Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Kassa test bluetooth koptelefoons (on-ear)

Redactie     18:41     No comments


Hier kijken we naar twee tests van het BNNVARA consumentenprogramma Kassa. Het betreft testen van bluetooth koptelefoons. Wat is de beste on-ear bluetooth koptelefoon en wat is de beste over-ear koptelefoon?


Alle genoemde koptelefoons zijn goedkoop online te koop bij de aanbevolen winkels op Beste Koptelefoon Kopen. Je vindt daar ook de Koptelefoon Top 10.


Dit is een oudere test van koptelefoons. Kijk bij de beste koptelefoons uit de test voor de beste koptelefoons uit nieuwere testen.

Test on-ear bluetooth koptelefoons

Zoals de naam al aangeeft draag je een on-ear koptelefoon op het oor. Dat heeft tot gevolg dat zo'n koptelefoon groter is dan een oortje (die je in je oor draagt), maar weer kleiner is dan een koptelefoon die helemaal over je oren valt. Een on-ear koptelefoon is dus een tussenmaatje.

Kleiner en lichter is fijn, maar ten opzichte van een over-ear koptelefoon heeft zo'n on-ear model ook nadelen. Hij drukt op je oren wat na verloop van tijd kan gaan vervelen. Ook wordt het geluid door die druk wat vervormd. Ook is er wat minder ruimte om een speaker in de hoofdtelefoon in te bouwen, dat deze speaker wart kleiner is kun je vaak merken in de lage frequenties.


De door Kassa geteste on-ear koptelefoons hebben een adviesprijs van maximaal 80 euro. Zodoende hoeven ze niet te concurreren met professionele hoofdtelefoons die voor de meeste consumenten te duur zijn. Alle geteste koptelefoons zijn dankzij bluetooth draadloos te gebruiken.

Beste bluetooth on-ear koptelefoon

De House of Marley Positive Vibration 2 BT is als beste on-ear koptelefoon uit de test gekomen. De winkelprijs van deze bluetooth koptelefoon ligt met 65 euro ruim onder de gestelde maximumprijs. Er is ook een versie met kabel (en zonder bluetooth) voor minder dan 50 euro. Ook deze is bij het bovengenoemde Beste Koptelefoon Kopen te vinden.

Het geluid van deze beste koptelefoon uit de test klinkt "redelijk". Daarbij moeten we wel opmerken dat de jury (bestaande uit 3FM's en een docent en studenten studiotechnologie aan de HKU) heel kritisch luistert. Op iedere geteste hoofdtelefoon was wel wat aan te merken. In ieder geval wordt het geluid van de House of Marley koptelefoon als goed uitgebalanceerd beschreven en worden er geen afwijkingen geconstateerd, Helaas ontbreekt bij deze on-ear koptelefoon de echte resolutie.Over het design van de House of Marley is men positief, en ook is het een degelijk product.

De studenten en hun docenten geven deze koptelefoon een 7, de DJ's een 8. Met een gemiddelde van 7,3 (het oordeel van de DJ's weegt minder zwaar) scoort de House of Marley Positive Vibration 2 BT een volle punt hoger dan de nummer twee uit de test, de JBL T450BT. Brons is er bij deze test voor de Jabra Move Wireless.

Kijk op het bovenaan genoemde Beste Koptelefoon Kopen voor alle prijzen en specificaties.


Zie ook

Foto's: House of Marley

,


0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.