Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste slaapmat test

Redactie     16:16     No comments


Eerder keken we al naar een test van luchtbedden. Voor een trektocht wordt echter vaak de voorkeur gegeven aan een een slaapmat. Een slaapmat is lichter en neemt minder ruimte in je bagage in. Hier kijken we naar de beste lichtgewicht slaapmat, en de beste drie slaapmatten in drie prijscategorie├źn.


Kijk hieronder voor de beste slaapmatten uit de recente tests.

Beste slaapmat

Laten we beginnen bij de beste slaapmat als we niet op de prijs hoeven te letten. Dat is de Exped MegaMat 10 LXW. Een topklasse slaapmat met een zachte toplaag die door zijn dikte en schuimvulling heel goed isoleert. Ook als het zeer koud is slaap je behaaglijk op deze beste slaapmat uit de test van slaapmatten.
Aanbiedingen Exped slaapmattenMet zijn breedte van 77 centimeter heb je goed de ruimte op deze beste slaapmat. Ook met zijn lengte van 197 centimeter is deze Exped slaapmat langer dan gebruikelijk wat voor wat langere mensen weer heel plezierig is. 

En nu we het toch over maten hebben. De dikte van de mat is 10 centimeter, en deze beste slaapmat is geschikt voor mensen tot 150 kilo.


De bovenkant van deze beste slaapmat uit de test is zacht, maar de onderkant ruw zodat hij niet makkelijk verschuift onder het slapen. Opblazen van deze slaapmat gaat heel eenvoudig met een meegeleverde minipomp.

Beste slaapmat, middenklasse

Een goedkoper alternatief is de Nomad Ultimate XW 10.0. Een middenklasser onder de slaapmatjes, en de beste slaapmat in deze middenklasse. Kijk hieronder voor de actuele prijs van deze beste slaapmat in de betaalbare middenklasse.
Aanbiedingen Nomad slaapmattenDe maten van deze Nomad slaapmat zijn vrijwel gelijk aan die van de Exped MegaMat, en ook deze slaapmat isoleert goed. De mat is ongeveer even zwaar en blaast zichzelf op. Maar de Nomad slaapmat is een stuk goedkoper. 

Waarom is dit dan niet de beste slaapmat ongeacht de prijs? Dat komt omdat het pakformaat van deze slaapmat wat groter is. Je moet dus wat meer meenemen, en dat kan doorslaggevend zijn om toch voor de duurdere beste slaapmat uit test te kiezen.

Beste slaapmat, basis

Een derde beste slaapmat met een dikte van 10cm is de Nomad Allround 10.0. Dit is de beste slaapmat in de basis-klasse. Deze is weer een behoorlijk stukje goedkoper (zie de bovenstaande aanbiedingen van Nomad slaapmatten voor de prijs op dit moment). 

Deze beste slaapmat uit de goedkope klasse is wel wat smaller (63 cm), zwaarder (3,3 kilo) en in opgevouwen stand wat groter. Dat maakt hem minder geschikt voor een trektocht. 

Ook mist deze slaapmat ten opzichte van de twee bovengenoemde slaapmatten een anti-slip laag aan de onderkant. Wel blaast deze slaapmat zichzelf op. Dit is een goede slaapmat als logeerbedje thuis.

Kijk bij de hierboven genoemde aanbiedingen van Nomad slaapmatten voor deze beste goedkope slaapmat tegen de laagste prijs.


Beste lichtgewicht slaapmat

Wegen de twee bovenste slaapmatten zo'n 2,5 kilo, de Therm-a-Rest Trail Pro brengt slechts 800 gram op de weegschaal. Ook is de pakmaat van deze beste slaapmat lichtgewicht slechts 28 bij 17 centimeter, een klein pakketje die je makkelijk meeneemt.


Dit betaal je wel in de een dikte die 5 centimeter is ten opzichte van 10 centimeter bij de zwaardere slaapmatjes. Ook is deze beste lichtgewicht slaapmat met 183 bij 51 centimeter de kleinste van het stel best geteste slaapmatten. 

Toch is de Therm-a-Rest Trail Pro een comfortabel slaapmatje gevuld met foam dat zichzelf kan opblazen. Kijk bij de best geteste slaapmatten bovenaan voor de actuele prijs voor deze beste slaapmat voor rugzak toeristen.
Aanbiedingen Therm-a-Rest slaapmatten

Best verkochte slaapmat

Naast de beste slaapmatten uit de test willen we ook nog de best verkochte slaapmat noemen. Het betreft de Outwell Sleepin Single. Deze zelfopblazende slaapmat voldoet prima voor weinig geld (circa 25 euro), en is bovendien behoorlijk licht (circa 1 kilo). 

Kijk in het overzicht met alle slaapmatten voor de actuele prijs van deze populairste slaapmat die tevens de beste goedkope slaapmat is.


Zijn lage prijs en geringe gewicht komen wel tot uitdrukking in een geringe dikte van slechts 3 centimeter. Kijk hier onder voor de laagste actuele prijs van deze goedkope slaapzak.
Aanbiedingen Outwell slaapmatten

Beste verkochte slaapmat, 2 persoons

Ook willen we de meest populaire tweepersoons slaapmat nog even noemen. Ook deze mat is van Outwell (de Outwell Selfinflating Mat Sleepin Double), maar deze slaapmat is wel 5 centimeter dik. Natuurlijk is zo'n brede slaapmat (128 bij 183 cm) niet zo heel licht. Deze tweepersoons slaapmat weegt 3,6 kilo.


Deze beste slaapmat voor twee personen is te vinden bij de hierboven genoemde aanbiedingen van Outwell slaapmatten.

Alle informatie over deze beste slaapmatten vind je in de overzichten van slaapmatten die bovenaan dit artikel genoemd zijn.

Zie ook:Onderwerpen:
Wat is de slaapmat? Hierboven hebben we meerdere beste slaapmatten. De beste slaapmatten in diverse categorie├źn zoals de beste lichtgewicht slaapmat (de beste slaapmat voor een trektocht), de beste slaapmatten in diverse prijsklassen, de beste slaapmat 2 persoons en de beste goedkope slaapzak. Volg de links om deze beste slaapzakken goedkoop online te kopen.

, , ,


0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.