Beste laptop voor studenten (beste studenten laptop kopen)

Ben je student of scholier? Zoek je de beste studentenlaptop voor je studie of school? Kijk dan hier wat de beste laptop voor studenten uit de test is. 

beste studenten laptop

Als student of scholier heb je tegenwoordig bijna altijd een laptop nodig. Bij veel opleidingen is een laptop zelfs verplicht. Hier de beste laptops voor studenten en scholieren geselecteerd door experts. Dit zijn goede, maar ook voor een student betaalbare laptops. Ook hebben we tips voor bij de aanschaf van een goede studentenlaptop.

Experts van enkele belangrijke aanbieders van computers hebben de beste laptops, MacBooks, chromebooks voor studenten geselecteerd. Deze goede laptops voldoen allemaal aan de eisen die scholen en opleidingsinstituten stellen en zijn voor studenten handig in het gebruik. Dit zijn de beste laptops voor student en scholier.

Beste laptop voor studenten volgens experts


Het betreft meerdere beste laptops voor studenten in verschillende prijsklassen en verschillende formaten.

Hieronder geven we nog wat tips voor bij het kiezen en goedkoop kopen van de voor jou beste studenten laptop of beste laptop voor school.

Hoe groot is de beste laptop voor studenten?

Veel laptops worden nauwelijks "uitgelaten", maar voor studentenlaptops is dat een heel ander verhaal. Met een studentenlaptop worden ook letterlijk heel wat kilometers afgelegd, en dan meestal in het openbaar vervoer, lopend of op de fiets. Dat stelt andere eisen aan de beste laptop voor studenten dan aan veel andere laptops. De beste studenten laptop moet een ideale mix bieden van mobiliteit en gebruiksgemak.

Met andere woorden de beste studenten laptop is klein en licht genoeg om makkelijk mee te nemen, maar de beste laptop voor student en scholier moet ook weer groot genoeg zijn om fijn teksten te tikken en om het scherm goed te kunnen lezen. 

Daarom hebben de meeste aanbevolen laptops voor studenten een 14 inch of 15 inch (15,6 inch) scherm. Welk van deze formaten je het meest prettig vindt werken en het meest prettig vind om mee te nemen in het OV is een persoonlijke keuze.


Tip: Op Beste Laptop Kopen vind je meer informatie over de beste laptops, de goedkoopste aanbieders en tips voor bij het kiezen en aanschaffen van een laptop.


MacBook, Windows laptop of Chromebook voor een student?

De laatste jaren is de Chromebook een geduchte concurrent voor de Windows laptop. Een Chromebook is een laptop die geheel via internet werkt met het vederlichte Chrome besturingssysteem in plaats van Windows of het Apple besturingssysteem van de MacBook. 

Voordeel: Een Chromebook is veel goedkoper, eenvoudig in het gebruik, vrij van virussen en zelf te installeren updates en niet storingsgevoelig. Maar ben je een Chromebook ben je wel veel meer afhankelijk van internet. Biedt jouw school of opleiding geen internet toegang? Dan is het lastig werken op een Chromebook. Je hebt dan als student meer aan een Windows  laptop of (bij voldoende budget) aan een Appel MacBook,

Maar tegenwoordig stelt iedere school of universiteit internet voor zijn studenten beschikbaat. De voordelen in prijs, gebruiksgemak en lage storingsgevoeligheid maken dan van een chromebook wel een heel geschikte studenten laptop.

Heeft een studenten laptop een harde schijf nodig?

Moderne laptops hebben zelden nog een harde schijf. In plaats van een harde schijf beschikken ze over SSD opslagruimte. Dat is veel sneller, veel zuiniger met stroom en veel minder kwetsbaar. Allemaal sterke pluspunten voor een laptop. 

Een harde schijf is dus niet nodig, maar let er wel op of er voldoende SSD opslagruimte aanwezig is. 128 GB is wel het minimum als je ook gegevens lokaal wilt opslaan. Anders ben je al snel afhankelijk van externe ruimte op internet of op een USB-stick. 

