Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste wasmachine voor elk gebruik

 

Hier vind je de beste wasmachines uit de test per soort gebruik of soort gebruiker. Ook jouw beste wasmachine staat hier waarschijnlijk bij.

beste wasmachine test

Als de Consumentenbond of een andere testorganisatie een beste wasmachine kiest is dat de beste wasmachine voor de gemiddelde gebruiker. Maar natuurlijk is de beste wasmachine lang niet voor iedere gebruiker de beste wasmachine. 

Een groot gezin stelt andere eisen aan de beste wasmachine dan een tweepersoons huishouden doet, en niet voor iedereen zijn factoren als stroomverbruik en geluidsproductie even belangrijk bij het kiezen van de beste wasmachine. Daarom hier de beste wasmachines voor verschillende groepen gebruikers.

Het gaat in dit geval dus niet om één beste wasmachine, maar om wel een tiental beste wasmachines. Deze beste wasmachines uit de test vind je allemaal in het overzicht met alle recent best geteste wasmachines per soort gebruiker. 

Daar vind je alle actuele prijzen en alle gegevens van deze beste wasmachines, waaronder bijvoorbeeld ook een review en ervaringen van gebruikers. 

Omdat er telkens nieuwe wasmachines uitgebracht worden (en er daarom telkens andere beste wasmachines komen) verwijzen we naar het bovenstaande overzicht met recent geteste wasmachines voor alle beste wasmachines van dit moment en de actuele lage prijs van elke beste wasmachine uit de test.

Welke beste wasmachines staan in dat overzicht?

Hieronder vind je wel de 10 categorieën waarin de wasmachines zijn ingedeeld:

 • Beste goedkope wasmachine (instapmodel)
 • Beste wasmachine voor een éénpersoons of tweepersoons huishouden
 • Beste wasmachine voor een klein gezin (met 1 of 2 kinderen)
 • Beste wasmachine voor een groot gezin
 • Beste energiezuinige wasmachine
 • Beste stille wasmachine
 • Beste slimme wasmachine
Bij de bovenstaande beste wasmachines bij verschillende gezinsgroottes is sterk rekening met de prijs gehouden. Voor wie luxe belangrijker vind dan de prijs zijn er nog drie wat duurdere beste wasmachines.
 • Beste luxe wasmachine voor een éénpersoons of tweepersoons huishouden
 • Beste luxe wasmachine voor een klein gezin
 • Beste luxe wasmachine voor een groot gezin
Kijk in het bovenaan genoemde overzicht voor al deze beste wasmachines!

Factoren voor het kiezen van een wasmachine

Bij het kiezen van een wasmachine zijn veel factoren van belang. Hieronder diverse eigenschappen die bepalen of een wasmachine voor jou de beste wasmachine is.
 • Het vulgewicht. Een gezin heeft veel vulgewicht nodig om te voorkomen dat de wasmachine continue moet draaien. Voor een gezin met kinderen adviseren we minimaal 8 kilo vulgewicht. Meer dan 2 kinderen? Kies dan minimaal 9 kilo. In het overzicht met beste wasmachines vind je zowel de beste wasmachine voor een één persoons gezin als een groot gezin met drie kinderen of meer.

 • In 2021 zijn de energielabels veranderd. Tegenwoordig geldt een wasmachine met energielabel A of B als zuinig, waarbij de A label wasmachines het meest zuinig zijn. Vroeger had een zuinige wasmachine een A label met een hele reeks plussen. Als je die plussen tegenwoordig ziet heb je te maken met een oud energielabel.
   
 •  Het toerental van een wasmachine bepaalt hoe droog de was uit de wasmachine komt. 1600 rpm wordt geadviseerd als je de was al vrij droog wil hebben als deze uit de machine komt. Wil je een wasmachine waarbij je na het wassen nog maar minimaal hoeft te drogen, dan heeft jouw beste wasmachine een hoge rpm (rotaties per minuut). 
   
 • Wasprogramma's kunnen heel handig zijn als je deze ook daadwerkelijk gebruikt. Als je altijd alles op het katoenprogramma wast heb je al die programma's niet nodig. Maar als je veel delicate stoffen als wol of zijde apart wilt wassen dien je hier wel rekening mee te houden met de keuze van je beste wasmachine.
   
 • Waterbeveiliging is vooral belangrijk als je wasmachine op een plaats in huis neerzet waar lekkage veel kwaad kan. Dus niet in de badkamer, maar bijvoorbeeld op de zolderkamer. Je hebt waterbeveiliging via een bodemsensor, slangbeveiliging en overloopbeveiliging. Kijk bij de bovenstaande beste wasmachines voor informatie over dit onderwerp.
   
 • Ook opties als startuitstel, een resttijd-indicator, een beladingssensor, de mogelijkheid om tussentijds wasgoed toe te voegen en automatische wasmiddeldosering kunnen ook van belang zijn bij de keuze van de voor jou beste wasmachine.

In het bovenstaand overzicht met beste wasmachines kun je alle informatie over deze onderwerpen vinden en alle gangbare wasmachines op de door jou gewenste opties selecteren.

Tip: Op Beste Wasmachine Kopen vind je veel meer tips voor bij het kiezen en kopen van een wasmachine. Ook vind je er de goedkoopste winkels voor alle goede wasmachines.Samenvatting:
De beste wasmachine voor een groot gezin is een heel andere wasmachine dan de beste wasmachine voor een éénpersoons of tweepersoons huishouden. En niet iedereen stelt dezelfde eisen aan zijn beste wasmachine. De één wil een energiezuinige wasmachine de ander wil een wasmachine die goed droogt. Daarom vind je hier boven niet één beste wasmachine, maar wel circa tien beste wasmachines uit de wasmachine test, allemaal wasmachines die de beste wasmachine in hun categorie zijn.

Verder geven we tips voor bij het kiezen van je persoonlijk beste wasmachine. Bij Beste Wasmachine Kopen kun je deze tips gebruiken om je beste wasmachine te vinden. Deze beste wasmachine kun je vervolgens online goedkoop kopen bij de beste goedkope aanbieders die je daar ook vindt.


,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2022 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Testen uitgevoerd door o.a. Coolblue, De Consumentenbond, ANWB en Test Aankoop. TestResults.nl heeft geen binding met deze organisaties.