Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Deze printers zijn als beste printer getest

Redactie     13:42     No comments

Een handig overzicht van printers in diverse soorten die door diverse deskundige organisaties als beste printer zijn getest.Het gaat daarbij om de beste printers in diverse categorieën zoals all-in-one, inkjetprinters, fotoprinters, laserprinters en kantoorprinters.

Deze beste printers zijn aangewezen door deskundigen van onder andere Hardware.info, de Consumentenbond, Kieskeurig en de EISA. Kijk hier voor alle best geteste printers.

Zo veel gebruikers, zo veel printers

Het bepalen wat de beste printer voor iemand is, is vrij lastig. Er zijn veel types gebruikers, en daarom ook meerdere beste printers. Iemand die op een kantoor grote stapels papier uitprint, stelt andere eisen aan de beste printer dan iemand die zijn printer thuis gebruikt om af en toe een briefje uit te printen. Ook vraagt het uitprinten van een foto heel andere vaardigheden van de printer dan het printen van grote hoeveelheden test.

All in one inkjet printers

De beste printer voor thuis is de inkjet. Een inkjet is in staat om zowel foto's als tekst mooi uit te printen. Het zijn echte allround printers die zodoende erg geschikt zijn voor het printen van bijvoorbeeld werkstukken of een wenskaartje. Vrijwel iedere inkjetprinter is tegenwoordig in all in one printer, een alles in één printer die ook dienst kan doen als scanner en kopieerapparaat.

Ondanks al deze mogelijkheden zijn de inkjetprinter in aanschaf zeer goedkoop. Nadelen zijn de lagere printsnelheid en de hoge kosten per printje door de dure inktcartridges.

Laserprinters

De beste printer voor kantoor is een laserprinter. Een laserprinter print snel en heeft een lagere prijs per printje door de goedkopere inkt. Bovendien zijn geprinte teksten bij een laserprinter scherper en daarmee mooier dan bij een inkjetprinter. Laserprinters zijn zeer geschikt voor het op grote schaal printen van rapporten en andere documenten. Ook laserprinters zijn als all-in-one printer te koop.

Nadelen van een laserprinter zijn de hogere aanschafprijs, maar vooral de minder goede fotokwaliteit. Dit maakt voor thuisgebruikers de laserprinter veel minder interessant.

Fotoprinters

Fotoprinters zijn de beste printers voor wie zelf zijn foto's wil printen. Fotoprinters zijn er in twee soorten. De eerste soort zijn inkjetprinters die geoptimaliseerd zijn voor het printen van foto's. Printen kan in A4 formaat, en je kunt deze printers dus ook voor je andere printwerk gebruiken.

Relatief nieuw zijn de mobiele fotoprinters. Dit zijn kleine printertjes met een accu die je altijd en overal kunt gebruiken om foto's af te printen vanaf je camera, smartphone of laptop. Ze printen alleen in fotoformaat af, dus kleiner dan A4. Bovendien werken veel van deze portable fotoprinters alleen met speciaal fotopapier. Ze zijn dus alleen geschikt voor het printen van foto's.

Kijk in het bovenaan genoemde overzicht met best geteste printers voor de printers die in bhun categorie het best getest zijn.
0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.