Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste wifi versterker en beste koop

 


Veel mensen hebben het probleem dat de WiFi-signaal niet overal in huis sterk genoeg is. Een WiFi versterker moet dan uitkomst brengen zodat er ook op zolder of in de slaapkamer geïnternet kan worden. Wij kijken hier naar de beste wifi versterker en een voordelig alternatief (de beste koop).


Een WiFi-repeater is een signaal-versterker die je op een plek plaatst tussen je WiFi modem/router en de plaats waar je goed bereik wilt hebben. De WiFi versterker (WiFi booster) steek je meestal in een stopcontact, en je plaatst hem daar waar je nog wel een goed bereik hebt. De repeater pakt het signaal op, versterkt deze, en stuurt het verbeterde signaal weer door.

Omdat veel mensen thuis geconfronteerd worden met trage WiFi in delen van hun woning of kantoor zijn er veel WiFi range extenders te koop. In het overzicht met aanbiedingen WiFi repeaters vind je circa 200 van deze WiFi versterkers.

Beste koop: TP-Link RE450

We beginnen met de beste koop, een WiFi versterker met een leuke prijs voor thuisgebruik. Ondanks zijn relatief lage prijs is deze TP-Link WiFi-repeater het een prima WiFi booster Je kunt zowel het signaal van de 2,4 als de 5 GHz wifi band versterken en dat kan op de laatste wel tot 1300 Mbps. Dat is sneller dan gebruikelijk.


Je kunt er ook nog een apparaat bekabeld op aansluiten met een netwerkkabel. Handig als bijvoorbeeld de printer in de buurt staat. Of sluit er een externe harde schijf op aan voor snelle toegang tot de gegevens op die schijf. Ook kun jer natuulijk bedraad een PC of laptopop aansluiten.

Handig op de TP-Link RE450 is de led-indicator die je helpt een plaats te vinden waar het signaal goed genoeg is om te versterken.

Beste WiFi versterker: Netgear Nighthawk EX8000

Wil je het beste van het beste? Kijk dan eens naar de Netgear Nighthawk EX8000. Deze WiFi versterker werkt zelfs op drie kanalen. Naast de 2,4 en 5 GHz wifi band kent deze WiFi repeater een aparte band voor de communicatie met de router. Een soort snelweg waarin je geen last hebt van ander verkeer.

En deze Nighthawk WiFi booster is een echt snelheidsmonster die op de 5 GHz band een snelheid haalt van wel 1733 Mbps.Via een app kun je de ideale plek voor deze WiFi versterker vinden. En als je hem bij apparatuur plaatst kun je er heel wat bekabeld op aansluiten. Deze beste WiFi versterker heeft namelijk vier netwerkaansluitingen voor een computer, printer, televisie, game-console, externe opslag, of wat je maar bekabeld aan wilt sluiten. Ook via USB kun je apparatuur met het netwerk verbinden via deze WiFi versterker.

Een klein nadeel van de Netgear Nighthawk EX8000 range extender is zijn formaat. Deze WiFi booster is geen kleine versterker die je in het stopcontact prikt maar een echt netwerkapparaat.

Kijk voor de prijzen van deze en andere goede WiFi versterkers in het overzicht met beste WiFi versterkers waar bovenin dit artikel naar verwezen wordt.

Zie ook: Meer testen van netwerkapparatuur


Samenvatting:
Hierboven vind je twee beste wifi versterkers uit de test. Het betreft de Netgear Nighthawk, de beste wifi repeater uit de test, en de TP-Link RE450 range extender, de beste koop uit de test van wifi versterkers. Bij de WiFi repeater aanbiedingen hier boven vind je nog veel meer goede wifi versterkers tegen een lage prijs.

, ,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *