Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste brikettenstarter (beste BBQ starter / snelstarter barbecue)

Redactie     14:02     No comments


De barbecue aansteken gaat heel snel en eenvoudig met een BBQ starter. Een brikettenstarter (ook wel bbq starter, houtskoolstarter of barbecue starter genoemd) is een simpel hulpmiddel maar toch hebben we hier een duidelijk beste brikettenstarter voor de BBQ voor je.

Het verschil met andere snelstarters voor de BBQ zit hem niet zozeer in de werking van deze BBQ starter, die is bij iedere goede snelstarter BBQ vrijwel gelijk, maar in de aanwezigheid van een losse voet bij deze beste brikettenstarter.

Beste brikettenstarter BBQ: Outdoorchef BBQ starter met voet

Een snelstarter voor de BBQ wordt vaak op de stoep of terras geplaatst om de briketten of houtskool op temperatuur te brengen. Het nadeel daarvan is dat er vaak roet of zelfs brandplekken achterblijven. Het hete metaal brandt in op de tegels. Je kunt de brikettenstarter ook op de barbecue plaatsen om dit te voorkomen, maar dit staat minder stabiel (dus gevaarlijk) en bovendien is het niet mogelijk als er extra houtskool op de barbecue ligt te wachten of als er al een BBQ sessie bezig is.

Outdoorchef heeft dan een veel betere oplossing die net zo handig als eenvoudig is. Ze plaatsen een losse voet onder de BBQ waarin het vuur brandt. De aanmaakblokjes (en het vuur) komt niet in aanraking met de straat en er is ruimte tussen de bodem waarop de aanmaakblokjes liggen en de grond. Een eenvoudige maar heel praktische oplossing.

De laagste prijs van deze snelstarter BBQ, meer informatie en de specificaties van deze beste BBQ starter voor de houtskoolbarbecue is te vinden op aanbiedingen Outdoorchef brikettenstarter.

Outdoorchef BBQ starter
Outdoorchef BBQ starter


Een BBQ brikettenstarter is een eenvoudig hulpmiddel. Het is in principe niet meer dan een metalen korf met gaten zodat de zuurstof er goed bij kan. Deze BBQ starter vul je houtskool of briketten, en op de grond leg je wat aanmaakblokjes (of in het geval van de bovenstaande beste brikettenstarter leg je de blokjes in de voet). De aanmaakblokjes steek je aan en je zet de gevulde snelstarter er boven. De briketten of houtskool in de barbecue starter wordt vervolgens zoveel verhit dat deze gaan gloeien.

Na een minuut of 10 zijn de briketten of het houtskool dusdanig op temperatuur dat deze in de BBQ uitgestort kunnen worden. Je laat ze nog even liggen (want anders zijn ze zelfs te heet) en kan dan beginnen met het betere barbecue werk. 

Kortom geen gepruts om het vuur aan te krijgen maar een goede brikettenstarter die het werk voor je doet.

Andere goede brikettenstarters

In het bovenstaande overzicht met BBQ starter aanbiedingen vind je nog meer goede barbecue starters. De prijzen van deze brikettenstarters beginnen net boven de 10 euro voor een eenvoudige BBQ snelstarter. Je hebt dan een eenvoudige maar effectieve brikettenstarter. 

Maar je vindt bij deze aanbiedingen ook mooie design BBQ starters van bijvoorbeeld Boretti (foto onder), Buccan en Barbecook. Het aansteken van de barbecue gaat met zo'n design brikettenstarter niet beter dan met een simpele starter maar het ziet er wel mooier uit, en dat is ook wat waard.


Boretti design BBQ starter
Boretti design BBQ starter


In het overzicht is zelfs een elektrische snelstarter te vinden. Bij deze BBQ starter zijn geen aanmaakblokjes nodig.

Al deze goede brikettenstarters, onder andere van Weber, Boretti, Relaxdays. Rösle en Fire-Up vind je bij de aanbiedingen van alle goede barbecuestarters

Kijk bij de bovenaan genoemde aanbiedingen van BBQ starters voor alle mogelijkheden, specificaties en lage prijzen van alle goede brikettenstarters.

Zie ook: Testen barbecues


Foto bovenaan: Outdoor Chef BBQ starter / brikettenstarter / snelstarter BBQ

Samenvatting:
Met een goede brikettenstarter (bbq starter, barbecuestarter, snelstarter, houtskool starter) is het heel eenvoudig om de houtskoolbarbecue aan te steken. Je doet de houtskool of de briketten in de snelstarter, vuurtje er onder, en de houtskool wordt vanzelf heet. Hierboven vind je de beste brikettenstarter uit de test en meer goede starters voor de BBQ.

,


0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.