De beste reistas

Hier vind je de beste reistas uit de test, andere beste reistassen en tips voor het kiezen van je beste reistas uit het grote aanbod.


Als je op reis gaat heb je de keuze tussen een koffer en een reistas om al je bagage in mee te nemen. Een harde koffer beschermt je breekbare spullen optimaal, maar een reistas heeft weer veel andere voordelen. We kijken hier naar de beste reistassenm hun mogelijkheden en bijzondere reistassen zoals een reistas op wielen. Ook hebben we tips voor bij het kiezen van je beste reistas.


Overzicht beste reistassen

Maar eerst een overzicht van goede reistassen. Onderstaande reistassen hebben een waardering van 5 sterren gekregen.

Ook heb ik hieronder een overzicht geplaatst met de beste winkels die goedkoop koffers verkopen. Je vindt in dit overzicht hun aanbiedingen van reistassen.


Wat voor jou persoonlijk de beste reistas is hangt van diverse factoren af. Vooral het volume is belangrijk bij de keuze van de beste reistas voor je reis. Voor een vakantie van twee weken heb je heel wat meer ruimte nodig dan voor een weekendje weg.  Daarom zijn er meerdere reistassen als beste reistas getest.

Bij het overzicht met alle beste reistassen (5 sterren) vind je alle reistassen met de maximale score van 5 sterren. Uit dit overzicht met alle goede reistassen kun je makkelijk de voor jou beste reistas filteren en deze beste reistas goedkoop kopen.


Reistas Reisenthel
Reisenthel reistasReistas of zachte koffer?

Het onderscheidt tussen een reistas en een zachte koffer is niet altijd even scherp. De grootste reistassen zou je ook een zachte koffer kunnen noemen. Deze zachte reiskoffers / reistassen hebben vaak een handvat en wieltjes, een inhoud van soms wel meer dan 100 liter en soms zelfs een cijferslot tegen diefstal van de inhoud.

Een goede reistas heeft verschillende compartimenten en vakken om je spullen te scheiden, en compressieriemen om de reistas zo klein mogelijk te houden.

Een groot voordeel van reistassen is namelijk dat een goede reistas niet meer ruimte inneemt dan nodig. Een harde koffer is altijd even groot, ook al is deze maar half vol. Een reistas is zacht, geeft mee en kan worden "gestouwd".


Voordelen reistas

  • Ten opzichte van een koffer is een reistas lichter van gewicht.
  • Een reistas kun je na gebruik opvouwen en is dus veel makkelijker op te bergen.
  • Omdat een tas flexibel is en meegeeft kun je hem veel makkelijker tussen de bagage duwen.
  • Een reistas kun je makkelijk aan een draagband meenemen.
  • Een reistas is over het algemeen goedkoper dan een koffer.

Nadelen reistas

  • Een reistas beschermt de bagage minder goed tegen stoten dan een harde koffer.
  • Ook beschermt de bagagetas minder goed tegen regen en ander vocht.
  • Een tas is meer gevoelig voor slijtage dan een koffer.
Reistas op wielen

Zoek je een goede reistas op wielen? Kijk dan bij de reistassen op wielen voor een groot aantal reistassen op wieltjes. Kijk daar voor je beste reistas op wielen. Naast zachte reistassen op wielen vind je er ook een groot aantal harde reiskoffers op wielen (trolleys). 

Wieltjes zorgen er voor dat je een grote reistas makkelijk mee kunt nemen. Soms is een reistas met wielen daarom soms voorzien van een uitschuifbaar handvat (zoals een trolley koffer), maar vaak moet je de reistas met wieltje gewoon aan de draagriem voorttrekken.Weekendtas

Een populaire reistas is de weekendtas. Een weekendtas is altijd een reistas, maar een reistas is niet altijd een weekendtas. Een weekendtas is een langwerpig gevormde zachte reistas.  

Reistas TravelZ

TravelZ reistas


Een weekendtas is handzamer dan een zachte koffer. Je kunt een weekendtas in je hand dragen maar je kunt deze reistas ook over je schouder dragen, en soms ook als een rugtas op je rug. Voor een kortere vakantie (bijvoorbeeld een weekend weg) kun je vaak toe met een weekendtas.

Omdat een weekendtas zo makkelijk mee te nemen is wordt hij vaak gebruikt om sportkleding en sportaccessoires mee te nemen als men gaat sporten. Dit soort reistas wordt daarom ook wel sporttas genoemd.

In de weekendtas test hieronder vind je meer informatie over deze vorm van de reistas.


