Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste slaapmat test

De beste slaapmatten uit de test. Met de beste slaapmat in diverse prijsklassen, de beste goedkope slaapmat, de beste 2 persoons slaapmat de beste lichtgewicht slaapmat en meer beste slaapmatjes.


Eerder keken we al naar een test van luchtbedden. Voor een trektocht wordt echter vaak de voorkeur gegeven aan een een slaapmat. Een slaapmat is lichter en neemt minder ruimte in je bagage in. Hier kijken we naar de beste lichtgewicht slaapmat, en de beste drie slaapmatten in drie prijscategorieën.Aanbiedingen alle slaapmatten

Voor we naar de beste slaapmatten uit de test gaan hebben we eerst nog een overzicht met alle slaapmatten. Uit dit grote aanbod aan slaapmatten kun je eenvoudig de voor jou geschikte slaapmatten filteren en je beste slaapmat vinden en goedkoop vinden. Beste slaapmat uit de test

En dan kijken we nu naar de beste geteste slaapmatten.

Laten we beginnen bij de beste slaapmat als we niet op de prijs hoeven te letten. Dat is de Exped MegaMat 10 LXW. 

Deze slaapmat is een topklasse slaapmat met een zachte toplaag die door zijn dikte en schuimvulling heel goed isoleert.  Ook als het zeer koud is slaap je behaaglijk op deze beste slaapmat uit de test van slaapmatten.
 

Beste slaapmat test Exped
Beste slaapmat test Exped 


Met zijn breedte van 77 centimeter heb je goed de ruimte op deze beste slaapmat. Ook met zijn lengte van 197 centimeter is deze Exped slaapmat langer dan gebruikelijk wat voor wat langere mensen weer heel plezierig is. 

En nu we het toch over maten hebben. De dikte van de mat is 10 centimeter, en deze beste slaapmat is geschikt voor mensen tot 150 kilo.De bovenkant van deze beste slaapmat uit de test is zacht, maar de onderkant van het slaapmatje is ruw zodat hij niet makkelijk verschuift onder het slapen. Opblazen van deze slaapmat gaat heel eenvoudig met een meegeleverde minipomp.Beste slaapmat, middenklasse

Een goedkoper alternatief is de Nomad Ultimate XW 10.0. Deze slaapmat is een middenklasser onder de slaapmatjes, en de beste slaapmat in deze middenklasse. 

Kijk hieronder voor de actuele prijs van deze beste slaapmat in de betaalbare middenklasse.


Nomad slaapmat (beste koop)


De maten van deze Nomad slaapmat zijn vrijwel gelijk aan die van de Exped MegaMat, en ook deze slaapmat isoleert goed. De mat is ongeveer even zwaar en blaast zichzelf op. Maar de Nomad slaapmat is een stuk goedkoper. 

Waarom is dit dan niet de beste slaapmat ongeacht de prijs? Dat komt omdat het pakformaat van deze slaapmat wat groter is. Je moet dus wat meer meenemen, en dat kan doorslaggevend zijn om toch voor de duurdere beste slaapmat uit test te kiezen. 

Door de lagere prijs kun je deze Nomad slaapmat echter wel als de beste koop zien.
Beste slaapmat, basis

Een derde beste slaapmat met een dikte van 10cm is de Nomad Allround 10.0. Dit is de beste slaapmat in de basis-klasse. Deze is weer een behoorlijk stukje goedkoper (zie de bovenstaande aanbiedingen van Nomad slaapmatten voor de prijs op dit moment). 

Deze beste slaapmat uit de goedkope klasse is wel wat smaller (63 cm), zwaarder (3,3 kilo) en in opgevouwen stand wat groter. Dat maakt deze goedkope slaapmat minder geschikt voor een trektocht. 

Ook mist deze goedkope slaapmat ten opzichte van de twee bovengenoemde slaapmatten een anti-slip laag aan de onderkant. Wel blaast dit slaapmatje zichzelf op. De Nomad Allround is een goede slaapmat als logeerbedje thuis.

Kijk bij de hierboven genoemde aanbiedingen van Nomad slaapmatten voor deze beste goedkope slaapmat tegen de laagste prijs.


Beste goedkope slaapmat NomadBeste lichtgewicht slaapmat

Wegen de twee bovenste slaapmatten zo'n 2,5 kilo, de Therm-a-Rest Trail Pro brengt slechts 800 gram op de weegschaal. Ook is de pakmaat van deze beste lichtgewicht slaapmat slechts 28 bij 17 centimeter. Dat maakt deze beste slaapmat lichtgewicht tot een klein pakketje dat je makkelijk meeneemt in je rugzak.


Beste lichtgewicht slaapmat: Therm-a-Rest

Dit heeft wel consequenties. Deze beste lichtgewicht slaapmat heeft opgeblazen een dikte van 5 centimeter, en is dus maar half zo dik als de  10 centimeter dikte van de zwaardere slaapmatjes. 

Ook is deze beste lichtgewicht slaapmat met 183 bij 51 centimeter de kleinste van het stel best geteste slaapmatten. Op het gewicht moet immers zo veel mogelijk bespaard worden

Toch is de Therm-a-Rest Trail Pro, de beste lichtgewicht slaapmat, een comfortabel slaapmatje gevuld met foam, dat zichzelf kan opblazen. 

Kijk bij de best geteste slaapmatten bovenaan of bij de aanbiedingen hier onder voor de actuele prijs voor deze beste lichtgewicht slaapmat voor rugzak toeristen.

Best verkochte slaapmat

Naast de beste slaapmatten uit de test willen we ook nog de best verkochte slaapmat noemen. Het betreft de Outwell Sleepin Single. Deze zelfopblazende slaapmat voldoet prima voor weinig geld (circa 25 euro), en is bovendien behoorlijk licht (circa 1 kilo). 

Kijk in het overzicht met alle slaapmatten voor de actuele prijs van deze populairste slaapmat die tevens de beste goedkope slaapmat is.


Outwell slaapmat

Zijn lage prijs en geringe gewicht komen wel tot uitdrukking in een geringe dikte van slechts 3 centimeter. Kijk hier onder voor de laagste actuele prijs van deze goedkope slaapzak. Een goed slaapmatje tegen een lage prijs.
Beste verkochte slaapmat 2 persoons

Ook willen we de meest populaire tweepersoons slaapmat nog even noemen. Ook deze mat is van Outwell (de Outwell Selfinflating Mat Sleepin Double), maar deze slaapmat is wel 5 centimeter dik. Natuurlijk is zo'n brede slaapmat (128 bij 183 cm) niet zo heel licht. Deze tweepersoons slaapmat weegt 3,6 kilo.

2 persoons slaapmat Outwell

2 persoons slaapmat Outwell

Deze beste slaapmat voor twee personen is te vinden bij de hierboven genoemde aanbiedingen van Outwell slaapmatten.Beste slaapmat merken

Maar er zijn meer van dit soort slaapmatjes. Laten we kijken wat er nog meer aan goede slaapmatten te koop is. Dit zijn de beste merken:

Nomad slaapmat

Nomad kom je hier boven tegen als fabrikant van de beste slaapmat in de middenklasse en van de beste goedkope slaapmat. Dit zijn maar twee van de vele matten van dit beste slaapmat merk. Het outdoor merk Nomad maakt tientallen van dit soort slaapmatten. Lichte slaapmatten voor bij een trektocht en slaapmatten voor als je gaat kamperen. Maar deze kan je natuurlijk ook gewoon thuis gebruiken, bijvoorbeeld als alternatief logeerbedje.

Outwell slaapmat

Outwell is de fabrikant van de meest verkochte éénpersoons slaapmat en meest verkochte tweepersoons slaapmat. Outwell is één van de beste slaapmat fabrikanten. Deze fabrikant is vooral gericht op kamperen. Outwell maakt ook tenten, slaapzakken, luchtbedden, campingstoelen en slaaphoezen en kussens voor op de camping. Een Outwell slaapmat is dan ook een heel goede slaapmat voor op de camping.

