Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste printer test experts

 

Hier kijken we naar de beste printers uit de test van dit moment. Experts wezen van ieder soort printer de beste printer aan.

Wat is voor jou de beste printer? Lastig te zeggen, want iedereen stelt andere eisen aan zijn printer. Het scheelt nogal of je een printer zoekt waarmee je kinderen af en toe een scriptie willen uitprinten, of dat je een printer zoekt voor een kantoor waar de hele dag door brieven worden afgedrukt.

aanbevolen printers door de experts

Daarom kijken we hier naar de beste printers voor verschillende soorten gebruikers. Al deze printers zijn door de experts aangewezen als de beste printer in hun categorie van dit moment.

De beste printers

Het betreft de beste voordelige printer voor thuis, de beste printers voor een klein, middelgroot en groot kantoor, de beste printer voor intensief thuisgebruik, de printer met de laagste gebruikskosten, de beste printer voor het printen van foto's en meer. Kijk hier onder voor een overzicht van alle door de experts best geteste printers.


Deze printer test is uitgevoerd door de printer experts van Coolblue. Kijk voor meer goede aanbieders waar je een goede printer goedkoop kunt kopen in het overzicht met aanbiedingen van de beste winkels om een printer te kopen op Beste Printer Kopen. 


Je vindt op Beste Printer Kopen naast de aanbiedingen van printers, ook de beste printers uit andere tests, de printer top 10 per soort printer en veel tips voor het kiezen van de voor jou beste printer.

Meer testen van printers? Kijk dan in het onderstaand overzicht met alle beste printers uit alle tests.


Hoe kies je de beste printer?

Maar hoe bepaal je wat voor jou de beste printer is? Hieronder hebben we de eigenschappen genoemd die bepalen wat voor jou de beste printer is. 

Wat wil je printen?

Hoe ga je de printer voornamelijk gebruiken? Print je veel foto's? Dan is een laserprinter geen verstandige keuze. Een laserprinter mag dan duurder zijn en de reputatie hebben beter te zijn, de foto's die uit een dure laserprinter komen zijn minder goed dan die van een eenvoudige inkjet. Dat komt omdat de laser techniek zich minder goed voor het mooi afdrukken van foto's leent.

Met het printen van tekst is het andersom. Letters komen mooie, zwarter en scherper uit een laserprinter.

Voor foto's is een inkjet dus beter. En als je heel veel foto's print kun je het best kiezen voor een voor foto's geoptimaliseerde inkjet. Deze zijn wat duurder maar de foto's uit deze printers zijn het mooist van allemaal. Kijk bij de bovenstaande best geteste printers voor de beste fotoprinter.

Hoeveel wil je printen?

Een laserprinter is beter in het scherp afdrukken van tekst. Dat geldt ook voor de snelheid. Dikke rapporten worden veel sneller uitgeprint door een laserprinter dan door een inkjetprinter.

Dat maakt de laserprinter beter voor bulkwerk. Niet alleen voor de snelheid en kwaliteit, maar ook voor de kosten. Een laserprinter is duurder dan een inkjet, een inkt-toner voor een laserprinter is duurder dan een inkt-cartridge van een inkjet, maar in zo'n toner zit zoveel inkt dat de prijs per printje veel lager uitvalt dan bij een inkjetprinter. Dan scheelt dusdanig veel dat je de meerkosten van de laserprinter snel kunt terugverdienen als je veel print.

Wat wil je meer met je printer kunnen doen?

Als een printer ook kan scannen en kopiëren is het een volwaardig kopieerapparaat waarmee je ook zonder dat er een printer is aangesloten kunt kopiëren. Ideaal voor thuis! Nagenoeg alle inkjet printers zijn daarom een all-in-one (een alles in één printer / kopieerapparaat).

Voor grotere bedrijven is dat minder belangrijk omdat die vaak al een los kopieerapparaat hebben. Daarom zijn er nog veel laserprinters zonder kopieerfunctie. Dat heeft ook te maken met het feit dat zo'n kopieerfunctie alleen echt handig is als de printer met kleur werkt. en de goedkoopste laserprinter kunnen alleen zwart printen.

Nieuw zijn de printer met een inktreservoir zoals de Epson EcoTank. Geen cartridges maar inkt uit een fles bijvullen. Deze printers hebben de laagste inktkosten.

Wil je dubbelzijdig afdrukken?

Dubbelzijdig printen spaart papier en maakt rapporten maar half zo dik. Dit kan dus een nuttige functie zijn.

Het aantal printpatronen

Vaak zitten alle kleuren in één inktpatroon. Dat kan zonde zijn als je veel één kleur print waardoor die kleur op is. Je moet dan het hele patroon vervangen. Zo verspil je dus de inkt van de andere kleuren. Deze verspilling heb je niet bij printers waarbij je per (basis)kleur een patroon hebt. Het nadeel van meerdere patronen (die gelijktijdig leeg zijn) is wel dat je vaker een patroon moet vervangen.

Er zijn ook printers waarbij ook zwart in dezelfde cartridge als de kleuren zit. Dit is nog gevoeliger voor verspilling.

Hoe groot wil je printen?

A4 is het standaard printformaat. A3 is dubbel zo groot en wordt vooral zakelijk nogal eens gebruikt. Bijvoorbeeld om schema's wat groter te kunnen printen. Een beperkt aantal printers print ook A3. Deze printers zijn dus een stuk breder (en duurder).

Wil je automatische documenteninvoer?

Handig bij het kopiëren van stapels papier is de automatische documentinvoer. Naast de invoer voor blanco papier hebben deze printers ook een invoerlade voor papier dat je wil scannen en/of kopiëren. 

In sommige gevallen werkt dit invoeren zelfs dubbelzijdig.

Wil je draadloos printen?

Nagenoeg alle printers werken tegenwoordig met WiFi. Ideaal, want zo kun je vanaf iedere computer, smartphone of tablet in je netwerk printen zonder kabel of zonder zelfs maar in de ruimte te zijn. Zelfs printen via internet (dus vanaf een heel andere locatie) is meestal mogelijk. Hiervoor wordt meestal Google Cloud Print gebruikt. Printers zonder WiFi komen dan ook nauwelijks nog voor.


Wat mag de printer kosten?

Natuurlijk is ook de prijs van belang. Deze begint al onder de 50 euro voor een eenvoudige inkjet printer (all in one, met WiFi en kleur). Voor beperkt thuisgebruik zijn dit prima printertjes. 

Aan de andere kant van het spectrum bevinden zich imposante kleuren-laserprinters voor professioneel gebruik van meer dan 1.000 euro. Supersnel en voorzien van meerdere papierbakken voor speciaal papier.

En daartussenin is werkelijk alles te vinden.

Hoe kies je de voor jou beste printer?

Hoe selecteer je daaruit de voor jou persoonlijk beste printer? Gebruik daarvoor de Printer Keuzehulp op het bovenaan genoemde Beste Printers Kopen. Daar kun je al je wensen en eisen aangeven waarna je alleen de geschikte printers te zien krijgt.

Onderwerpen:
Hier vind je de beste printers uit de meest recente test. Al deze beste printers zijn door de experts van Coolblue getest als beste printer in hun categorie. Je vindt er de beste inkjets, de beste laserprinters, de beste all on one printers enz.

, ,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2022 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Testen uitgevoerd door o.a. Coolblue, De Consumentenbond, ANWB en Test Aankoop. TestResults.nl heeft geen binding met deze organisaties.