Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste ovens, overzicht

Redactie     14:28     No comments

beste ovens test

De ene oven is de andere niet. Je hebt inbouw-ovens en vrijstaande ovens, solo-ovens en combi-ovens, eenvoudige en luxe modellen, en dan hebben we het nog niet eens over alle verschillende formaten en mogelijkheden. Daarom hier niet één maar een heel lijstje beste ovens. Iedere oven is de beste oven in zijn soort.


Kijk in het overzicht met alle beste ovens voor dit lijstje. Kijk daar voor de beste ovens uit de meest recente testen. Hieronder geven we uitleg over de verschillende soorten ovens die je in dat lijstje terugvindt.

Combi-oven of solo-oven?

De term combi-oven zal je waarschijnlijk minder bekend voorkomen dan de term combi-magnetron. Beide apparaten zijn familie van elkaar. Waar de combi-magnetron een magnetron is die je ook als oven kan gebruiken is de combi-oven een oven die ook inzetbaar is als magnetron.

Maar let op, ze komen bij elkaar in de buurt, maar het zijn niet dezelfde apparaten. Een combi-magnetron heeft maar heel beperkte oven-functies. Een combi-oven is een volwaardige over die ook de taken van een magnetron (razendsnel en zonder voorverwarmen iets opwarmen) kan uitvoeren. Een combi-oven biedt dus veel meer mogelijkheden dan een combi-magnetron.

Een oven zonder magnetron-functie wordt voor het gemak solo-oven genoemd. De meeste combi-ovens zijn kleiner dan de solo-oven.

In het bovenstaande overzicht vind je de beste combi-ovens en solo-ovens.

Vrijstaande oven of losstaande oven?

Dit verschil is duidelijk. Wil je de oven netjes in je keuken wegwerken? Kies dan voor een inbouw oven. Heel belangrijk bij de keuze van een inbouwoven is dat deze precies in de nis past. Gelukkig zijn er maar twee inbouwformaten, die met de hoogte van 45 centimeter (een mini-oven) en 60 centimeter. De nisbreedte is gevaarlijker want daar zit meer variatie in. Meestal valt deze tussen de 55 en 60 centimeter. Daarnaast heb je ook te maken met de nisdiepte, meestal 55 centimeter.

Een losstaande oven is makkelijker aansluiten. Dit is een vrijstaand apparaat dat op een plank, tafel of aanrecht moet passen.

In het bovenstaande overzicht met beste ovens uit de test vind je grote en kleine ovens, zowel inbouw als losstaand.

Standaard oven of hetelucht oven

Naast de "gewone" oven is er ook de hetelucht oven. Deze oven beschikt over een ventilator die de hete lucht door de oven blaast waardoor de gerechten gelijkmatiger verhit worden. Dit heeft als voordeel dat gerichten aan meerdere kanten gelijkmatiger gaar worden. Het voordeel komt vooral tot uitdrukking als je gelijktijdig meerdere schalen of grote gerechten bereid.

Tip: Op Beste Oven Kopen vind je de beste en goedkoopste winkels voor alle soorten ovens. Ook vind je er de Oven Top 10, een Oven Keuzehulp en meer informatie en tips voor bij het vinden van de voor jou beste oven.

Schoonmaken van de oven

In het overzicht met beste ovens uit de test kom je ook de beste oven met gecoate wanden tegen. Gladde gecoate wanden voorkomen het aankoeken van vuil en zijn makkelijk schoon te maken.

Nog beter zijn de (luxere) ovens die zelfreinigend zijn. Deze ovens beschikken over een wand die eerst het vuil opnemen en dan tot as verbranden. Je hoeft dan alleen de as er maar uit te vegen en niet te poetsen.

Ook de beste van deze ovens vind je in het bovenstaande overzicht met best geteste ovens.

In dat overzicht vind je tevens alle prijzen, reviews, tests en informatie over nog veel meer zaken die bepalen of een oven de beste oven is. Kijk daar voor alle informatie.

Zie ook: Nog meer testen ovens en keuzehulp

,


0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.