Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste BBQ starter (beste brikettenstarter / barbecue snelstarter)

 

Steek de BBQ snel en makkelijk aan met een brikettenstarter, een snelstarter voor de barbecue. Hier de beste BBQ starter en andere goede BBQ snelstarters.

Beste BBQ starter / brikettenstarter test: Outdoorchef snelstarter BBQ

De barbecue aansteken gaat heel snel en eenvoudig met een BBQ starter. Een brikettenstarter (ook wel BBQ starter, houtskool snelstarter, kolenstarter of barbecue starter genoemd) is een simpel hulpmiddel maar toch hebben we hier een duidelijk beste brikettenstarter voor de BBQ voor je.

Het verschil met andere snelstarters voor de BBQ zit hem niet zozeer in de werking van deze BBQ starter, die is bij iedere goede BBQ starter vrijwel gelijk, maar in de aanwezigheid van een losse voet bij deze beste brikettenstarter.

Hieronder vind je aanbiedingen van alle BBQ snelstarters en informatie over de beste BBQ starter uit de test, de Outdoorchef brikettenstarter.


Beste brikettenstarter BBQ: Outdoorchef BBQ starter met voet

Een BBQ snelstarter wordt vaak op de stoep of terras geplaatst om de briketten of houtskool op temperatuur te brengen. Het nadeel daarvan is dat er vaak roet of zelfs brandplekken op het terras achterblijven. Het hete metaal van de BBQ starter brandt in op de tegels. 

Je kunt dit voorkomen door de brikettenstarter op de barbecue te plaatsen, maar dit staat minder stabiel (dus gevaarlijk). Bovendien kun je de BBQ starter niet op de barbecue zetten als deze al in gebruik is.

Outdoorchef heeft een veel betere oplossing in de vorm van een voet voor de snelstarter waarin je de aanmaakblokjes en de houtskool plaatst zonder dat deze in aanraking komen met de grond. Een eenvoudige maar heel praktische oplossing.

De laagste prijs van deze BBQ brikettenstarter, meer informatie en de specificaties van deze beste BBQ starter voor de houtskoolbarbecue is te vinden bij de onderstaande aanbieding van de  Outdoorchef BBQ starter.


Outdoorchef BBQ starter
Outdoorchef BBQ starter


Hoe werkt een BBQ starter?

Een BBQ brikettenstarter is een eenvoudig hulpmiddel. Het is in principe niet meer dan een metalen korf met gaten zodat de zuurstof er goed bij kan. Een BBQ starter vul je houtskool of briketten, en op de grond leg je wat aanmaakblokjes (of in het geval van de bovenstaande beste brikettenstarter leg je de blokjes in de voet). 

Een BBQ snelstarter mag dan briketten starter genoemd worden, je kunt er net zo goed houtskool mee op de juiste temperatuur brengen. Dit gaat sneller omdat houtskool sneller verhit dan briketten.

De aanmaakblokjes steek je aan en je zet de gevulde snelstarter er boven. De briketten of houtskool in de barbecue starter wordt vervolgens zoveel verhit dat deze gaan gloeien.

Na een minuut of 10 zijn de briketten of het houtskool dusdanig op temperatuur dat deze in de BBQ uitgestort kunnen worden. Je laat ze nog even liggen (want anders zijn ze zelfs te heet) en kan dan beginnen met het betere barbecue werk. 

Kortom geen gepruts om het vuur aan te krijgen maar een goede brikettenstarter die het werk voor je doet.

Andere goede brikettenstarters

In het bovenstaande overzicht met BBQ starter aanbiedingen vind je naast de bovenstaande beste briketten starter van Outdoorchef nog meer goede barbecue starters. De aanschaf van zo'n bbq starter hoeft geen dure aankoop te zijn.

De prijzen van brikettenstarters beginnen net boven de 10 euro. Voor dat weinige geld koop je een eenvoudige BBQ snelstarter. Een brikettenstarter die gewoon goed zijn werk doet.

Maar je vindt bij de brikettenstarter aanbiedingen ook mooie design BBQ starters van bijvoorbeeld Boretti (foto onder), Buccan, Weber en Barbecook. Het aansteken van de barbecue gaat met zo'n design brikettenstarter niet beter of sneller dan met een simpele starter maar de barbecue starter ziet er wel mooier uit, en dat is ook wat waard.


Boretti design BBQ starter
Boretti design BBQ starter


In het overzicht is zelfs een elektrische snelstarter te vinden. Bij deze BBQ starter zijn geen aanmaakblokjes nodig.

Al deze goede brikettenstarters, onder andere van Weber, Boretti, Relaxdays. Rösle en Fire-Up vind je bij de bovenaan genoemde aanbiedingen van alle goede barbecuestarters. 

Kijk bij de bovenaan genoemde aanbiedingen van BBQ starters voor alle mogelijkheden, specificaties en lage prijzen van alle goede brikettenstarters.

Zie ook: Testen barbecues


Foto bovenaan: Outdoor Chef BBQ starter / brikettenstarter / snelstarter BBQ

Samenvatting:
Met een goede brikettenstarter (bbq starter, barbecuestarter, snelstarter, houtskool starter) is het heel eenvoudig om de houtskoolbarbecue aan te steken. Je doet de houtskool of de briketten in de snelstarter, vuurtje er onder, en de houtskool wordt vanzelf heet. Hierboven vind je de beste brikettenstarter uit de test en meer goede starters voor de BBQ.

,


0 comments :

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.

Over mij

Mijn foto
Altijd op zoek naar het beste wat er te koop is.Maar dan wel voor een goede prijs. Ik mag graag testen en adviseer mensen graag bij het kiezen van het voor hen beste product. En erover schrijven is mijn passie!

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *