Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

De beste laptops voor studenten

Redactie     16:00     No comments


Als student of scholier heb je tegenwoordig bijna altijd een laptop nodig. Bij veel opleidingen is een laptop zelfs verplicht. Hier de beste laptops geselecteerd door experts en tips voor bij de aanschaf van een studentenlaptop.

Experts van enkele belangrijke aanbieders van computers hebben de beste laptops, MacBooks, chromebooks voor studenten. Deze laptops voldoen allemaal aan de eisen die scholen en opleidingsinstituten stellen en zijn voor studenten handig in het gebruik.

Beste laptops voor studenten volgens experts


Hieronder geven we nog wat tips voor bij het aanschaffen van de voor jou beste laptop.

Hoe groot is de beste laptop voor studenten?

Veel laptops worden nauwelijks "uitgelaten", maar voor studentenlaptops is dat een heel ander verhaal. Met een studentenlaptop worden ook letterlijk heel wat kilometers afgelegd, en dan meestal in het openbaar vervoer, lopend of op de fiets. Dat stelt andere eisen aan de beste laptop voor studenten dan aan veel andere laptops. De beste laptop voor studenten moet een ideale mix bieden van mobiliteit en gebruiksgemak.

Met andere woorden de beste studentenlaptop is klein en licht genoeg om makkelijk mee te nemen, maar ook weer groot genoeg om fijn testen om te tikken en om het scherm goed te kunnen lezen. Daarom hebben de meeste aanbevolen laptops voor studenten een 14 inch of 15 inch (15,6 inch) scherm. Welk van deze formaten je het meest prettig vindt werken en meenemen is een persoonlijke keuze.


Tip: Op Beste Laptop Kopen vind je meer informatie over de beste laptops, de goedkoopste aanbieders en tips voor bij het kiezen en aanschaffen van een laptop.


Laptop of Chromebook

De laatste jaren is de Chromebook een geduchte concurrent voor de laptop. Een Chromebook is een laptop die geheel via internet werkt met het vederlichte Chrome besturingssysteem in plaats van Windows of Mac. Voordeel: Een Chromebook is veel goedkoper, eenvoudig in het gebruik, vrij van virussen en zelf te installeren updates en niet storingsgevoelig. Maar ben je een Chromebook ben je wel afhankelijk van internet. Biedt jouw school of opleiding geen internet toegang? Dan heb je niets aan een Chromebook.

Heb je een harde schijf nodig?

Moderne laptops hebben zelden nog een harde schijf. In plaats van een harde schijf beschikken ze over SSD opslagruimte. Dat is veel sneller, veel zuiniger met stroom en veel minder kwetsbaar. Allemaal sterke pluspunten voor een laptop. Een harde schijf is dus niet nodig, maar let er wel op of er voldoende SSD opslagruimte aanwezig is. 128 GB is wel het minimum als je ook gegevens lokaal wilt opslaan. Anders ben je al snel afhankelijk van externe ruimte op internet of op een USB-stick.

Een goede accu is noodzaak

De beste laptop voor studenten beschikt over een goede accu. Je moet er immers niet aan denken halverwege een college zonder stroom te zitten.

Wil je buiten kunnen werken?

Er zijn ruwweg twee soorten schermen voor laptops, mat een glanzend. Op een gegeven moment werden er vooral laptops met glanzende schermen aangeboden omdat deze filmbeelden mooier kunnen weergeven. De trend gaat nu echter weer terug maar matte schermen. Met een mat scherm heb je namelijk veel minder last van schitering en lichtinval. Daardoor kun je met een goede laptop met mat scherm ook buiten werken.

Technische specificaties

Voor de technische specificaties zijn de toepassingen belangrijk. Voor wat de processor. Een student die de laptop gebruikt om te internetten, mailen en om verslagen te tikken heeft genoeg aan laptop met een Intel Core i3 processor. Heb je met je opleiding te maken met wat zwaardere technische software, fotobewerking en eenvoudige videobewerking dan is een i5 processor aan te raden. Doe je veel aan videobewerking of wil de laptop ook gebruiken om er mee te gamen, dan is een i7 processor noodzakelijk.

Voor het intern geheugen adviseren we minimaal 4 GB. Bij zware toepassingen werkt je laptop beter met nog meer geheugen.

Kijk bij de bovenaan genoemde winkels om te zien welke laptops voor jouw (soort) opleiding de beste laptop zijn.

Zie ook: Meer beste laptops uit de test

Onderwerpen:
Laptop student, computer scholier, laptop scholieren, studenten, laptops school, studie.

, ,


0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.