Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste WiFi access point en beste koop

 

Het beste wifi access point uit de test en het access point dat als beste koop is getest. Voor een goede en snelle verbinding met je draadloze netwerk.


Een wifi access point (toegangspunt tot wifi) is een extra apparaat in het netwerk dat draadloze toegang via wifi tot je netwerk regelt. Meestal wordt een wifi access point gebruikt om ergens in een gebouw waar de wifi verbinding zwak is een nieuwe snelle toegang tot het netwerk te creëren. Hier kijken we naar de beste wifi access point uit de test.


Wat is een wifi access point?

Dat verbeteren van de wifi ontvangst op plaatsten waar de wifi ontvangst slecht is is de enige taak van een wifi access point. Een wifi accesspoint is dus minder veelzijdig dan een router, maar dat maakt het apparaat ook goedkoper in aanschaf. 

Bovendien heb je de extra mogelijkheden van de router helemaal niet nodig als je het alleen tot een goede wifi-dekking tot het netwerk gaat.

Je gebruikt een wifi access point dus om op een betaalde plaats een (betere) draadloze toegang tot het netwerk te creëren.  

Veel mensen gebruiken daar een wifi-repeater (wifi-versterker) voor, maar een wifi-repeater pakt alleen het verzwakte signaal op en geeft dat verzwakte wifi signaal door. 

Een wifi accesspoint geeft het signaal in volle sterkte door, en zorgt dus voor een veel snellere wifi dan een repeater.

Dat komt omdat het wifi access point bekabeld met het netwerk is verbonden. Dat is dus wel een nadeel van een access point. Heb je de router in de woonkamer staan en wil je snelle wifi op de slaapkamer, dan zal je een netwerk kabel moeten trekken van de woonkamer naar de slaapkamer. Maar je hebt dan wel op beide plaatsen een optimaal snelle wifi.

Overzicht beste wifi access points uit de test

Kijk bij de beste access points uit de test om te zien welke WiFi access points volgens de laatste testen de beste zijn. 

Hieronder beschrijven we de beste access point uit de test en een meer voordelige beste koop. Het zou kunnen dat er inmiddels een beter access point getest is. Dat kun je checken via bovenstaande link.

Beste WiFi access point: UbiQuiti UniFi AP-AC-Pro

De UbiQuiti UniFi AP-AC-Pro is als beste wifi access point getest. Dit is een professioneel access point waarmee je op iedere plek een draadloze hotspot kunt maken. Ideaal ook voor kantoren en grote huizen omdat je je heel makkelijke meerdere van deze toegangspunten kunt maken. 

Deze wifi access points kunnen namelijk met elkaar communiceren en daarbij regelen ze zelf welk wifi toegangspunt je gebruikt. Als je door het huis of kantoor loopt wordt je dan ongemerkt van het ene naar de andere accesspoint doorgeschakeld en heb je altijd het snelst mogelijke wifi-signaal.Zelfs in je tuin of op je terras kun je een draadloze netwerktoegang creëren. Dit wifi access point is namelijk volledig waterdicht dus je kunt hem gerust aan de gevel hangen.

Maar ook als je maar één wifi access point nodig hebt is de UbiQuiti UniFi AP-AC-Pro het beste wifi access point. Het signaal dat dit accesspoint afgeeft is bijzonder krachtig, zodat je op een groot gebied een goed bereik hebt en dat is waar je zo'n apparaat voor koopt. Ook heb je door het krachtige signaal minder last van storingen door andere draadloze netwerken in de buurt.

Ook is dit beste wifi access point makkelijk te configureren en eventueel te programmeren. Je kunt bijvoorbeeld op één toegangspunt meerdere draadloze netwerken maken met verschillende toegangscodes en verschillende toegangsrechten.

En dit beste accesspoint ziet er ook nog eens mooi uit als je hem aan de muur of het plafond hangt. Kijk bij de bovenstaande beste access points of bij de aanbiedingen van UbiQuiti access points voor de actuele prijs van dit wifi accesspoint.

Beste koop: TP-Link EAP245 wifi access point

Een andere goed accesspoint is de TP-Link EAP245, het beste access point onder de 100 euro. De mogelijkheden komen grotendeels overeen met die van de UbiQuiti. 

Ook deze WiFi toegang punten kunnen met elkaar communiceren zodat je altijd de snelste wifi hebt. Je kunt gasten tijdelijke toegang geven en er is geen stopcontact nodig omdat de stroom via de netwerkkabel betrokken kan worden. Buiten kun je deze beste koop echter niet ophangen.
Kijk voor alle informatie en de meest recente prijs van deze beste wifi access points bij het bovenaan genoemde overzicht en trakteer jezelf en gezin of collega's met zeer snelle wifi thuis of op kantoor.

Zie ook: Meer testen netwerkapparatuur


Onderwerp:
Heb je slechte WiFi in sommige delen van het huis of kantoor? Een WiFi access point is een inlog punt voor het draadloze WiFi netwerk die de volledige snelheid biedt. Zo heb je op iedere plek optimale WiFi ontvangst. Hier kijken we naar het beste WiFi access point en de beste koop uit de test. Ook verwijzen we je naar de beste WiFi accesspoints uit andere testen. 

, , ,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *