Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste winterbanden 175/65 R 14 T test ANWB

Redactie     20:57     No comments


Ieder jaar test de ANWB de winterbanden in twee maten. Dit jaar waren onder andere de winterbanden in de maat 175/65 R 14 T aan de beurt.

Winterbanden in andere maten

Kijk bij de andere autobanden testen voor alle testen voor andere maten autobanden waaronder ook winterbanden.

Continental en Dunlop de beste winterbanden in deze maat

Maar terug naar de winterbanden in maat 175/65 R 14 T. Deze maat banden vinden we onder stadsauto's en de kleinere middenklassers zoals de Ford Fiesta en de Citroën C3. Vooral onder de wat oudere modellen. De vraag naar winterbanden is in deze maat niet heel erg groot, en dat merkte de ANWB bij de test aan de geringe ontwikkeling die er in deze winterbanden zit.

Maar dat neemt niet weg dat er ook in deze maat goede degelijke winterbanden te koop zijn. De Dunlop Winter Response 2 en de Continental WinterContact TS860 kwamen als beste winterbanden 175/65 R 14 T uit de test, met een goede score op ieder onderdeel. Dit zijn de beste winterbanden in deze maat. Beide scoorde 4 uit 5 sterren en hadden daarmee meer sterren dan de concurrentie.

Helaas kost kwaliteit (en daarmee ook veiligheid) geld, want beide winterbanden zijn ook de minst goedkope uit de test. Maar online zijn er vaak aanbiedingen met hoge korting. Kijk hier goedkope online aanbieders.

Dunlop Winter Response 2 

Deze Dunlop winterband is een echte allrounder en dat is erg belangrijk, want met een winterband wil je ook op een droge niet gladde weg veilig kunnen rijden. De Dunlop Winter Response 2 presteert goed op droog en nog beter op nat en glad. Op sneeuw zijn de prestaties bijvoorbeeld goed tot zeer goed.

Continental WinterContact TS860

Voor de Continental winterband geldt bijna hetzelfde. Ook dit is een goede allround winterband. Op een nat wegdek en op sneeuw is deze winterband de beste van allemaal. De geluidsproductie is iets hoger dan van de Dunlop, maar beide autobanden ontlopen elkaar niet veel.

Kijk voor de goedkope online prijzen bij de bovenstaande aanbieders. De banden kunnen door een lokale aangesloten partner worden gemonteerd.


Onderwerp:
De beste winterbanden uit de ANWB winterbanden test in de maat 175/65 R 14 T zijn de Dunlop Winter Response 2 en de Continental WinterContact TS860. Hierboven meer informatie over deze beste winterbanden uit de ANWB test.

,


0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.