Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste elektrische kachel test

 

De beste elektrische kachels uit de test in het algemeen en de beste elektrische kachel per soort kachel.


Soms moet een ruimte verwarmd worden terwijl er geen vaste verwarming aanwezig is of als de verwarming niet toereikend is. Een goede elektrische kachel kan dan de oplossing zijn. Maar wat is de beste elektrische kachel? Er zijn diverse soorten elektrische kachels en kachels met diverse functies. Hier kijken we naar de beste elektrische kachel in diverse soorten.


De beste elektrische kachels uit de test

Via onderstaande link vind je een overzicht van de beste kachels in diverse soorten. Deze beste elektrische kachels worden door de experts aanbevolen. 

Het betreft de beste elektrische kachels in verschillende categorieën zoals de beste ventilatorkachel, de beste badkamerkachel, de beste convector kachel en de beste keramische kachel. Bij het selecteren van de beste elektrische kachel is ook met de prijs rekening gehouden (beste koop).


Hieronder kijken we naar de verschillende soorten elektrische kachels en hun mogelijkheden.

Een elektrische kachel is een populaire manier om in de koude maanden van het jaar bij te verwarmen als er geen centrale verwarming aanwezig is of als die verwarming niet voldoende warmte brengt. Ook kun je een elektrische kachel inzetten om gas te besparen en zodoende de gastrekening naar beneden te krijgen. 

Veel elektrische kachels zijn mobiel zodat je ze op verschillende momenten in verschillende ruimtes kunt gebruiken en in de zomer ergens kunt opbergen.

Elektrische convectorkachel

Hier boven vind je onder andere de beste convectorkachel. De convectorkachel is een klassieke elektrische kachel die gebruik maakt van warm water om de lucht op te warmen. 

De manier waarop de elektrische convectorkachel de lucht verwarmt is te vergelijken met die van een CV, maar dan op kleine lokale schaal.



Mill elektrische convectorkachel


Een convectorkachel zorgt voor een vrij snelle verwarming, en houdt de warme nog een tijdje vast nadat hij is uitgeschakeld. Ook is een goede convectorkachel stil waardoor je zo'n elektrische kachel goed op de slaapkamer kunt gebruiken.

Een nadeel van de convectorkachel is dat zo'n elektrische kachel vrij groot en zwaar is (ook door het water wat erin zit) waardoor deze op de grond geplaatst moet worden.

Kijk bij de beste elektrische kachels hierboven voor de beste convectorkachel uit de meest recente test. Of kijk bij onderstaande test.

Elektrische ventilatorkachel

In het overzicht met best geteste elektrische kachels kom je ook de beste ventilatorkachel tegen. Deze elektrische kachel blaast lucht de kamer in. Dat kan zowel warme als koude lucht zijn. 

De elektrische ventilatorkachel is (zoals de naam al zegt) een ventilator en elektrische kachel in één en dus het hele jaar te gebruiken. In de winter is de ventilator kachel een heel effectieve elektrische kachel, in de zomer gebruik je de kachel als ventilator om de lucht te koelen.



Eurom ventilator kachel


Het voordeel van een ventilatorkachel is verder dat deze een ruimte heel snel kan verwarmen door zijn warme luchtstroom. De ventilatorkachel wordt dan ook vaak gezien als de beste elektrische kachel. Maar het geluid dat de ventilator maakt wordt vaak als een nadeel van de elektrische ventilatorkachel gezien.

Kijk bij de best elektrische kachels uit de test voor de beste ventilatorkachel uit de test van de experts of kijk bij onderstaande test.

Elektrische oliekachel

Een andere klassieker onder de elektrische kachels is de oliekachel. Ook de beste oliekachel kom je in de bovenstaande lijst tegen. De elektrische oliekachel is een convectorkachel die gevuld is met olie in plaats van water. 

Het gebruik van olie heeft als voordeel dat deze elektrische kachel enorm lang de warmte kan vasthouden. Dat bespaart energie, maar het nadeel is dat het ook lang duurt voor de olie en de kachel warm zijn. Dat kan wel meer dan een kwartier duren. Met een oliekachel stook je een ruimte dus niet eventjes snel warm, maar zo'n elektrische kachel is wel een energiezuinige vorm van elektrische verwarming.



Elektrische oliekachel Eurom


De elektrische kachel is kleiner dan een convectorkachel met water en daardoor beter mobiel te gebruiken.

Ook de beste oliekachel vind je in het bovenaan genoemde overzicht met beste kachels uit de test. Of kijk hier onder voor meer best geteste elektrische oliekachels.


Elektrische kachel met WiFi

Steeds meer apparatuur in huis wordt aan internet gekoppeld. Dat geldt ook voor sommige elektrische kachels. Deze "slimme kachels" gebruiken WiFi zodat je ze moeiteloos met je draadloze thuiswerk (en internet) kunt verbinden. Het is dan mogelijk om de kachel bijvoorbeeld met een app op je smartphone van afstand te bedienen.


Mill slimme elektrische wandkachel met WiFi en app


Het voordeel van een elektrische kachel is duidelijk. Je kunt de elektrische kachel vast vanaf een andere locatie aanzetten als je naar huis toe komt. Bij een CV is daar een dure slimme thermostaat voor nodig, maar elektrische kachel met deze functie zijn helemaal niet zo duur. Kijk maar bij de beste elektrische kachels uit de test voor deze WFi-kachels.

Meer beste elektrische kachels

En zo zijn er in het overzicht met alle elektrische kachels bovenaan, nog veel meer goede elektrische kachels te vinden.

Bijvoorbeeld de beste (stille) kachel voor de slaapkamer, de beste (vochtbestendige en vuilbestendige) elektrische kachel voor in de werkplaats, de beste (design) kachel voor de huiskamer en meer beste elektrische kachels.

Zie ook: Meer testen kachels


Foto bovenaan: Stadler elektrische ventilatorkachel


Onderwerp:
Wat is de beste elektrische kachel? Hier kijken we naar de beste kachels uit de test van elektrische kachels. Het betreft diverse soorten beste elektrische kachels. Bijvoorbeeld de beste convectorkachel uit de test, de beste ventilatorkachel en de beste oliekachel. In het bovenstaand met alle elektrische kachels vind je de beste convectorkachels en andere goede elektrische kachels.

,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *