andere goede gps wandelnavigatie systemen.

beste wandel navigatie GPS

Navigatie voor voetgangers kun je ook via je smartphone gebruiken. Maar bij deze wandelnavigatie loop je snel tegen beperkingen aan. Daarom kijken we hier naar de beste wandelnavigatie in de vorm van de beste wandel gps navigatiesystemen voor wandelaars. 

Waarom zou je een apart apparaat voor wandel navigatie kopen? Hier kijken we naar de voordelen van GPS wandelnavigatie systemen en naar de beste wandelnavigatie uit de test.

Waarom wandelnavigatie?

Laten we beginnen met de vraag waarom je een apart navigatiesysteem voor het wandelen zou moeten aanschaffen. Je kan immers ook met je smartphone navigeren.

De accu
De eerste reden om te kiezen voor een aparte handheld voor wandelnavigatie is de accu. Een navigatie app op je telefoon vreet energie. Er vindt continue positie-bepaling plaats en ook het tonen van de kaarten verslindt energie. Het gevolg is dat je accu binnen een mum van tijd leeg is.

Vooral voor lange wandeltochten is een navigatie-app daarom minder geschikt. Soms is de accu nog eerder leeg dan je bij het eindpunt bent, en als je wandelnavigatie de accu leeg slurpt kun je ook niet meer telefoneren.

Outdoor navigatie
Ten tweede zijn GPS wandelnavigatie systemen echte outdoor apparaten. Een goede wandelnavigatie is waterdicht, stofdicht en schokbestendig. Ze kunnen veel beter tegen outdoor-ontberingen zoals regen, kou, stof en modder dan je smartphone.

Niet afhankelijk van internet
En op een wandelnavigatie systeem heb je de wandelkaarten op het apparaat zelf staan. Je bent dus niet afhankelijk van een verbinding met internet als je aan het wandelen bent. Je hebt altijd alle kaarten tot je beschikking, ook als je ver van de bewoonde wereld aan het wandelen bent. Wel zo veilig! 

Mooie wandelroutes en andere extra's
En dan beschikken goede wandel GPS systemen over interessante extra's zoals het beschikbaar stellen van de mooiste wandelroutes bij de meegeleverde kaarten of via downloads. De wandel navigatie van je smartphone is meer bedoeld voor het zo snel mogelijk van A naar B wandelen.

Ook zijn onverharde wandelpaden en bospaden lang niet altijd beschikbaar op je telefoon maar wel op specifieke GPS wandelnavigatie.

Kortom er zijn voor een wandelaar veel redenen om te kiezen voor een GPS wandelnavigatie systeem. Het enige nadeel is dat je er een apart apparaatje voor moet aanschaffen, maar aan een goed GPS wandelnavigatie systeem kun je tijdens het wandelen veel plezier beleven.

Beste wandelnavigatie goedkoop kopen

Garmin is toonaangevend in wandel navigatie. Hieronder vind je aanbiedingen van Garmin wandelnavigatie systemen en GPS wandelnavigatie systemen van andere fabrikanten bij de aanbevolen winkels voor deze apparaatjes.
Beste wandelnavigatie: Garmin eTrex Touch wandel GPS

Een heel populair Garmin wandelnavigatie apparaatje is de Garmin eTrex Touch. Deze Garmin wandel GPS is een lekker compacte handheld met touchscreen die bovendien erg gebruiksvriendelijk is. Onder andere door de eenvoudige bediening van dit beste wandelnavigatie systeem.

Deze beste wandelnavigatie wordt geleverd met gedetailleerde topografische kaarten van Europa. Het 3D kompas zorgt voor nauwkeurige positiebepaling, ook als je op dat moment stil staat of stil zit. Naast GPS wordt de locatie ook via GLONASS bepaald. GLONASS is de Russische variant op GPS. Zie het gebruik hiervan als een soort second opinion.

En deze Garmin GPS navigatie voor wandelaars wordt niet alleen geleverd met vooraf geïnstalleerde TopoActive Europe kaarten, maar ook met geoptimaliseerde activiteitenprofielen voor diverse recreatieve activiteiten en als superleuke extra 250.000 geocaches om actief mee bezig te gaan.

De Garmin eTrex Touch GPS wandelnavigatie kan bovendien goed op de fiets worden gebruikt, want er wordt een fietssteun meegeleverd.

Garmin Connect of Garmin Adventures en bekijk routes en geocaches die anderen hebben voltooid. Download ze vervolgens naar uw eTrex Touch en u bent klaar voor uw volgende avontuur. Of maak een aangepaste, nieuwe route om op uw toestel te downloaden.

De eTrex Touch legt alle gewandelde routes vast waarna je deze kunt uploaden naar Garmin Connect of Garmin Adventures. Zo kun je je wandelavonturen met anderen delen en routes van anderen downloaden om zelf te gebruiken.

Andere Garmin wandelnavigatie systemen

De Garmin eTrex Touch is niet de enige navigatie voor wandelen die Garmin biedt. Ze hebben ook de duurdere en luxere Garmin Oregon 700 met meer mogelijkheden. Deze GPS navigatie biedt alles voor outdoor activiteiten zoals weerbericht, geocaching, wereld kaarten en BirdsEye satelietbeelden. 

De Garmin Oragon navigatie heeft een groter scherm (3 inch) om al dez informatie duidelijk te kunnen tonen. De Garmin eTrex Oregon is meer dan wandelnavigatie alleen, want de Garmin Oregon 700 is ook geschikt voor andere outdoor activiteiten zoals o.a. paardrijden, kayakken en mountainbiken.

Voor wie een heel ruim budget heeft (ruim 600 euro) is er ook nog de Garmin Oregon met een groot 7 inch scherm en mogelijkheden als spraakbesturing. En dan zijn er nog de Garmin Inreach wandel GPS systemen die de routes op een eenvoudige manier, zonder kleur en graphics, aangeven.

Andere wandelnavigatie systemen dan deze Garmin navigatie voor wandelaars en outdoor activiteiten kom je nauwelijks tegen. Garmin beheerst deze markt.


Kijk bij de bovenaan genoemde aanbiedingen voor deze beste wandel GPS van Garmin en andere GPS wandelnavigatie systemen tegen de laagste prijzen.


Samenvatting:
Navigatie voor wandelen op een specifiek GPS wandelnavigatie systeem heeft veel voordelen ten opzichte van wandel navigatie op een smartphone. Hier kijken we naar deze voordelen en de beste wandelnavigatie uit de test, de Garmin eTrex Touch, en kijken naar de mogelijkheden van deze beste wandelnavigatie uit de test.


Een reactie posten

0 Reacties