Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Dit zijn de beste ovens

 

Een overzicht met beste ovens. Elke oven uit dit overzicht heeft de maximale score gehaald. Of het nu een luxe inbouw oven of een goede goedkope oven is.

beste ovens test

De ene oven is de andere niet. Je hebt inbouw-ovens en vrijstaande ovens, solo-ovens en combi-ovens, eenvoudige en luxe modellen, en dan hebben we het nog niet eens over alle verschillende formaten en mogelijkheden. Hier kijken we naar de beste ovens van al deze soorten.

Kijk hier voor de beste ovens (5 sterren)

Kijk in het overzicht met alle beste ovens voor dit lijstje. Al deze ovens hebben een waardering van 5 sterren gekregen. Het betreft alle soorten ovens in alle prijsklassen. Dus niet alleen dure topmodellen, maar ook de meer goedkope ovens.

Hieronder geven we uitleg over de verschillende soorten ovens die je in dat lijstje terugvindt.


Severin mini bakoven hetelucht + grill
Severin mini bakoven hetelucht + grill

Combi-oven of solo-oven?

De term combi-oven zal je waarschijnlijk minder bekend voorkomen dan de term combi-magnetron. Beide apparaten zijn familie van elkaar. Waar de combi-magnetron een magnetron is die je ook als oven kan gebruiken is de combi-oven een oven die ook inzetbaar is als magnetron.

Maar let op, ze komen bij elkaar in de buurt, maar het zijn niet dezelfde apparaten. Een combi-magnetron heeft maar heel beperkte oven-functies. Een combi-oven is een volwaardige over die ook de taken van een magnetron (razendsnel en zonder voorverwarmen iets opwarmen) kan uitvoeren. Een combi-oven biedt dus veel meer mogelijkheden dan een combi-magnetron.

Een oven zonder magnetron-functie wordt voor het gemak solo-oven genoemd. De meeste combi-ovens zijn kleiner dan de solo-oven.

In het bovenstaande overzicht vind je de beste combi-ovens en solo-ovens.


Inbouw oven Etna

Inbouw oven Etna

Vrijstaande oven of inbouwoven?

Dit verschil is duidelijk. Wil je de oven netjes in je keuken wegwerken? Kies dan voor een inbouw oven. Heel belangrijk bij de keuze van een inbouwoven is dat deze precies in de nis past. 

Gelukkig zijn er maar twee inbouwformaten, die met de hoogte van 45 centimeter (een mini-oven) en 60 centimeter. De nisbreedte is gevaarlijker want daar zit meer variatie in. Meestal valt deze tussen de 55 en 60 centimeter. Daarnaast heb je ook te maken met de nisdiepte, meestal 55 centimeter.

Een losstaande oven is makkelijker aansluiten. Dit is een vrijstaand apparaat dat op een plank, tafel of aanrecht moet passen.

In het bovenstaande overzicht met beste ovens uit de test vind je grote en kleine ovens, zowel inbouw als losstaand.

Siemens solo inbouwoven

Siemens solo inbouwoven

Standaard oven of hetelucht oven

Naast de "gewone" oven is er ook de hetelucht oven. Deze oven beschikt over een ventilator die de hete lucht door de oven blaast waardoor de gerechten gelijkmatiger verhit worden. Dit heeft als voordeel dat gerichten aan meerdere kanten gelijkmatiger gaar worden. Het voordeel komt vooral tot uitdrukking als je gelijktijdig meerdere schalen of grote gerechten bereid.

Tip: Op Beste Oven Kopen vind je de beste en goedkoopste winkels voor alle soorten ovens. Ook vind je er de Oven Top 10, een Oven Keuzehulp en meer informatie en tips voor bij het vinden van de voor jou beste oven.

Schoonmaken van de oven

In het overzicht met beste ovens uit de test kom je ook de beste oven met gecoate wanden tegen. Gladde gecoate wanden voorkomen het aankoeken van vuil en zijn makkelijk schoon te maken.

Nog beter zijn de (luxere) ovens die zelfreinigend zijn. Deze ovens beschikken over een wand die eerst het vuil opnemen en dan tot as verbranden. Je hoeft dan alleen de as er maar uit te vegen en niet te poetsen.

Ook de beste van deze ovens vind je in het bovenstaande overzicht met best geteste ovens.


TurboTronic elektrische oven

TurboTronic elektrische oven


In dat overzicht vind je tevens alle prijzen, reviews, tests en informatie over nog veel meer zaken die bepalen of een oven de beste oven is. Kijk daar voor alle informatie.

Zie ook: Meer beste ovens uit de testSamenvatting:
Zoek je de beste oven? Bovenaan vind je een uitgebreid overzicht met alle beste ovens. Het betreft zowel de beste inbouwovens als de beste vrijstaande ovens, de beste combi-ovens (ovens met magnetron functie) en de beste solo-ovens (alleen als oven te gebruiken). Ook de beste stoomovens en beste hetelucht ovens  zijn in dit overzicht met beste ovens te vinden.

Tevens vind je hier boven een verwijzing naar Beste Oven Kopen waar je onder andere de beste winkels kunt vinden waar je een goede oven goedkoop kan kopen.

,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *