Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Wat is de beste mobiele fotoprinter? Beste pocketprinters

Redactie     13:28     No comments


Ben je te ongeduldig om te wachten tot je thuis bent om foto's uit te printen? Dan is een mobiel fotoprintertje wat voor je. Zo'n mobiele fotoprinter is klein en voorzien van een accu zodat je hem overal mee naar toe kunt nemen en overal je foto's ter plekke kunt printen. Maar wat is de beste mobiele fotoprinter?

De Belgische krant Het Laatste Nieuws testte de populairste fotoprinters en kwam tot de conclusie dat de HP Sprocket en de Fujifilm Instax Share elkaar niet veel ontlopen. Beide mobiele printers hebben hun voordelen en hun nadelen.  Kijk voor alle specificaties, mogelijkheden en prijzen bij het overzicht pocket printers.

Maak hieronder vast kennis met deze mobiele fotoprinters.

HP Sprocket

Volgens de test is de HP Sprocket de beste mobiele fotoprinter voor wie snel en zonder gedoe op locatie foto's wilt kunnen printen. Deze printer werkt niet met inkt maar brandt de beelden in het papier. Nadeel van deze HP ZINK techniek is dat je dan wel speciaal ZINK papier nodig hebt. Dit papier is zelfklevend en (voor de Plus versie) 5,8 bij 8,7 centimeter groot.


De verbinding tussen je camera, smartphone of laptop en de fotoprinter verloopt via Bluetooth. Een goede app zorgt ervoor dat je contact kunt maken met social media als Facebook, Google Albums en Instagram zodat je makkelijk vanuit die applicaties kunt printen. Ook kan je met de HP Sprocket app foto's bewerken en filters gebruiken.

Het invoeren van fotopapier gaat lastiger dan bij de Fujifilm Instax Share, maar de HP Sprocket heeft weer als voordeel dat deze de foto's zonder witte randen afdrukt. Een nadeel is weer dat deze printer na een stuk of vijf afdrukken even moet afkoelen voordat je verder kan. Ook is de accu na zo'n 30 foto's al leeg zodat je daarna en stopcontact of powerbank nodig hebt. Maar bulk printwerk doe je normaal gesproken niet met zo'n mobiel fotoprintertje.


Fujifilm Instax Share

Een groot verschil tussen de Sprocket en de Fujifilm Instax Share is dat de laatste geen gebruik maakt van Bluetooth maar van WiFi. Dat heeft als voordeel dat je met meerdere apparaten (en dus meerdere gebruikers) verbinding met de printer kan maken, maar verder is dit alleen maar lastiger dan Bluetooth.

Voor het printen maakt deze mobiele fotoprinter gebruik van led-techniek op speciaal papier (colorfilm) met een grootte van 6,2 bij 4,6 centimeter

Het invoeren van fotopapier gaat bij de Instax sneller dan bij de HP Sprocket. Handig is de reprint knop waarmee je met één druk op de knop een tweede exemplaar van dezelfde foto kan afdrukken. De app biedt mogelijkheden om foto's te bewerken, maar blijft qua functies achter bij de app van HP.Wat wel weer een voordeel van de Fujifilm Instax Share is, is de printsnelheid. De foto komt er in een paar seconden uit. Het duurt vervolgens wel een twintigtal seconden voordat het beeld goed zichtbaar is (zoals bij een oude polaroid). De Sprocket doet een half minuutje over het printen, maar de foto is dan meteen goed. Per saldo ontloopt de afdruksnelheid van beide portable fotoprinters elkaar dus niet.

Voor wat betreft de fotokwaliteit scoort de Fujifilm iets beter door de hogere glans van de afdruk, maar de totale kwaliteit van de afdrukken blijft bij beide mobiele fotoprinters wel achter bij die van een "echte" printer. Zie deze mobiele apparaatjes dus niet als een vervanging van een normale fotoprinter.

Een laatste nadeel van de Fujifilm Instax Share (maar niet onbelangrijk) is de hogere prijs. Kijk bij het bovenaan genoemde overzicht van pocket printers voor de actuele prijzen.

Zie ookOnderwerpen:
De HP Sprocket en de Fujifilm Instax Share kwamen als beste pocket printers uit de test van Het Laatste Nieuws. Met een beste pocket printer kun je meteen op locatie je foto's op fotopapier afdrukken. Hierboven informatie van de HP Sprocket pocketprinter en de Fujifilm Instax pocketprinter.


,


0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.