Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste droogrek / wasrek test

 

Het beste droogrek staand en het beste droogrek hangend uit de test. Kijk hier voor je beste wasrek.

beste wasrek / beste droogrek test

Eerder keken we naar de beste droogmolen om was te drogen. Maar niet iedereen heeft een tuin waar een droogmolen kan staan. Daarom kijken we nu naar de beste droogrekken. 
Een droogrek heeft als voordeel dat zo'n wasrek veel makkelijker te plaatsen is dan een droogmolen. Bovendien kun je een droogrek zowel binnenshuis als buitenshuis gebruiken. Maar wat is het beste droogrek / beste wasrek?

Overzicht alle droogrekken

We kijken hierbij naar twee soorten droogrekken. Het staande droogrek en het droogrek dat je ophangt aan bijvoorbeeld een deurpost, hekje, balkonrand, raamkozijn of radiator.

Alle goede droogrekken zijn terug te vinden in het overzicht aanbiedingen alle droogrekken. Naast onderstaande beste droogrekken uit de test, vind je daar nog eens honderden andere goede wasrekken.

Kijk bij de droogrek aanbiedingen voor alle prijzen, specificaties, reviews en mogelijkheden van al deze wasrekken waaronder de beste droogrekken hieronder.

Hieronder vind je het beste droogrek vrijstaand en beste droogrek hangend uit de test.

Beste droogrek staand:  Brabantia T-Model

Het staande Brabantia T-Model droogrek krijgt lovende kritieken. Dit beste wasrek beschikt over 20 meter aan drooglijn zodat je op dit wasrek heel wat was op kwijt kunt. Maar het is vooral de stabiliteit en kwaliteit waarmee dit beste droogrek zich van andere staande droogrekken onderscheidt.

Brabantia: beste wasrek staande

Brabantia: beste wasrek staande


Ondanks die 20 meter is er bij dit beste droogrek voldoende ruimte tussen de was. Het wasgoed hangt dus niet snel tegen elkaar aan wat het drogen bemoeilijkt. De verstelbare vleugels maken het Brabantia wasrek optimaal geschikt voor zowel groot als klein wasgoed.

Dankzij de transportvergrendeling kun je dit beste droogrek uit de test zelfs goed verplaatsen als deze volledig beladen is met wasgoed. Beschermdoppen onder de poten maken het gebruik op je kostbare vloer veilig. Dit is een goed wasrek voor binnen, maar met mooi weer gebruik je dit beste wasrek ook buiten.

Kijk voor de specificaties en laagste prijs van dit beste droogrek staande bij de aanbiedingen van Brabantia droogrekken.


Beste droogrek hangend: Tomado Tilburg

Beste wasrek dat je kunt hangen is de populaire en voordelige Tomado Tilburg. Met 19 lijnen en 12 meter drooglengte biedt dit beste droogrek (hangend) veel ruimte voor een hangend droogrek.

Beste wasrek hangend: Tomado

Beste wasrek hangend: Tomado

Dit beste wasrek van Tomado is een handig en functioneel hangend droogrek waarbij je de hangbeugels op 2 breedtes kunt gebruiken. Dit hangende wasrek is een geheel inklapbaar droogrek dus na gebruik heel compact opbergen. 

Het Tomado droogrek is bestand tegen roest en UV-licht dus heel goed buiten te gebruiken. Ook brokkelt er geen beschermlaag af na verloop van tijd, zoals bij goedkopere droogrekken vaak wel het geval is.

Dit is een goed droogrek voor binnen en tevens een goed droogrek voor buiten.

Wil je een iets kleiner wasrek hangend? Dan kun je ook kiezen voor de vergelijkbare maar kleinere Tomado Den Haag met 13 lijnen en 9 meter drooglengte. 

Bij de aanbiedingen van Tomado wasrekken vind je deze beste droogrekken en nog meer goede droogrekken van Tomado tegen een goedkoop prijsje.

Voordelen en nadelen drogen met een droogrek

Als we het drogen van de was met een droogrek, droogmolen of waslijn vergelijken met het drogen via een wasdroger komen we tot de volgende voordelen en nadelen.

Voordelen wasrek ten opzichte van een wasdroger

  • Een droogrek is veel goedkoper in aanschaf en gratis in het gebruik.
  • Droog je de was buiten, dan ruikt het wasgoed na het drogen lekker fris.
  • Zonlicht maakt witte was witter en UV straling doodt bacteriĆ«n.
  • Wasgoed slijt veel minder snel van drogen op een wasrek.
  • Aan een rek gedroogd wasgoed kreukelt veel minder.

Nadelen wasrek ten opzichte van een wasdroger

  • Bonte was, wol en zijde kan door het drogen in zonlicht verkleuren (tip: droog deze was binnenstebuiten).
  • Het ophangen neemt was meer tijd in beslag.
  • Via een droogrek drogen neemt meer tijd in beslag dan een droger.
  • Bij buiten drogen ben je afhankelijk van het weer.
  • Bij binnen drogen heb je voor een wasrek meer ruimte nodig.

Dan toch liever een wasdroger? Kijk dan bij de onderstaande test.
Brabantia wasrek

Brabantia droogrek

Elektrisch droogrek

Bij de bovenaan genoemde wasrek aanbiedingen vind je ook enkele elektrische droogrekken. Deze elektrische wasrekken zien er op het eerste gezicht als een gewoon droogrek (afgezien van de aanwezigheid van een stekker), maar ze zijn elektrisch verwarmd.

Deze elektrische verwarming neemt het nadeel van het langzaam drogen grotendeels weg. Bij een verwarmd droogrek gaat het drogen namelijk veel sneller. 

Plafond droogrek

Een ander specifiek soort droogrek is het plafond wasrek. De naam zegt het al, bij een plafond droogrek hang je de was aan het plafond te drogen.

Het plafond droogrek hangt aan het plafond, vaak in de badkamer. Ideaal als je geen ruimte voor in wasrekje in huis hebt. Van een aan het plafond hangend droogrek heb je geen last als er geen was aan hangt. Hangt er wel wasgoed aan het plafond droogrek, dan vervalt dit voordeel natuurlijk.

Droogtoren

Een andere manier om veel was te kunnen drogen zonder dat je er al te veel last van hebt is de droogtoren. Een droogtoren is niet veel anders dan een groot wasrek dat de hoogte in gaat. Zo heb je veel droogruimte, maar het hoge droogrek neemt maar veilig vloerruimte in.

Hieronder vind je een aparte droogrek test van deze droogtorens.


Uitschuifbaar wandwasrek

Weer een ander soort droogrek om ruimte te besparen is het uitschuifbare wandwasrek. Dit droogrek hangt aan een vaste plaats aan de muur, maar is verborgen in een behuizing. Pas als je het wasrek nodig hebt trek je deze tevoorschijn. Na gebruik gaat het droogrek weer terug tegen de muur een heb je er geen last meer van.

Ook deze specifieke droogrekken hebben hun eigen test:


Meer goede wasrekken

Hierboven vind je het beste staande wasrek (Brabantia) en het beste hangende wasrek (Tomado). Naast deze twee bijzonder goede droogrek fabrikanten zijn er meer merken voor een goede wasrek. Goede wasrekken worden bijvoorbeeld ook gemaakt door Leifheit en Metaltex.

Kijk bij de bovenaan genoemde wasrek aanbiedingen voor alle actuele prijzen en alle specificaties en informatie van alle genoemde (en niet genoemde) droogrekken.

Zie ook: 

Liever een waslijn, roldrooglijn of droogmolen? Bij de onderstaande was drogen testen vind je tests van deze manieren van je was drogen.
Onderwerpen:
Beste droogrek binnen? En wat is het beste wasrek buiten? Het beste wasrek hangend en het beste staande droogrek? Hier vind je het beste droogrek uit de test (het Brabantia T-Model droogrek) de het beste hangende wasrek uit de test (de Tomado Tilburg / Tomado Den Haag). Meer goede wasrekken vind je in het overzicht met alle droogrekken bovenaan.,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *