Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste fietstrainer

Met een fietstrainer kun je je fietstraining in huis doen, Hier de beste fietstrainer uit de test in elke categorie.


Verwar een fietstrainer niet met een hometrainer. Een fietstrainer is geen kant en klaar fitnessapparaat maar een rollerbank of wheel-on systeem waarop je je racefiets of mountainbike bevestigt zodat je binnenshuis op je fiets kunt trainen.

Zo kun je je fietstraining toch afwerken als het buiten glad, nat of koud is. Er zijn diverse soorten fietstrainers, en binnen die soorten heb je eenvoudige en heel uitgebreide modellen. Maar wat is de beste fietstrainer? Daarover vind je hier informatie.De beste fietstrainers

Welke fietstrainers zijn door de experts als beste fietstrainer uitgeroepen? Kijk bij de beste fietstrainers voor alle fietstrainers met een 5 sterren waardering..Aanbiedingen alle indoor fietstrainers

Of kijk bij aanbiedingen alle fietstrainers voor circa 100 van deze indoor fietstrainers. Je vindt daar alle goede indoor racefiets trainers, onder andere van Tacx, Wahoo Fitness, ThinkRider en Stages.


Hieronder geven we een toelichting op de verschillende soorten fietstrainers die je daar tegenkomt.
Basis fietstrainers

Van een basis fietstrainer wordt gesproken als er sprake is van een eenvoudige fietstrainer die zonder stroom werkt. Het is een apparaat waarin je het achterwiel van je fiets plaatst waarna je kunt fietsen zonder dat je van je plaats komt. Via een schakelaar die je op je fietsstuur bevestigd kun je de weerstand aanpassen.


Bij een basis fietstrainer werkt alles handmatig, Stroom is niet nodig. Deze eenvoudige fietstrainers kun je dus overal gebruiken, bijvoorbeeld voor een warming up. Het zijn de meest goedkope fietstrainers in aanschaf en een alternatief voor de hometrainers.

Het nadeel is dat ze verder weinig kunnen. Ze hebben geen apps, geen trainingsprogramma's en je kunt er geen parcoursen mee simuleren. Het is gewoon trappen!

Kijk voor goede basis fietstrainers bij de aanbiedingen bovenaan.Interactieve wheel on fietstrainers

De bovenstaande basis fietstrainers worden wheel on fietstrainers genoemd omdat je je fietswiel op het apparaat plaatst. De interactieve wheel on fietstrainers voegen extra mogelijkheden aan de fietstraining toe. Hiervoor is een stroom-aansluiting nodig, maar dan kun je ook heel wat meer met je fietstrainer.


De mogelijkheden verschillen per interactieve wheel on fietstrainer, maar over het algemeen kun je stellen dat ze een meer realistische fietservaring geven. Het belangrijkste is echter wel dat je bij een goede wheel on fietstrainer de route kunt instellen. Meestal doe je dat via een app. Je stelt heuvels en afdalingen in, en de fietstrainer past de weerstand daar op aan.

Via de app kunnen al je fietsprestaties bijgehouden worden waardoor je trainingsschema's kunt opstellen en volgen.

Veel goede interactieve fietstrainers werken samen met Zwift, een interactief platform voor trainingen en virtuele wedstrijden. Via Zwift kunnen wielrenners vanuit huis virtueel wedstrijden rijden tegen andere Zwift gebruikers op virtuele parcoursen.

Ook fabrikant Tacx biedt zo'n virtueel platform aan waarbij wielrenners via hun fietstrainer tegen elkaar kunnen fietsen. Deze Tacx software is beschikbaar via een app of computer en te koppelen aan de fietstrainer.

Ook alle goede interactieve on wheel fietstrainers zijn bij de fietstrainer aanbiedingen boven te vinden.
Direct drive fietstrainers

Hoe interessant bovenstaande wheel on fietstrainers ook zijn De top van de wielrentrainers bestaat uit de direct drive fietstrainers. Deze trainers geven de meest realistische binnentraining. Daarvoor dien je het achterwiel uit je fiets te verwijderen en je racefiets of mountainbike aan de fietstrainer te bevestigen.
Met een direct drive fietstrainer kun je zwaardere weerstanden en hoge (virtuele) stijgingspercentages opgeven. De app en fietstrainer reageren razendsnel op je activiteiten waardoor je fietsprestaties nauwkeuriger worden geregistreerd. Doordat de trainer direct aan de as is verbonden maakt deze veel minder geluid dan een fietstrainer waarbij het wiel op een rollerband draait. Aan dit alles is wel een hoger prijskaartje verbonden.

Kijk voor goede direct drive fietstrainers tegen een lage prijs bij de fietstrainer aanbiedingen bovenaan.Beste fietstrainer merken

Er zijn maar weinig fabrikanten van fietstrainers, en nog minder goede fietstrainers. Dit zijn de beste fietstrainer merken:

Tacx fietstrainer

Het beste fietstrainer merk is Tacx. Het Nederlandse Tacx is een echte pionier op dit gebied want Tacx maakte begin jaren 70 al de eerste fietstrainer. Natuurlijk was daar nog niets digitaals aan, de eerste Tacx fietstrainer was een eenvoudige rollerbank waarmee wielrenners binnen konden trainen.

De eerste fietstrainer met computer voor virtuele trainingen was de Tacx Fortius i989 en in 2013 was de Tacx Bushido Smart de eerste draadloze (bluetooth) fietstrainer met app. Sinds 2019 is Tacx eigendom van Garmin.

Dit beste fietstrainer merk brengt heel veel verschillende indoor fietstrainers op de markt. Instapmodel (onder de 250 euro) is de Taxc Boost en virtueel wielrennen kan goedkoop met de Tacx Flow Smart Trainer (onder de 350 euro).

Met de duurdere Tacx Flux smart trainer benader je het echte fietsen en echte wielrenner gebruikt de Tacx Neo Bike Smart Trainer of Plus Traner, maar dan heb je het wel over professionele fietstrainers van een paar duizend euro.

Wahoo fietstrainer

Wahoo Fitness is de enige echte concurrent van Tacx. Wahoo maakt een hele reeks fietstrainers. Deze slimme Wahoo Kickr fietstrainers zijn te koop vanaf een euro of 400 (de Wahoo Kickr Snap) een eenvoudige fietstrainer voor wie het virtueel rijden van parcoursen en wedstrijden eens wil proberen.

In de middenklasse biedt Wahoo de Kickr Core en de Kickr Rollr en hun topmodel is de Wahoo Kickr Movemet een adviesprijs van circa 1600 euro.

Kijk voor alle beste fietstrainers uit de test, hun specificaties, hun mogelijkheden en hun prijs in het bovenaan genoemde overzicht met best geteste fietstrainers.

Alle foto's op deze pagina tonen een Tacx fietstrainer. Tacx is het meest toonaangevende merk fietstrainers.

Zie ook: 


Onderwerp:
Een fietstrainer is een fitness apparaat, maar verwar de fietstrainer niet met een spinningfiets. Een fietstrainer is namelijk een rollerbank, direct drive of wheel on systeem waarop je je racefiets plaatst zodat je binnenshuis op je racefiets kunt trainen. De beste fietstrainer is een direct drive fietstrainer, maar een wheel on fietstrainer of rollerbank is een meer goedkope fietstrainer.

Bovenaan vind je de beste fietstrainers uit de test. Dit is de meest recente test. De Tacx fietstrainer wordt vaak als beste fietstrainer getest maar er zijn meer goede wielrentrainers voor je fietstraining in huis.

Een reactie posten

0 Reacties