Volg je een studie waarbij wel heel grote bestanden lokaal nodig zijn, zoals uitgebreide bouwtekeningen of grote video bestanden, dan heb je mogelijk wel meer opslagruimte nodig op de voor jou beste studentenlaptop.

Een goede accu is noodzaak bij een studenten laptop

De beste laptop voor studenten beschikt zonder meer over een goede accu. Je moet er immers niet aan denken halverwege een college zonder stroom te zitten. Let dus bij het kopen van een studentenlaptop goed op de accu-capaciteit. Iedere goede studenten laptop heeft een goede accu.

Daarbij heeft de chromebook als laptop voor studenten het voordeel dat het een erg energiezuinige laptop is.

Wil je buiten kunnen studeren?

Er zijn ruwweg twee soorten schermen voor laptops, mat een glanzend. Op een gegeven moment werden er vooral laptops met glanzende schermen aangeboden omdat deze filmbeelden mooier kunnen weergeven. Dat is erg fijn als je bijvoorbeeld Netflix zit te kijken op je studenten laptop. 

De trend gaat nu echter weer terug maar matte schermen. Met een mat scherm heb je namelijk veel minder last van schittering en lichtinval. Daardoor kun je met een goede laptop met anti reflecterend mat scherm ook buiten werken. 

Wil je met je studenten laptop goed buiten kunnen studeren? Kies dan altijd voor een laptop met mat beeldscherm.

Technische specificaties laptop student

Voor wat je studentenlaptop aan technische specificaties nodig heeft hangt sterk af van de toepassingen waarvoor je de laptop gebruikt. De eisen die aan de beste studenten laptop gesteld worden kunnen heel erg per studie verschillen. Iemand die een opleiding tot technisch tekenaar of media designer volgt zal meer van zijn studentenlaptop vragen dan iemand die alleen teksten typt en websites bezoekt.

Voor wat de processor. Een student die de laptop gebruikt om te internetten, mailen en om verslagen te tikken heeft genoeg aan een chromebook of Windows laptop met een Intel Core i3 processor. 

Heb je met je opleiding te maken met wat zwaardere technische software, fotobewerking en eenvoudige videobewerking dan is een i5 processor aan te raden. Doe je veel aan videobewerking of wil de laptop ook gebruiken om er mee te gamen, dan is een i7 processor noodzakelijk. Voor beeldbewerking is een Apple MacBook ook erg interessant.

Voor het intern geheugen adviseren we minimaal 4 GB. Bij zware toepassingen werkt je laptop beter met nog meer geheugen.

Is een laptop verplicht voor een student?

Officieel kan een school een student niet verplichten een laptop aan te schaffen, maar in de praktijk is het vaak onmogelijk om een studie te volgen waarbij de school er van uitgaat dat de leerling over een laptop beschikt.

Maar wat als je de laptop niet kunt betalen? De studiefinanciering kan een oplossing zijn, maar als je niet voor studiefinanciering in aanmerking komt valt deze ondersteuning weg. Gelukkig hebben zo goed als alle gemeentes een regeling voor laptop subsidie voor leerlingen en studenten die de laptop niet zelf kunnen betalen.

Deze laptop subsidie voor scholieren verschilt per gemeente. 

Kijk bij de bovenaan genoemde winkels om te zien welke laptops voor jouw (soort) opleiding de beste studentenlaptop zijn.

Zie ook: 
Samenvatting:
Een student of scholier vraagt vaak andere eigenschappen van zijn studentenlaptop dan andere gebruikers. Zo is een goede studenten laptop makkelijk om mee te nemen en niet storingsgevoelig. Ook moet de beste laptop voor een student of scholier goed te betalen zijn. Hierboven vind je de beste studenten laptops volgens de belangrijkste aanbieders van laptops. Deze winkels bieden goede studenten laptops goedkoop aan. Kijk daar voor de beste laptop voor de beste laptop voor studenten om een laptop student goedkoop te kopen.


Een reactie posten

0 Reacties