Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste boormachine

 

Een handig overzicht met alle beste boormachines van dit moment (alle soorten, alle prijsklassen).

Wat is de beste klopboormachine met accu? Wat is de beste boormachine voor de af en toe klusser die een goede voor boormachine voor alle soorten klussen zoekt? En wat is de beste koop als je een goede professionele boormachine zoekt? Er zijn meerdere boormachines als beste boormachine of beste koop aan te wijzen, afhankelijk van het soort gebruiker.

beste boormachine test

Daarom hier een overzicht van de beste boormachines voor verschillende gebruikers. Ook kijken we naar alle boormachines met de hoogste waardering.


De beste boormachines

Hieronder vind je twee overzichten met beste boormachines. Bij de beste boormachines uit de test vind je een overzicht van alle beste boormachines uit de testen van experts zoals de beste accuboormachine, de beste klopboormachine, de beste boorhamer en de beste combihamer. Bij het overzicht vind je alle boormachines (wederom in alle soorten) met de hoogste waardering van 5 sterren.


Het is ook mogelijk de testen van boormachine per soort boormachine op te vragen. Kijk daarvoor bij de onderstaande testen van boormachines.

Zelf je beste boormachine kiezen

Kies je liever zelf je beste boormachine? Op Beste Boormachine Kopen vind je alles dat je daarvoor nodig hebt. Een Boormachine Keuzehulp, de beste (en goedkoopste aanbieders) en de Top 10 van boormachines.

Tips beste boormachine vinden

Maar of je nu zelf je beste boormachine kiest, of afgaat op de beste boormachines die de experts hebben aangewezen, enkele tips voor bij je keuze zijn altijd welkom. Daarom hieronder wat zaken waarop je kunt letten bij het kiezen van de beste boormachine / beste boortol.

Boormachine met of zonder accessoires

Één van de eigenschappen die bepaald of een boormachine voor jou de beste boormachine is dat zijn de meegeleverde accessoires. De één zal behoefte hebben aan veel accessoires, de ander kiest zelf deze accessoires en heeft liever een kale boormachine.

Daarom zie je in het lijstje met aanbevolen boormachines zowel de beste boormachine met veel en met weinig accessoires. Want de meegeleverde accessoires betaal je uiteindelijk wel.

Boormachine met of zonder accu

De accu is ook zo'n onderdeel dat je terugvindt in de aanschafprijs. Een boormachine met accu is duurder dan een vergelijkbare (net zo krachtige) machine zonder accu. Snoerloos is heel plezierig, maar je betaald er wel voor. Daarom staan er in het overzicht beste boormachines met accu en met snoer.

Ook bij de accu's zijn veel verschillen. In de Boormachine Keuzehulp kun je bijvoorbeeld kiezen voor boormachines met een gemiddelde accuduur (tot 2 Ah), met een lange accuduur (tot 3 Ah) en extra lange accuduur.

En dan zijn er nog het aantal meegeleverde accu's. Bij de meest voordelige accu-boormachines wordt één accu meegeleverd. Voor het boren van enkele gaatjes zal je daar voldoende aan hebben. Maar als je een dag serieus wilt klussen loop je het risico dat je zonder stroom komt te zetten. Daarom worden er bij goede accu-boormachines meerdere accu's meegeleverd. Soms wel vier!

Wat ga je met de boormachine doen?

Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk hetgeen je met de boormachine wilt doen. Je hebt namelijk verschillende soorten boormachines met verschillende talenten, zoals een klopboormachine, een schroefboormachine, een kolomboormachine en een boorhamer. Ook zijn onder andere slagkracht en functies bepalend voor wat je met het gereedschap kan.

De makkelijkste manier om te bepalen welke boormachine voor jou geschikt is om bij de bovenstaande Keuzehulp aan te geven wat je met het gereedschap wil. Boren in beton en in tegels? Of alleen in hout? Wil je kunnen schroeven? Of wil je kunnen breken? Geef op voor welke functies je boormachine geschikt moet zijn, en je krijgt een overzicht met de voor jou beste boormachines en hun prijs. Zo vind je makkelijk de beste beste boormachine tegen de laagste prijs.

Soorten boormachines

Tot slot nog wat uitleg over de verschillende soorten boormachines die je kunt kopen en die getest zijn.

Klopboormachine

Een klopboormachine maakt niet alleen een draaiende beweging maar ook een kloppende beweging. Deze klopfunctie hoef je overigens niet te gebruiken, je kunt deze ook uitschakelen om gewoon te boren.

De klopfunctie wordt gebruikt als er geboord moet worden in harde materialen zoals tegels en baksteen. Voor het serieuze boorwerk wordt minimaal een klopboormachine aangeraden, anders kun je bij een gaatje in de muur boren al tegen de beperkingen van het gereedschap aanlopen.

Boorhamer

Voor het nog zwaardere werk is een boorhamer aan te raden. Deze boor klopt niet, maar hamert. Hiermee kom je zelfs in hard beton.

Kolomboormachine

Een kolomboormachine is een heel ander soort boormachine dan bovenstaande apparaten. Een kolomboormachine plaats je op je werkbank (hij wordt ook wel tafelboormachine genoemd), je stelt hem in, en boort vervolgens recht naar beneden. Een kolomboormachine wordt vooral gebruikt om gaten te boren in harde materialen, maar die moet je wel naar het boorapparaat kunnen brengen.

Kijk in het bovenstaande overzicht met beste boormachines volgens de experts welke boormachines in iedere categorie de beste boormachines zijn.

Zie ook: Meer testen boormachines


Onderwerp:
Op zoek naar de beste boormachines? Hier staan de beste boormachines uit de test in alle soorten. Of je nu de beste accuboormachine, beste klopboormachine, beste boorhamer of een andere beste boormachine of beste koop uit de test zoekt. Alle goede boormachines zijn te vinden in het overzicht met alle beste boormachines (5 sterren). Ook wijzen we je de weg naar de beste winkels waar je online een goede boormachine (elektrisch boortol) goedkoop kunt kopen.

,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2022 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Testen uitgevoerd door o.a. Coolblue, De Consumentenbond, ANWB en Test Aankoop. TestResults.nl heeft geen binding met deze organisaties.