Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste BBQ starter

Redactie     12:26     No comments


De barbecue aansteken gaat heel snel en eenvoudig met een BBQ starter. Een snelstarter (ook wel brikettenstarter, houtskoolstarter of barbecuestarter genoemd) is een simpel hulpmiddel maar toch hebben we hier een duidelijk beste starter voor de BBQ voor je.

Het verschil met andere snelstarters voor de BBQ zit hem niet zozeer in de werking, die is bij iedere goede snelstarter vrijwel gelijk, maar in de aanwezigheid van een losse voet bij deze beste BBQ starter.

Beste snelstarter BBQ: Outdoorchef BBQ starter met voet

Een snelstarter wordt vaak op de stoep of terras geplaatst om de briketten of houtskool op temperatuur te brengen. Het nadeel daarvan is dat er vaak roet of zelfs brandplekken achterblijven. Het vuur brandt immers direct op de tegels. Je kunt de BBQ starter ook op de barbecue plaatsen om dit te voorkomen, maar dit staat minder stabiel (dus gevaarlijk) en bovendien is het niet mogelijk als er extra houtskool op de barbecue ligt te wachten of als er al een BBQ sessie bezig is.

Outdoorchef heeft dan een veel betere oplossing die net zo handig als eenvoudig is. Ze plaatsen een losse voet onder de barbecue waarin het vuur brandt. De aanmaakblokjes (en het vuur) komt niet in aanraking met de straat en er is ruimte tussen de bodem waarop de aanmaakblokjes liggen en de grond. Een eenvoudige maar heel praktische oplossing.

Deze beste BBQ starter voor de houtskoolbarbecue van Outdoorchef is te vinden in het overzicht aanbiedingen van alle goede barbecuestarters

Een BBQ snelstarter is een eenvoudig hulpmiddel. Het is in principe niet meer dan een metalen korf met gaten zodat de zuurstof er goed bij kan. Deze BBQ starter vul je houtskool of briketten, en op de grond leg je wat aanmaakblokjes (of in het geval van de bovenstaande beste BBQ starter leg je de blokjes in de voet). De aanmaakblokjes steek je aan en je zet de gevulde snelstarter er boven. De briketten of houtskool in de barbecue starter wordt vervolgens zoveel verhit dat deze gaan gloeien.

Na een minuut of 10 zijn de briketten of het houtskool dusdanig op temperatuur dat deze in de BBQ uitgestort kunnen worden. Je laat ze nog even liggen (want anders zijn ze zelfs te heet) en kan dan beginnen met het betere barbecue werk. 

Kortom geen gepruts om het vuur aan te krijgen maar een BBQ starter die het werk voor je doet.

Andere goede BBQ starters

In het bovenstaande overzicht met aanbiedingen vind je nog meer goede barbecue starters. De prijzen beginnen net boven de 10 euro voor een eenvoudige BBQ snelstarter, eenvoudig maar effectief. Ook vind je er mooie design barbecue starters van bijvoorbeeld Boretti (foto onder), Buccan en Barbecook. Het aansteken van de barbecue gaat met zo'n design snelstarter niet beter dan met een simpele starter maar het ziet er wel mooier uit, en dat is ook wat waard.


In het overzicht is zelfs een elektrische snelstarter te vinden. Daarbij zijn geen aanmaakblokjes nodig.

Kijk bij de bovenaan genoemde aanbiedingen van BBQ starters voor alle mogelijkheden, specificaties en lage prijzen.

Zie ook: Testen barbecues

,


0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.