Header Ads Widget

Bol 10-daagse 2024Bol 10-daagse 2024

Weber brikettenstarter beste BBQ starter (en meer goede snelstarters)

Steek de BBQ snel en makkelijk aan met een brikettenstarter, een snelstarter voor de barbecue. Hier de beste BBQ starter en andere goede BBQ snelstarters.

Weber brikettenstarter Rapidfire


De barbecue aansteken gaat heel snel en eenvoudig met een BBQ starter. Een brikettenstarter (ook wel BBQ starter, houtskool snelstarter, kolenstarter of barbecue starter genoemd) is een simpel hulpmiddel maar toch hebben we hier een duidelijk beste brikettenstarter voor de BBQ voor je.

Het verschil met andere snelstarters voor de BBQ zit hem niet zozeer in de werking van deze BBQ starter, die is bij iedere goede BBQ starter vrijwel gelijk, maar in de aanwezigheid van een losse voet bij deze beste brikettenstarter.

Hieronder vind je aanbiedingen van alle BBQ snelstarters en informatie over de beste BBQ starter uit de test, de Outdoorchef brikettenstarter.


Beste snelstarter BBQ: Weber Brikettenstarter

Ik adviseer de Weber Rapidfire brikettenstarter. Op het oog is dit misschien een BBQ snelstarter als zoveel andere, maar waar goedkope brikettenstarters in een mum van tijd wegroesten blijft deze Weber BBQ starter jarenlang goed en mooi. Bovendien is deze Rapidfire brikettenstarter heel plezierig in het gebruik en (heel belangrijk) start je er snel en makkelijk je barbecue mee aan, 

Je betaalt er wat meer voor, maar ook deze beste brikettenstarter kost niet meer dan 25 euro dus voor de prijs hoef je heus niet voor een slechte brikettenstarter te kiezen.

De Weber brikettenstarter is er ook in een kleinere versie maar ik adviseer je het normale model.


Beste brikettenstarter Weber


Weber BBQ starter houtskool en briketten
Hoe werkt een BBQ starter?

Een BBQ brikettenstarter is een eenvoudig hulpmiddel. Het is in principe niet meer dan een metalen korf met gaten zodat de zuurstof er goed bij kan. Een BBQ starter vul je houtskool of briketten, en op de grond leg je wat aanmaakblokjes (of in het geval van de bovenstaande beste brikettenstarter leg je de blokjes in de voet). 

Een BBQ snelstarter mag dan briketten starter genoemd worden, je kunt er net zo goed houtskool mee op de juiste temperatuur brengen. Dit gaat sneller omdat houtskool sneller verhit dan briketten.

De aanmaakblokjes steek je aan en je zet de gevulde snelstarter er boven. De briketten of houtskool in de barbecue starter wordt vervolgens zoveel verhit dat deze gaan gloeien.

Na een minuut of 10 zijn de briketten of het houtskool dusdanig op temperatuur dat deze in de BBQ uitgestort kunnen worden. Je laat ze nog even liggen (want anders zijn ze zelfs te heet) en kan dan beginnen met het betere barbecue werk. 

Kortom geen gepruts om het vuur aan te krijgen maar een goede brikettenstarter die het werk voor je doet.Andere goede brikettenstarters

In het bovenstaande overzicht met BBQ starter aanbiedingen vind je naast de bovenstaande beste briketten starter van Weber nog meer goede barbecue starters. De aanschaf van zo'n bbq starter hoeft geen dure aankoop te zijn.

De prijzen van brikettenstarters beginnen net boven de 10 euro. Voor dat weinige geld koop je een eenvoudige BBQ snelstarter. Een brikettenstarter die gewoon goed zijn werk doet, maar die wel minder lang mee zal gaan dan de bovenstaande beste brikettenstarter van Weber omdat een goedkope snelstarter veel minder goed tegen roesten bestand is..

Maar je vindt bij de brikettenstarter aanbiedingen ook mooie design BBQ starters van bijvoorbeeld Boretti (foto onder), Buccan, Outdoorchef en Barbecook. Het aansteken van de barbecue gaat met zo'n design brikettenstarter niet beter of sneller dan met een simpele starter maar de barbecue starter ziet er wel mooier uit, en dat is ook wat waard.


Boretti design BBQ starter
Boretti design BBQ starter


In het overzicht is zelfs een elektrische snelstarter te vinden. Bij deze BBQ starter zijn geen aanmaakblokjes nodig.

Al deze goede brikettenstarters, onder andere van Weber, Boretti, Relaxdays. Rösle en Fire-Up vind je bij de onderstaande aanbiedingen van alle goede barbecuestarters. 


Kijk bij de bovenaan genoemde aanbiedingen van BBQ starters voor alle mogelijkheden, specificaties en lage prijzen van alle goede brikettenstarters.

Zie ook: Testen barbecues


Foto bovenaan: Weber Rapidfire brikettenstarter

Samenvatting:
Met een goede brikettenstarter (bbq starter, barbecuestarter, snelstarter, houtskool starter) is het heel eenvoudig om de houtskoolbarbecue aan te steken. Je doet de houtskool of de briketten in de snelstarter, vuurtje er onder, en de houtskool wordt vanzelf heet. Hierboven vind je de beste brikettenstarter uit de test en meer goede starters voor de BBQ.

Een reactie posten

0 Reacties