Beste aircooler (luchtkoelers met minimaal 4 sterren)

Het beste aircooler / beste luchtkoeler overzicht met alle aircoolers met de beste waardering en aanbiedingen van meer van deze goede air coolers.

Beste aircooler luchtkoeler test

Over welke air coolers zijn de gebruikers het meest tevreden? Hier kijken we naar de beste aircoolers. Al deze luchtkoelers hebben een waardering van minimaal 4 van de 5 sterren. Kijk hier voor je beste aircooler.Een aircooler (luchtkoeler) is een variant op de ventilator die de lucht niet alleen in beweging brengt maar deze ook koelt. Dat doet een air cooler door de lucht langs een koelreservoir met koud water te blazen. Hierdoor wordt de aircooler gezien als een tussenvorm tussen de airco en een (gewone) ventilator.
De beste aircoolers (met aanbiedingen)

Hieronder vind je de aircoolers met de hoogste (en op 1 na hoogste) waardering. Ook hebben we een overzicht van de aircooler aanbiedingen van de beste winkels waar je online een goede aircooler goedkoop kunt kopen.

Vloermodel aircooler of tafelmodel aircooler?

Deze apparaten voor luchtkoeling heb je in grote en kleine modellen. 

Grote aircooler
Je hebt grote aircoolers, meestal voorzien van wieltjes, die in staat zijn een hele ruimte te koelen. Deze vloermodel air coolers lijken op het eerste gezicht op een mobiele airco maar maken gebruik van een heel andere techniek. 

Hoewel je het niet zou zeggen als je ze ziet zijn deze grote aircoolers technisch gezien een ventilator en geen airco.  Over het verschil tussen een airco en een luchtkoeler gaan we zo in.


Aircooler Trotec

Trotec aircooler (vloermodel)


Kleine aircooler (mini aircooler)
Eerst willen we het tweede model air cooler noemen, namelijk het tafelmodel aircooler. Deze kleine aircooler kun je vergelijken met een tafelventilator. 

Je kunt deze mini aircooler op je bureau plaatsen tijdens het werk of op je nachtkastje als je gaat slapen. Zo'n lucht koeler neemt veel minder ruimte in. Als je de air cooler gebruikt maar ook als je de air cooler niet gebruikt. Dat maakt deze luchtkoelers praktischer, maar logischerwijs koelt een kleine aircooler wel veel lokaler dan een grotere aircooler.

Luchtkoeler Domo

Domo aircooler (tafelmodel)

Aircooler of airco?

Maar we zouden nog ingaan op het verschil tussen een aircooler en een airco.

Een air cooler gebruikt geen koelvloeistof zoals een airco maar water. Dat water verdampt ook zodat een luchtkoeler regelmatig bijgevuld moet worden. Als dat water koud is presteert de aircooler beter. 

Voor gebruik het lauwe water door vers koud water vervangen laat de aircooler beter koelen. Sommige mensen voegen ook ijsblokjes aan het water toe voor een extra goed resultaat. De koelprestaties van een airco zal een aircooler echter nooit halen. Op zijn best wordt de temperatuur in de kamer een paar graden naar beneden gebracht. 

Maar de aircooler heeft ook voordelen ten opzichte van de airco. Ten eerste is een luchtkoeler in aanschaf veel goedkoper en ten tweede heb je bij een aircooler geen afvoerslang nodig zoals bij de mobiele airco. 

Dat de aircooler water verdampt tijdens het koelen kun je zowel als een voordeel als een nadeel zien. Het voordeel is dat de air cooler als luchtbevochtiger dienst doen (sommige gebruikers gebruiken hem ook als zodanig als het helemaal niet warm is), maar ook als je niet op luchtbevochtiging zit te wachten maakt de luchtkoeler de lucht vochtig waardoor je misschien wel een raam moet openzetten.

Whatshome aircooler / luchtkoeler

Whatshome aircooler (staand model)
Goede aircooler fabrikanten

Bovenaan vind je de beste aircoolers uit de test. Aircoolers worden door veel fabrikanten gemaakt. Veel onbekende fabrikanten, maar ook bekende merken als Dyson, MOA, Domo, JAP, Klarstein, Honeywell, Eurom, Kinzo, Bestron en Trotec maken (vaak heel goede) aircoolers. Kijk in de bovenstaande lijst voor alle beste aircoolers.

Meer testen


Foto bovenaan: Bestron aircooler

Samenvatting:
Zoek je de voor jou beste aircooler / beste luchtkoeler? Hierboven vind je alle beste luchtkoelers / beste aircoolers. Al deze goede aircoolers hebben 4 of 5 sterren waardering gekregen. Je kunt er ook alleen de goede luchtkoelers met 5 sterren selecteren, maar dan heb je minder keuze in prijzen en modellen. Een air cooler koelt beter dan een ventilator maar minder goed dan een airco. Ook andere apparaten voor luchtkoeling zoals de beste ventilatoren en beste airco's uit de test kun je hier boven vinden.


Een reactie posten

0 Reacties