Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Monopoly Valsspelers Editie: Pret op vastgoed markt!

Enkele jaren terug was de Monopoly Valsspelers Editie Speelgoed van het Jaar. Natuurlijk heb je nu nog net zoveel lol met dit spel als toen.


De titel van Beste Speelgoed van het jaar (leeftijd 8 - 9 jaar) ging in 2018 verrassend genoeg naar een spel waarbij het draait om vals spelen.  De Monopoly Valsspelers Editie ging met deze eer aan de haal. Of was er bij deze verkiezing vals gespeeld?


Monopoly is een spel wat zich toch al goed voor vals spelen leent. Even een greep uit de bank als je medespelers niet opletten, een wisseltruc bij het afrekenen van je huizen, of even een foutje maken bij het verzetten van je pion. 

Normaal gesproken is dit natuurlijk verboden, maar bij de Monopoly Valsspelers Editie is dit soort witteboordencriminaliteit gewoon toegestaan. Sterker nog, het wordt aangemoedigd!Monopoly Valsspelers Editie

Het spel beschikt namelijk naast de kaarten voor Kans en Algemeen Fonds ook over Valsspeelkaarten. Deze bevatten frauduleuze opdrachten waaraan je moet voldoen zonder dat je medespelers dit doorhebben. Hebben je medespelers nog niets door als je beurt voorbij is? Dan krijg je een extra beloning die op de kaart staat aangegeven. Maar er staat ook een straf vermeld voor als je betrapt wordt tijdens het vals spelen.

Ook om deze valsspeel kaarten om mag je best vals spelen. Ontsnap uit de gevangenis terwijl je tijd er nog niet opzit, rommel met de dobbelstenen, zet je tegenstander een plaatsje terug. Alles mag, als maar niemand het merkt.

Ook de spelregels zijn bij deze versie van Monopoly behoorlijk aangepast. Zo mag er meteen gehandeld en onderhandeld worden, kunnen er alleen hotels worden gebouwd en geen huizen en is het spel afgelopen als alle straten verkocht zijn. Dit alles maakt de valsspelers editie van Monopoly een stuk sneller. Een potje duurt vaak een uur waardoor je het wat makkelijker even tussendoor kan spelen.

Prijs en meer informatie

Kijk voor een voordelige prijs en meer informatie over dit unieke spel bij de onderstaande aanbiedingen van Monopoly spellen. Daar vind je niet alleen dit spel maar talloze andere versies van Monopoly.De plus- en minpunten van Monopoly voor valsspelers

Wij testte de Monopoly Valsspelers editie en spraken met meer ervaren spelers van het spel. Hieruit kwamen de volgende pluspunten en minpunten van de Monopoly Valsspelers editie tevoorschijn:

Pluspunten

  • Het liegen en bedriegen maakt Monopoly leuker. Meer lachen, minder serieus.
  • Goede kwaliteit, zoals bij ieder Monopoly spel.
  • Je kan het ook gebruiken als meer eenvoudig Monopoly spel met kleine kinderen (zonder vals te spelen).
  • Eindelijk kan ik vals spelen zonder boze blikken!

Minpunten

  • Het duurt even voordat je de afwijkende spelregels snapt.
  • Voor kleine kinderen is het een moeilijk spel.
  • Als je het spel met 2 speelt is vals spelen moeilijker dan met meer.Monopoly spel in tientallen variaties

Monopoly is misschien wel het bekendste en meest gespeelde bordspel ooit bedacht. Iedereen kent dit gezelschapsspel dat al in 1935 is ontwikkeld.

Het oude vertrouwde Monopoly wordt tegenwoordig Monopoly Classic genoemd. Daarnaast zijn er tientallen andere versies bedacht die nog steeds te koop zijn. Dat kunnen speciale edities zijn zoals de Wereldeditie (met steden in plaats van straten) of Monopoly Game of Thrones, maar ook variaties met behoorlijk aangepaste spelregels zoals het veel eenvoudigere en snellere Monopoly Junior Editie en het juist meer uitgebreide Monopoly Mega.

Ook zijn er versies waarin je alles digitaal regelt. Zelfs het bankieren. Monopoly zonder geld maar met een pinpas, je kan ook te ver gaan met je aanpassingen!

In het overzicht met aanbiedingen van Monopoly spellen vind je alle versies van Monopoly die er momenteel te koop zijn tegen een aantrekkelijk prijs.

Zie ook:

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Een heel leuk en lollig spel om met vrienden te spelen. Maar ik moet wel zeggen dat ik het stiekem vals spelen bij het gewone Monopoly spel ook erg leuk vind ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.