Duffel

Een populaire vorm van een reistas is de duffel. Een duffel is een cilindervormige tas van stof met één groot vak voor al je spullen. Een echte duffel beschikt over banden zodat je hem ook als rugzak kunt gebruiken. Als je een duffel niet gebruikt kun je hem heel compact opvouwen waardoor deze veel minder opslagruimte vraagt dan een koffer.

In het overzicht met beste reistassen vind je een groot aantal goede duffels.Beste reistas merken

Tot slot kijken we hier onder naar een aantal van de beste reistas merken. De goede reistassen van al deze fabrikanten vind je bij de bovenstaande reistas aanbiedingen.

Eastpak reistassen

Eastpak is een belangrijke fabrikant van rugzakken maar Eastpak is tevens één van de grootste en beste reistas merken. Eastpak is ooit begonnen als fabrikant van militaire rugzakken, en de hoge kwaliteit en duurzaamheid waar die tassen om vragen is nog steeds terug te vinden in de Eastpak reistassen. Een Eastpak reistas is bijzonder goed van kwaliteit en slijtvast.

Eastpak reistassen zijn gemaakt van sterke materialen zoals nylon of polyester. Er is bovendien een ruime keuze uit deze goede reistassen, met vele verschillende volumes en modellen.

Kipling reistassen

Kipling uit België is een hoog gewaardeerde fabrikant van rugtassen en koffers. Een Kipling reistas behoort tot de beste reistassen. Een Kipling reistas is zowel functioneel en duurzaam als mooi en stijlvol om te zien. De originele Kipling reistassen zijn te herkennen aan een sleutelhanger met een aapje. Het tassenmerk Kipling is vernoemd naar de schrijver van Jungle Book.

Samsonite reistassen

Ook het toonaangevende koffermerk Samsonite behoort tot de beste reistas fabrikanten. Een Samsonite reistas is geen goedkope reistas, maar dit merk is wel een garantie dat je een goede vakantietas koopt. Samsonite biedt een hele reeks reistassen met wielen en zonder wielen. Er zijn Samsonite reistassen in de vorm van een duffel en in de vorm van een trolley reistas.

Enrico Benetti reistassen

Nog zo'n topmerk in reistassen en koffers is Enrico Benetti. Ondanks de Italiaanse naam is Enrico Benetti een Nederlands merk reistassen en reiskoffers. Het merk is wel vernoemd naar zijn Italiaanse ontwerper. 

Naast reistassen maakt Enrico Benetti ook koffers, rugzakken, toilettassen, portemonnees en andere accessoires. Eeen Enrico Benetti reistas is mooi, functioneel en van duurzame kwaliteit, maar ook heel betaalbaar. Kijk maar bij de bovenaan genoemde reistas aanbiedingen.


Reisenthel reistassen

Reisenthel, uit Duitsland, maakt tassen, koffers, shoppers en dus ook heel goede reistassen. Sterker nog, Reisenthel is één van de beste reistas merken. Een Reisenthel reistas heeft vaak een trendy uiterlijk maar is ook van heel goede kwaliteit en functioneel. Een aanrader als je een goede design reistas zoekt.

Travelite reistassen

Ook Travelite is een koffermerk uit Duitsland dat heel goede reistassen maakt. Een Travelite reistas is een aanrader als je een heel goede maar ook heel goed betaalbare reistas zoekt. Er is een ruime keuze uti goede Travelite reistassen op wielen en als duffel zonder wielen.

Andere goede reisstas merken

En zo zijn er nog veel meer goede reistas fabrikanten. Bijvoorbeeld Herschel, Thule, SuitSuit, Dakine, Pategonia en American Tourister. Bij de hier boven genoemde beste reistas aanbiedingen vind je al deze goede reistassen tegen aantrekkelijke prijzen.


Kijk in het overzicht van beste reistassen voor de beste reistas in elke soort waarbij ook de prijs en de tevredenheid van de gebruikers zijn meegewogen.

Zie ook: Meer beste tassen en koffers


Samenvatting:
Een reistas (weekendtas of duffel) is een goed alternatief voor een zachte koffer. Een reistas neem je makkelijk mee en vraagt weinig ruimte in auto, vliegtuig of ander vervoer. Bovendien kun je een reistas heel compact opbergen. Hierboven vind je de beste reistassen uit de test, een overzicht met alle goede reistassen waaruit je je eigen beste reistas kunt selecteren. Ook hebben we de beste winkels waar je je beste reistas goedkoop kunt kopen.


Een reactie posten

0 Reacties