Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste fietstrainer test

 

Met een fietrainer kun je je fietstraining in huis doen, Hier de beste fietstrainer uit de test in elke categorie.


Verwar een fietstrainer niet met een hometrainer. Een fietstrainer is geen kant en klaar fitnessapparaat maar een rollerbank of wheel-on systeem waarop je je racefiets of mountainbike bevestigt zodat je binnenshuis op je fiets kunt trainen.


Zo kun je je fietstraining toch afwerken als het buiten glad, nat of koud is. Er zijn diverse soorten fietstrainers, en binnen die soorten heb je eenvoudige en heel uitgebreide modellen. Maar wat is de beste fietstrainer? Daarover vind je hier informatie.

De beste fietstrainers uit de test

Welke fietstrainers zijn door de experts als beste fietstrainer uitgeroepen? Kijk bij de beste fietstrainers voor de beste koop in diverse categorie├źn volgens de deskundigen.

Hieronder geven we een toelichting op de verschillende soorten fietstrainers die je daar tegenkomt.

Basis fietstrainers

Van een basis fietstrainer wordt gesproken als er sprake is van een eenvoudige fietstrainer die zonder stroom werkt. Het is een apparaat waarin je het achterwiel van je fiets plaatst waarna je kunt fietsen zonder dat je van je plaats komt. Via een schakelaar die je op je fietsstuur bevestigd kun je de weerstand aanpassen.


Bij een basis fietstrainer werkt alles handmatig, Stroom is niet nodig. Deze eenvoudige fietstrainers kun je dus overal gebruiken, bijvoorbeeld voor een warming up. Het zijn de meest goedkope fietstrainers in aanschaf en een alternatief voor de hometrainers.

Het nadeel is dat ze verder weinig kunnen. Ze hebben geen apps, geen trainingsprogramma's en je kunt er geen parcoursen mee simuleren. Het is gewoon trappen!

Kijk bij de eerder genoemde beste fietstrainers voor de beste basis fietstrainer uit de test.

Interactieve wheel on fietstrainers

De bovenstaande basis fietstrainers worden wheel on fietstrainers genoemd omdat je je fietswiel op het apparaat plaatst. De interactieve wheel on fietstrainers voegen extra mogelijkheden aan de fietstraining toe. Hiervoor is een stroom-aansluiting nodig, maar dan kun je ook heel wat meer met je fietstrainer.


De mogelijkheden verschillen per interactieve wheel on fietstrainer, maar over het algemeen kun je stellen dat ze een meer realistische fietservaring geven. Het belangrijkste is echter wel dat je bij een goede wheel on fietstrainer de route kunt instellen. Meestal doe je dat via een app. Je stelt heuvels en afdalingen in, en de fietstrainer past de weerstand daar op aan.

Via de app kunnen al je fietsprestaties bijgehouden worden waardoor je trainingsschema's kunt opstellen en volgen.

Ook de beste interactieve wheel on fietstrainer is bij de bovenstaande beste fietstrainers uit de test te vinden.


Direct drive fietstrainers

Hoe interessant bovenstaande wheel on fietstrainers ook zijn De top van de wielrentrainers bestaat uit de direct drive fietstrainers. Deze trainers geven de meest realistische binnentraining. Daarvoor dien je het achterwiel uit je fiets te verwijderen en je racefiets of mountainbike aan de fietstrainer te bevestigen.
Met een direct drive fietstrainer kun je zwaardere weerstanden en hoge (virtuele) stijgingspercentages opgeven. De app en fietstrainer reageren razendsnel op je activiteiten waardoor je fietsprestaties nauwkeuriger worden geregistreerd. Doordat de trainer direct aan de as is verbonden maakt deze veel minder geluid dan een fietstrainer waarbij het wiel op een rollerband draait. Aan dit alles is wel een hoger prijskaartje verbonden.

Kijk voor alle beste fietstrainers uit de test, hun specificaties, hun mogelijkheden en hun prijs in het bovenaan genoemde overzicht met best geteste fietstrainers.

Alle foto's op deze pagina tonen een Tacx fietstrainer. Tacx is het meest toonaangevende merk fietstrainers.

Zie ook: 


Onderwerp:
Een fietstrainer is een fitness apparaat, maar verwar de fietstrainer niet met een spinningfiets. Een fietstrainer is namelijk een rollerbank, direct drive of wheel on systeem waarop je je racefiets plaatst zodat je binnenshuis op je racefiets kunt trainen. De beste fietstrainer is een direct drive fietstrainer, maar een wheel on fietstrainer of rollerbank is een meer goedkope fietstrainer.

Bovenaan vind je de beste fietstrainers uit de test. Dit is de meest recente test. De Tacx fietstrainer wordt vaak als beste fietstrainer getest maar er zijn meer goede wielrentrainers voor je fietstraining in huis.

, ,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *