Header Ads Widget

Bol 10-daagse 2024Bol 10-daagse 2024

Beste speelgoed kinderen vanaf 11 jaar


Bij de verkiezing van het Speelgoed van het Jaar 2018 is het spel The Great Tour de winnaar in de categorie beste speelgoed voor kinderen vanaf 11 jaar. Dit is dan ook een uniek spel wat jong en oud met veel plezier kan spelen.

Spel The Great Tour

Bij het spel The Great Tour is iedere speler een reisleider / chauffeur van een bustrip langs vijf Europese wereldsteden. Doel van het spel is deze rondreis zo snel mogelijk af te handelen. Sneller dan een bus vol Japanners scheur je over de Europese wegen.


Het spel ziet er mooi en verzorgd uit, met een aantrekkelijk speelbord met de kaart van Europa voorzien van wegen en de hotspots voor je toeristen. Verder zijn er speelkaarten en fiches. Het geheel maakt een retro indruk, als een bustoer in de jaren 50 waarbij je met een Volkswagen busje de Europese steden van Amsterdam tot Milaan bezoekt.


Een interview met de bedenker

Je dient deze busreis zo snel mogelijk af te raffelen, en daarbij mag je je concurrenten flink dwarszitten. Tactiek, flexibiliteit en creativiteit komen daarbij goed van pas om je tegenstanders te dwarsbomen.

Dit spel is door 3 tot 6 spelers te spelen, met een leeftijd vanaf 8 jaar. Het is leuk voor kinderen en volwassenen. Het eerste spelletje zal even wennen zijn, want de spelregels zijn origineel waardoor je ze wel even moet snappen. Maar daarna is het lekker spelen en speel je een spelletje in ongeveer 45 minuten uit.


Kijk voor de actuele winkelprijs bij de bovenaan genoemde link of kijk bij meer best getest speelgoed voor andere testwinnaars.

Een reactie posten

0 Reacties