Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste digitale piano: Casio CDP-130

Redactie     21:35    


De Casio CDP-130 is uitgeroepen tot de beste digitale piano. Verwar een digitale piano niet met een keyboard. Bij een digitale piano is het belangrijk het geluid en gevoel dat van een gewone (akoestische) piano zo veel mogelijk benadert.


Volgens een test is de Casio CDP-130, tekening houdend met de prijs, de beste digitale piano. Kijk in het overzicht digitale piano's voor het testoordeel, de prijs, en andere goede digitale piano's,

Wat maakt de Casio CDP-130 de beste digitale piano?

De prijs
Zoals we al schreven maakt de prijs deel uit van het testoordeel. Je hebt goede digitale piano's van meer dan 1000 euro, maar deze Casio koop je voor nog geen 320 euro. Het is dan ook een basisklasse piano, maar wel een digitale piano waarop het prima spelen is.

Het gewogen hamermechaniek
Uniek in deze prijsklasse is de gewogen hamermechaniek waarover deze Casio digitale piano beschikt. Door deze techniek heb je het gevoel dat je de toetsen van een akoestische piano indrukt. Dat is een belangrijke eigenschap voor een digitale piano. Als je speelt wil je het gevoel hebben dat je achter een gewone piano zit. Bij de Casio CDP-130 is dat beslist het geval. Je voelt zelfs het verschil tussen hoge en lage tonen. Bij de lage tonen is er meer weerstand.

De mogelijkheden
Je spel beluisteren is ook geen straf met de Casio CDP-130 (mits je spel dat toelaat). Er zijn speakers ingebouwd die een goed geluid geven. Ook een koptelefoon aansluiten is mogelijk.

Zoals bij een digitaal keyboard kun je kiezen uit 10 klanken waaronder bijvoorbeeld een orgel en strijkers. Ook kun je galm toevoegen. Maar er is geen MIDI-verbinding met bijvoorbeeld een synthesizer mogelijk. Wat dat betreft blijft het een echte piano.

De opties
Over een echte piano gesproken? Wil je er een voetpedaal bij, kijk in het bovenaan genoemde overzicht van digitale piano's voor de mogelijke uitbreidingen. Voor nog geen 25 euro heb je een sustainpedaal waarmee je de tonen laat doorklinken. Andere mogelijke uitbreidingen voor deze digitale piano zijn een zitbankje of een keyboardstandaard.

Wil je een goede digitale piano, dan hoef je niet de hoofdprijs te betalen. Met de Casio CDP-130 doe je een prima aankoop.

Kijk in het bovenaan genoemde overzicht met digitale piano's voor de actuele lage prijs van de Casio CDP-130.

Zie ook: De beste keyboards

, , ,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.