Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste aircooler (luchtkoelers met minimaal 4 sterren)

Redactie     10:25     No comments

Beste aircooler luchtkoeler test

Over welke aircoolers zijn de gebruikers het meest tevreden? Hier kijken we naar de beste aircoolers. Al deze luchtkoelers hebben een waardering van minimaal 4 van de 5 sterren.

Een aircooler (luchtkoeler) is een variant op de ventilator die de lucht niet alleen in beweging brengt maar deze ook koelt. Dat doet een aircooler door de lucht langs een koelreservoir met koud water te blazen. Hierdoor wordt de aircooler gezien als een tussenvorm tussen de airco en een (gewone) ventilator.

Kijk hieronder voor meer informatie


Vloermodellen en tafelmodellen

Luchtkoelers heb je in grote en kleine modellen. Je hebt grote aircoolers, meestal voorzien van wieltjes, die in staat zijn een hele ruimte te koelen. Deze aircoolers lijken op het eerste gezicht op een mobiele airco maar maken gebruik van een heel andere techniek. Hoewel je het niet zou zeggen als je het ziet zijn deze aircoolers technisch gezien ventilatoren en geen airco.  Over het verschil tussen een airco en een luchtkoeler gaan we zo in.


Aircooler Trotec

Trotec aircooler (vloermodel)


Eerst willen we het tweede model aircooler noemen, namelijk het tafelmodel. Deze luchtkoeler kun je vergelijken met een tafelventilator. Je kunt deze op je bureau plaatsen tijdens het werk of op je nachtkastje als je gaat slapen. Ze nemen veel minder ruimte in, als je ze gebruikt maar ook als je ze niet gebruikt. Dat maakt ze praktischer, maar ze koelen wel veel lokaler dan een grotere aircooler.

Luchtkoeler Domo

Domo aircooler (tafelmodel)

Aircooler of airco?

Een aircooler gebruikt geen koelvloeistof zoals een airco maar water. Dat water verdampt ook zodat het regelmatig bijgevuld moet worden. Als dat water koud is presteert de aircooler beter. Sommige mensen voegen ook ijsblokjes toe voor een extra goed resultaat. De koelprestaties van een airco zal een aircooler nooit halen. Op zijn best wordt de temperatuur een paar graden naar beneden gebracht. 

Maar de aircooler heeft ook voordelen ten opzichte van de airco. Ten eerste is een luchtkoeler in aanschaf veel goedkoper en ten tweede heb je geen afvoerslang nodig zoals bij de mobiele airco. Dat de aircooler water verdampt tijdens het koelen kun je zowel als een voordeel als een nadeel zien. Het voordeel is dat de aircooler als luchtbevochtiger dienst doen (sommige gebruikers gebruiken hem ook als zodanig als je helemaal niet warm is), maar ook als je niet op luchtbevochtiging zit te wachten maakt de luchtkoeler de lucht vochtig waardoor je misschien wel een raam moet openzetten.

Meer testen


Foto bovenaan: Bestron aircooler

Samenvatting:
Zoek je de voor jou beste aircooler / beste luchtkoeler? Hierboven vind je alle beste luchtkoelers / beste aircoolers. Al deze goede aircoolers hebben 4 of 5 sterren waardering gekregen. Je kunt er ook alleen de goede luchtkoelers met 5 sterren selecteren, maar dan heb je minder keuze in prijzen en modellen. Een aircooler koelt beter dan een ventilator maar minder goed dan een airco. Ook de beste ventilatoren en beste airco's uit de test kun je hier boven vinden.


, ,


0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.