Beste elektrische kachel test

De beste elektrische kachels uit de test in het algemeen en de beste elektrische kachel per soort kachel.


Soms moet een ruimte verwarmd worden terwijl er geen vaste verwarming aanwezig is of als de verwarming niet toereikend is. Een goede elektrische kachel kan dan de oplossing zijn. Maar wat is de beste elektrische kachel? Er zijn diverse soorten elektrische kachels en kachels met diverse functies. Hier kijken we naar de beste elektrische kachel in diverse soorten.
De beste elektrische kachels uit de test

Via onderstaande link vind je een overzicht van de beste kachels in diverse soorten. Deze beste elektrische kachels worden door de experts aanbevolen. 

Het betreft de beste elektrische kachels in verschillende categorieën zoals de beste ventilatorkachel, de beste badkamerkachel, de beste convector kachel en de beste keramische kachel. Bij het selecteren van de beste elektrische verwarming is ook met de prijs rekening gehouden (beste koop).
Aanbiedingen elektrische kachels


Hieronder kijken we naar de verschillende soorten elektrische kachels en hun mogelijkheden.

Een elektrische kachel is een populaire manier om in de koude maanden van het jaar bij te verwarmen als er geen centrale verwarming aanwezig is of als die verwarming niet voldoende warmte brengt. Ook kun je elektrische verwarming inzetten om gas te besparen en zodoende de gastrekening naar beneden te krijgen. 

Veel elektrische kachels zijn mobiel zodat je ze op verschillende momenten in verschillende ruimtes kunt gebruiken en in de zomer ergens kunt opbergen.
Beste elektrische convectorkachel

Hier boven vind je onder andere de beste convectorkachel. De convectorkachel is een klassieke elektrische kachel die gebruik maakt van warm water om de lucht op te warmen. 

De manier waarop de elektrische convectorkachel de lucht verwarmt is te vergelijken met die van een CV, maar dan op kleine lokale schaal.Mill elektrische convectorkachel


Een convectorkachel zorgt voor een vrij snelle verwarming, en houdt de warme nog een tijdje vast nadat hij is uitgeschakeld. Ook is een goede convectorkachel stil waardoor je zo'n elektrische kachel goed op de slaapkamer kunt gebruiken.

Een nadeel van de convectorkachel is dat zo'n elektrische verwarming vrij groot en zwaar is (ook door het water wat erin zit) waardoor deze op de grond geplaatst moet worden.

Goede elektrische convector kachels worden o.a. gemaakt door Eurom, Mill, DeLonghi, Honeywell, Sencys, Tesy en Nedis.


Heb je zonnepanelen? Dan is een elektrische kachel extra interessant.Je kunt de opgewekte stroom op jaarbasis immer beter opmaken dan tegen een lager tarief terugleveren aan het energiebedrijf.Beste elektrische ventilatorkachel

In het overzicht met best geteste elektrische kachels kom je ook de beste ventilatorkachel tegen. Deze elektrische kachel blaast lucht de kamer in. Dat kan zowel warme als koude lucht zijn. 

De elektrische ventilatorkachel is (zoals de naam al zegt) een ventilator en elektrische kachel in één en dus het hele jaar te gebruiken. In de winter is de ventilator kachel een heel effectieve elektrische kachel, in de zomer gebruik je de kachel als ventilator om de lucht te koelen.Eurom ventilator kachel


Het voordeel van een ventilatorkachel is verder dat deze een ruimte heel snel kan verwarmen door zijn warme luchtstroom. De ventilatorkachel wordt dan ook vaak gezien als de beste elektrische kachel. Maar het geluid dat de ventilator maakt wordt vaak als een nadeel van de elektrische ventilatorkachel gezien.

Het formaat van deze elektrische verwarming kan sterk verschillen. Je hebt grote elektrische ventilator kachels en kleine elektrische kacheltjes met ventilator. 

Een goede elektrische kachel met ventilator wordt onder andere gemaakt door Mill, Eurom, DeLonghi, Rowenta, Inventum, Dyson, Nedis, Steba, Stadler en Duux. Populair zijn verder de elektrische kachels met ventilator van o.a. Bestron, Tristar, Emerio en Tomado.
beste elektrische kachel olie gestookt

Een andere klassieker onder de elektrische verwarming is de oliekachel. Ook de beste oliekachel kom je in de bovenstaande lijst tegen. De elektrische oliekachel of elektrische petroleumkachel is een convectorkachel die gevuld is met olie of petroleum in plaats van water. 

Het gebruik van olie heeft als voordeel dat deze elektrische kachel enorm lang de warmte kan vasthouden. Dat bespaart energie, maar het nadeel is dat het ook lang duurt voor de olie en de kachel warm zijn. Dat kan wel meer dan een kwartier duren. Met een oliekachel stook je een ruimte dus niet eventjes snel warm, maar zo'n elektrische kachel is wel een energiezuinige vorm van elektrische verwarming.Elektrische oliekachel Eurom


De elektrische kachel is kleiner dan een convectorkachel met water en daardoor beter mobiel te gebruiken.

Aanraders voor een goede oliegevulde elektrische kachel zijn de elektrische kachels van Qlima (Zibro), Rointe, Mill, Domo, Eurom, Trotec, Taurus en DeLongi.Beste infrarood elektrische kachel

Een infrarood kachel (straalkachel) is een elektrische kachel die vooral in de badkamer wordt gebruikt. Deze elektrische kachel straalt warmte uit en doet dat heel effectief en snel. Stralingswarmte leent zich goed om een object of persoon gericht te verwarmen en is zuinig met energie, en daarmee goedkoop in het gebruik.

Eurom infrarood elektrische kachel badkamer

Eurom infrarood elektrische kachel badkamerVoor het volledig verwarmen van een ruimte is een infrarood elektrische kachel echter minder geschikt omdat het de warme meer uitstraalt dan de lucht verwarmt.

Een infrarood elektrische kachel / elektrische straalkachel kan diverse vormen hebben. Je hebt ze als hangende kachel (terras heater), als verwarmingspaneel, als bureaukachel (voor bijverwarming) en als badkamerradiator (met de mogelijkheid er badhanddoeken aan op te hangen.

Infrarood paneelkachels worden onder andere gemaakt door Eurom, Climastar, Heatwave en Trotec, en andere infrarood elektrische kachels door o.a. Eurom, Gimeg, Tristar, Duraflame, Montana Sunheat en Vaito. Kijk hier onder wat de beste elektrische infrarood kachels zijn.Beste keramisch elektrische kachel

Een keramische kachel is een kleine zuinige elektrische kachel. Geen elektrische kachel om je woonkamer mee te verwarmen, maar een klein elektrische kacheltje voor bijverwarming of voor het elektrisch verwarmen van een klein kamertje.

Beste keramische elektrische kachel DeLonghi

Keramische elektrische kachel DeLonghi

Je gebruikt een keramische elektrische kachel bijvoorbeeld om je werkplek (in een verder koudere ruimte) te verwarmen. Of je plaatst de keramische elektrische kachel 's avonds bij de bank zodat je het relatief goedkoop warm hebt. De meeste keramische kachels zijn mobiele elektrische kachels. Je kunt de elektrische verwarming meenemen naar die plek in je huis waar je het zonder hoge stookkosten warm wilt hebben.

Deze elektrische kachel heeft zijn naam te danken aan het keramische verwarmingselement. Deze elektrische kachels worden onder andere gemaakt door DeLonghi, Trotec, Steba, Inventum, Domo, Bestron, Rowenta, Solis en Tristar. Kijk hier onder voor goede mobiele elektrische kachels.
Beste elektrische haard

De elektrische haard is een speciale elektrische kachel. Bij een elektrische haard draait het niet (alleen) om warmte, maar ook om sfeer. Een elektrische haard geeft de sfeer van een open haard, maar je hebt geen schoorsteen of andere afvoer nodig.

Gebruik je de elektrische haard als elektrische verwarming? Let er dan goed op hoeveel warmte de elektrische haard kan geven. Er zijn ook elektrische sfeerhaarden die weinig of helemaal geen warmte afgeven. 


beste elektrische haard inbouw sfeerhaarden test

Classic Fire elektrische haard inbouw met verwarming


Geeft de elektrische sfeerhaard wel warmte? Dan kun je vaak kiezen uit meerdere warmte standen. Deze warmte standen staan los van de intensiteit van de vlammen die de elektrische haard weergeeft. Deze "vlammen" geven immers geen warmte af.

Deze elektrische kachels zijn er als inbouw elektrische openhaard en als losse elektrische haarden. Ze worden onder andere gemaakt door Classic Fire, Klarstein, Livin Flame, Dimplex, El Fuego, Eurom en Kalfire. Kijk bij de test hier onder voor alle mogelijkheden en alle prijzen van deze sfeervolle elektrische verwarming.Slimme elektrische kachel met WiFi

Steeds meer apparatuur in huis wordt aan internet gekoppeld. Dat geldt ook voor sommige elektrische kachels. Deze "slimme kachels" gebruiken WiFi zodat je ze moeiteloos met je draadloze thuiswerk (en internet) kunt verbinden. Het is dan mogelijk om de kachel bijvoorbeeld met een app op je smartphone van afstand te bedienen.


Mill slimme elektrische wandkachel met WiFi en app


Het voordeel van een elektrische kachel is duidelijk. Je kunt de elektrische kachel vast vanaf een andere locatie aanzetten als je naar huis toe komt. Bij een CV is daar een dure slimme thermostaat voor nodig, maar elektrische kachel met deze functie zijn helemaal niet zo duur. Kijk maar bij de beste elektrische kachels uit de test voor deze WFi-kachels.Meer beste elektrische kachels

En zo zijn er in het overzicht met alle elektrische kachels bovenaan, nog veel meer goede elektrische kachels te vinden.

Bijvoorbeeld de beste (stille) kachel voor de slaapkamer, de beste (vochtbestendige en vuilbestendige) elektrische kachel voor in de werkplaats, de beste (design) kachel voor de huiskamer en meer beste elektrische kachels voor elektrische verwarming van een kamer.

Kijk bij de test bovenaan voor al deze beste elektrische kachels uit de test.Elektrische kachel als hoofdverwarming of bijverwarming

Met een elektrische kachel kun je één ruimte gedeeltelijk of geheel verwarmen. In hoeverre een kamer uitsluitend elektrisch verwarmd kan worden hangt af van het soort elektrische kachel, de kracht van de elektrische kachel en natuurlijk de grootte van de ruimte en de temperatuur die je met de elektrische kachel wil kunnen halen.

Als elektrische hoofdverwarming heb je een elektrische kachel met een hoog wattage nodig (boven de 2000 watt). Een convectorkachel met ventilator en een hoog vermogen is de beste elektrische kachel om een hele ruimte goed te verwarmen.

Een elektrische kachel wordt echter vaak gebruikt als bijverwarming (zodat de CV minder hard hoeft te stoken of alleen aan hoeft als het echt koud is) of om een ruimte lokaal te verwarmen (alleen de plek waar je zit).  Tips besparen op verwarming Consumentenbond

Steeds vaker wordt gekozen voor elektrische verwarming om op gas te besparen. De hoge gasprijs maakt de keuze voor elektrische verwarming interessant. Vooral als je zonnepanelen hebt en goedkoop stroom voor de elektrische kachel kunt opwekken.

Daarnaast kun je op meer manieren geld besparen op je verwarming. De Consumentenbond geeft daarvoor handige tips. Kijk bij de tips besparen op kosten verwarming van de Consumentenbond voor al deze handige kosten besparende tips.


Zie ook: 

Foto bovenaan: Stadler elektrische ventilatorkachel


Onderwerp:
Wat is de beste elektrische kachel? Hier kijken we naar de beste kachels uit de test van elektrische kachels. Het betreft diverse soorten beste elektrische kachels. Bijvoorbeeld de beste convectorkachel uit de test, de beste ventilatorkachel en de beste oliekachel. In het bovenstaand met alle elektrische kachels vind je de beste convectorkachels en andere goede elektrische verwarming.

Een reactie posten

0 Reacties