Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Sparta F8 getest als beste e-bike onder de 2000 euro

Redactie     10:25    


Zoals ieder voorjaar heeft de Telegraaf de e-bikes van dit jaar getest. Daarbij kwam de Sparta F8 als beste e-bike onder de 2000 euro uit de test. De Batavus Fonk E-go werd uitgeroepen tot beste koop.


Het rijden met een e-bike heeft voordelen maar deze elektrische fietsen hebben ook een nadeel, ze zijn over het algemeen best prijzig. Toch hoef je niet vele duizenden euro's neer te tellen voor een goede e-bike. De Telegraaf testte e-bikes van Sparta, Cortina, Gazelle, Union, Batavus en BSP, de Sparta F8 LTD kwam daarbij als beste goedkope e-bike uit de test.


Beste goedkope e-bike: Sparta F8 LTD

De Sparta F8 LTD is te koop vanaf 1949 euro, maar online is deze fiets veel goedkoper te koop. Kijk bij de aanbiedingen van Sparta fietsen voor winkels waar je deze elektrische fiets met honderden euro's korting online kunt kopen.De Sparta F8 LTD is een e-bike van goede kwaliteit die is voorzien van een Emotion voorwielmotor met rotatiesensor. Deze motor doet goed stil zijn werk en biedt een heel gelijkmatige ondersteuning, ook bij het starten en stoppen. De heuvel op heeft de fietsmotor er echter moeite mee.

Bij de test werd de Sparta F8 LTD met 522 Wh motor getest. Deze accu krijgt de handen niet op elkaar. De actieradius valt tegen en het opladen heeft veel tijd nodig. Wel is de accu onder de achterdrager goed uitneembaar.

De onderdelen waaruit deze beste e-bike onder de 2000 euro is samengesteld zijn van goede kwaliteit. De elektrische fiets beschikt over een Shimano Nexus 8 versnellingsnaaf, hydraulische velgremmen en een koplamp die op een mooie manier in de voorvork is weggewerkt. Het display van de e-bike is helaas wat lastig af te lezen.

Hoewel er wel het één en ander op deze goedkope e-bike aan te merken valt scoorde de Sparta F8 LTD met een 7,4 als eindcijfer toch aanmerkelijk beter dan de andere e-bikes onder de 2000 euro in de Nationale Fietstest van de Telegraaf.

Beste koop: Batavus Fonk E-go

Wil je het nog goedkoper hebben? De Batavus Fonk E-go is door de Telegraaf tot beste koop in de categorie elektrische fietsen onder de 2000 euro uitgeroepen. Deze goedkope e-bike is nog eens vele honderden euro's goedkoper dan de Sparta en blijft heel ver onder de grens van 1.200 euro. Kijk bij de aanbiedingen van Batavus fietsen voor de goedkoopste aanbieders.Die Batavus Fonk E-go is een echte basis e-bike. Een eenvoudige elektrische fiets voor weinig geld, maar wel een elektrische fiets die doet wat hij moet doen. De motor van deze e-bike is wel zacht hoorbaar en het starten gaat met enige vertraging. Wel presteert deze Emotion motor heuvelop beter dan bij de Sparta.

Het prijsverschil komt tot uitdrukking in goede maar minder luxe onderdelen zoals een Nexus 3 versnellingsnaaf (dus maar 3 versnellingen), V-brake voor en rollerbrakes achter en een eenvoudiger display voor de bediening.  Ook het comfort van deze goedkope e-bike is wat minder. Je moet de Batavus Fonk E-go vooral zien als een elektrische stadsfiets of elektrische schoolfiets. Wie op een comfortabele manier lange fietstochten wil maken kan beter kiezen voor een wat duurdere e-bike.

Zie ook: Meer testen e-bikes

De Nationale Fietstest 2019 is te lezen in de Telegraaf van 20 april 2019


Onderwerpen:
Beste goedkope ebike, Sparta F8 e-bike, beste goedkope elektrische fiets telegraaf.

,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.