Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste 55 inch (140 cm) televisie

Redactie     16:06     No comments


Televisies met een groot beeldformaat zijn erg in trek. Televisies in het 55 inch formaat, met een beelddiagonaal van 140 centimeter, zijn momenteel dan ook het meest verkocht. Daarom kijken we hier naar de beste 55 inch televisies uit de test.

We hebben hier de vier beste televisies van 140 centimeter voor je. De vier beste televisies in vier prijsklassen. Basis, middenklasse, topklasse-led en topklasse-oled.

De winnaars: Prijzen en informatie

Alle informatie en de actuele winkelprijs van deze vier beste 140 cm televisies kun je vinden bij de best geteste 55 inch televisies. Hieronder geven we een korte beschrijving van deze vier testwinnaars.

Beste 140 cm televisie (basisklasse):  LG 55UJ630V

In de prijsklasse onder de 600 euro is de LG 55UJ630V de beste 55 inch televisie. Deze smart TV draait onder het WebOS 3.5 besturingssysteem waarvoor vele apps beschikbaar zijn waaronder YouTube en natuurlijk Netflix. Het is een 4K Ultra HD televisie met een scherp en kleurrijk beeld en een brede kijkhoek. Beelden die niet 4K zijn (zoals alle televisie-uitzendingen) worden opgeschaald waardoor ze toch scherper zijn dan op een Full HD televisie.In zijn prijsklasse is dit een bijzonder goede televisie. Onder de 600 euro heb je een grote (140 cm) televisie met een prima beeld en geluid.

Beste 140 cm televisie (middenklasse):  Samsung UE55MU7000

In de klasse onder de 1000 euro (winkelprijs!) is deze Samsung de beste 55 inch televisie. Dit is een Premium 4K Ultra HD televisie, wat betekent dat deze een nog beter en scherper beeld geeft dan een gewone 4K televisie. Bovendien heeft deze televisie een 100 Hz beeldverversing wat inhoudt dat snelle beeldwisselingen en bewegingen geen enkel probleem zijn voor deze toptelevisie.


De speciale Ultra Black Panel schermcoating zorgt voor minder reflectie in het scherm en natuurlijk beschikt deze smart TV over een Samsung Smart Hub die al je entertainment bij elkaar brengt, of dat nu op internet of op je netwerk staat, of dat het live televisie betreft.

Minpunten heeft deze televisie niet al blijft het vervelend dat Samsung de hoofdtelefoon-aansluiting in de ban heeft gedaan. Gelukkig beschikt deze televisie wel over Bluetooth en USB voor een hoofdtelefoon-connectie.

Beste 140 cm LED televisie:  Samsung QE55Q9F

Toch kan het nog beter, met deze Samsung QE55Q9F QLED televisie. Helaas schiet de prijs dan ook omhoog (kijk bij de bovenaan genoemde link naar de testwinnaars voor de actuele lage winkelprijs).

Deze beste 55 inch televisie in de led-topklasse maakt gebruik van Quantum Dots. Deze beeldpunten produceren scherpe en heldere beelden, maar geven ook de meest subtiele kleurtinten weer. Een full array achtergrondverlichting geeft donkere scènes levensecht weer en de 4K Ultra HD resolutie is Premium-gecertificeerd.Een ander groot pluspunt is de Ambient Mode. Deze kan er voor zorgen dat de televisie foto's, kunt of informatie zoals een weerbericht kan weergeven als er geen televisie wordt gekeken. Zo heb je geen zwart vlak in je woonkamer staan.

Ook bij deze Samsung smart TV kun je natuurlijk profiteren van alle mogelijkheden van de Smart HUB.

Beste 140 cm OLED televisie:  LG OLED55C8PLA

Nog beter dan LED presteert een OLED televisie. De beste 55 inch OLED televisie is deze LG, die overigens niet veel duurder is dan bovenstaande Samsung (zie de link naar de testwinnaars voor de actuele prijzen). 

Bij OLED zijn de kleuren en zwarte tinten extra realistisch dankzij een groter contrast. De a9 processor van deze LG televisie zorgt bovendien voor een gedetailleerde maar toch ook vloeiende beeldweergave, ook tijdens snelle actie.Met de Magic Remote afstandsbediening blader je door alle entertainment, internet-content en andere smart functies. Dat kan ook met spraakopdrachten en armbewegingen.

De 4K UHDP Premium beelden zien er haarscherp uit, ook als de beelden in een lagere resolutie worden aangeleverd. Als je budget toereikend is, dan is dit echt de beste 140 centimeter grote televisie.

Kijk bij de bovenaan genoemde best geteste 55 inch televisies voor de prijzen en alle specificaties van deze beste 140 cm televisies uit de test.

Zie ook: Foto bovenaan: Samsung

,


0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.