Bardani slaapmat

Bardani maakt diverse slaapmatten voor 1 persoon, maar ook voor 2 personen. Bardani slaapmatten zijn in diverse groottes en diktes te koop en je kunt kiezen tussen een zelfopblaasbare slaapmat of een goedkopere slaapmat die je op moet pompen.

Exped slaapmat

De beste slaapmat uit de test is een Exped slaapmat. Exped is een gerenommeerde outdoor fabrikant. Exped maakt van alles voor kamperen, backpacken, trektochten en expedities. Exped maakt onder andere tenten, slaapzakken, hangmatten, rugzakken en dus ook heel goede slaapmatten.

Human Comfort slaapmat

Hoewel ze tegenwoordig heel veel voor kamperen, tuin en balkon maken is Human Comfort in 2006 begonnen als slaapmat specialist. En nog steeds is Human Comfort één van de beste slaapmat fabrikanten. 

Thermarest slaapmat

Thermarest is nog wel een specialist in slaapmatten en aanverwante benodigdheden zoals een bijpassende slaapzak en kussen. De Thermarest Sleeping Pad is een echte klassiekr want al in 1972 bracht Thermarest de eerste zichzelf opblazende slaapmat op de markt. Natuurlijk heeft is Thermarest pad zich in de loop der tijd wel steeds ontwikkeld tot de moderne slaapmat die het nu is.

Andere goede slaapmatten

Andere makers van goede slaapmatjes zijn onder andere Bo Camp, Vaude, Eurotrail, Sea to Summit en Safarica. Bij de bovenstaande aanbiedingen vind je al deze goede slaapmatten.


Alle informatie over deze beste slaapmatten vind je in de overzichten van slaapmatten die bovenaan dit artikel genoemd zijn en via de links naar de aanbiedingen van de betreffende slaapmatten en slaapmatjes.


Zie ook:Onderwerpen:
Wat is de slaapmat of beste slaapmatje? Hierboven hebben we meerdere beste slaapmatten. De beste slaapmatten in diverse categorieën zoals de beste lichtgewicht slaapmat (de beste slaapmat voor een trektocht), de beste slaapmatten en beste slaapmatjes in diverse prijsklassen, de beste slaapmat 2 persoons en de beste goedkope slaapzak. Volg de links om deze beste slaapzakken goedkoop online te kopen.

Een reactie posten

2 Reacties

 1. Kees de Kamper3 juli 2024 om 14:21

  Nomad slaapmatten zijn top! Als logeermatje, maar ook bij het kamperen op de harde grond lig je er prima op. Ondanks dat het een dun matje is. Hij isoleert ook goed. Ik vind een Nomad slaapmat fijner liggen dan een luchtbed. Ik heb een zelf opblazende Nomad Perth slaapmat die wel als nadeel heeft dat hij zich met lucht wil vullen als je hem oprolt.

  Een ander minpunt zou kunnen zijn dat de mat zichzelf wel erg langzaam opblaast. Kan een half uur duren, dus je moet geen haast hebben. Nou hoef ik nooit binnen een half uur na aankomst het bed in, dus dat scheelt.

  Maar deze twee kleine minpunten kunnen niet op te het ligcomfort en de kwaliteit van deze Nomad slaapmat. Dat je aangenaam op een slaapmatje kunt liggen is met afstand het meest belangrijk. De opblaasmat kan nog zo goed van kwaliteit zijn, als hij niet lekker ligt is het rommel. Dat had ik met een vorige slaapmat van een goedkoop merk.

  Voor een goede slaapmat met je echt wel kiezen voor een goed merk als Nomad, Exped, Outwell of Thermarest.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb heel goede ervaring met de opblaasbare slaapmat van Exped. Het is een klein matje om mee te nemen, maar een grote mat als hij gebruiksklaar is. Hij heeft als nadeel dat het een dure slaapmat is maar hij ligt veel beter dan een luchtbed of een andere slaapmat. Heel comfortabel en je hebt geen last van optrekkende kou of optrekkend vocht.

  BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.