Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste elektrische kachels

Redactie     08:00     No comments


Soms moet een ruimte verwarmt worden terwijl er geen vaste verwarming aanwezig is of als deze niet toereikend is. Een elektrische kachel kan dan de oplossing zijn. Er zijn diverse soorten elektrische kachels en kachels met diverse functies. Hier kijken we naar de beste elektrische kachels.Top 10 beste elektrische kachels

Via onderstaande link vind je een overzicht van de 10 beste kachels. Al deze elektrische kachels hebben een hoge waardering gekregen. Het betreft de beste elektrische kachels in verschillende categorieën zoals ventilatokachels, badkamerkachels, convector kachels en keramische kachels.


Hieronder kijken we naar de verschillende soorten kachels en hun mogelijkheden.

Een elektrische kachel is een populaire manier om in de koude maanden van het jaar bij te verwarmen als er geen centrale verwarming aanwezig is of als die verwarming niet voldoende warmte brengt. Veel elektrische kachels zijn mobiel zodat je ze op verschillende momenten in verschillende ruimtes kunt gebruiken en in de zomer ergens kunt opbergen.

Elektrische convectorkachel

De convectorkachel is een klassieke elektrische kachel die gebruik maakt van warm water op de lucht op te warmen. De manier om te verwarmen is te vergelijken met die van een CV, maar dan op kleine lokale schaal.

Mill elektrische convectorkachel


Een convectorkachel zorgt voor een vrij snelle verwarming, houdt de warme nog een tijdje vast nadat hij is uitgeschakeld en is stil waardoor je zo'n elektrische kachel goed op de slaapkamer kunt gebruiken.

Een nadeel van de convectorkachel is dat zo'n elektrische kachel vrij groot en zwaar is (ook door het water wat erin zit) waardoor deze op de grond geplaatst moet worden.

Kijk in het overzicht hierboven voor de beste elektrische convectorkachel uit de meest recente test.

Elektrische ventilatorkachel

In het overzicht met best geteste elektrische kachels kom je ondermeer de beste elektrische ventilatorkachel tegen. Een ventilatorkachel blaast lucht de kamer in. Dat kan zowel warme als koude lucht zijn. De elektrische ventilatorkachel is (zoals de naam al zegt) een ventilator en kachel in één en dus het hele jaar te gebruiken.

Eurom ventilator kachel


Het voordeel van een ventilatorkachel is verder dat deze een ruimte heel snel kan verwarmen door zijn warme luchtstroom. Maar het geluid dat de ventilator maakt wordt vaak als een nadeel gezien.

Kijk bij de best geteste kachels voor de beste ventilatorkachel.

Elektrische oliekachel

Een andere klassieker is de oliekachel. Dit is een convectorkachel die gevuld is met olie in plaats van water. Dat heeft als voordeel dat deze kachel enorm lang de warmte kan vasthouden, wat energie bespaard, maar het nadeel is dat het ook lang duurt voor de olie en de kachel warm zijn. Dat kan wel meer dan een kwartier duren.

Elektrische oliekachel Eurom

De elektrische kachel is kleiner dan een convectorkachel met water en daardoor beter mobiel te gebruiken.

Ook de beste oliekachel vind je in het bovenaan genoemde overzicht.


Elektrische kachel met WiFi

Steeds meer apparatuur in huis wordt aan internet gekoppeld. Dat geldt ook voor sommige elektrische kachels. Deze gebruiken dan WiFi zodat je ze moeiteloos met je draadloze thuiswerk (en internet) kunt verbinden. Het is dan mogelijk om de kachel bijvoorbeeld met een app op je smartphone te bedienen.

Mill elektrische wandkachel met WiFi en app


Het voordeel is duidelijk. Je kunt de elektrische kachel vast aanzetten als je naar huis toe komt. Bij een CV is daar een dure slimme thermostaat voor nodig, maar elektrische kachel met deze functie zijn helemaal niet zo duur. Kijk maar bij de beste elektrische kachels uit de test.

Meer beste elektrische kachels

En zo zijn er in het overzicht nog meer beste kachels uit de test te vinden. Bijvoorbeeld de beste (stille) kachel voor de slaapkamer, de beste (vochtbestendige en vuilbestendige) kachel voor in de werkplaats, de beste (design) kachel voor de huiskamer en meer.

Zie ook: Meer testen kachels
Foto bovenaan: Stadler elektrische ventilatorkachel


Onderwerpen:
Beste elektrische kachel, test conventorkachels, beste ventilatorkachel, oliekachel, beste convectorkachel.

,


0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.