Header Ads Widget

Bol 10-daagse 2024Bol 10-daagse 2024

Beste droogmolen

De beste droogmolen uit de test en andere goede droogmolens. Met aanbiedingen om een goede droogmolen goedkoop te kopen.
 
Brabantia droogmolen beste test

Bij droog weer is de droogmolen een geweldig hulpmiddel voor bij het drogen van de was. De was komt frisser en zachter van de waslijn als uit de wasdroger, en het kost je 0,0 euro aan stroom. Bovendien spaart het je kleding. Laat de natuur zijn werk doen! Hier kijken we naar de beste droogmolens.

Het grote voordeel van een droogmolen ten opzichte van een droogrek of een gespannen waslijn is de enorme lengte die een droogmolen biedt. Een droogmolen neemt maar weinig ruimte in de tuin in, maar een beetje droogmolen biedt 40 a 60 meter aan waslijn. Daar kun je heel wat wasgoed aan ophangen!

Kijk in het overzicht met aanbiedingen alle droogmolens voor alle goede droogmolens tegen een lage prijs. Hier vind je circa 100 droogmolens in alle maten tegen lage prijzen.
Hieronder kijken we naar de beste droogmolens die er te koop zijn. Alle prijzen en informatie over deze beste droogmolens vind je bij de bovenstaande aanbiedingen.

Brabantia droogmolens, de beste droogmolens

De beste droogmolens worden door Brabantia gemaakt. We kijken hieronder naar hun droogmolens. Waarvan de Brabantia Lift O Matic en de Brabantia Topspinner de beste droogmolens zijn (de verschillen zijn klein). De Brabantia Essential droogmolen is een goedkoper alternatief.

Bij de boven genoemde aanbiedingen van alle droogmolens vind je al deze Brabantia droogmolens tegen een lage prijs.

De beste droogmolen: Brabantia Lift-O-Matic

Topmodel van Brabantia, en de beste droogmolen, is de Brabantia Lift-O-Matic. Heb je vaak veel was te drogen? Kijk dan eens naar de Brabantia Lift-O-Matic met 60 meter waslijn, de beste droogmolen voor een grote was. Heb je meestal een minder grote was? Er zijn ook versies van deze beste droogmolen met 40 meter en met 50 meter waslijn. Je vindt ze allemaal bij de bovenstaande aanbiedingen.

Alles aan deze Brabantia Lift-O-Matic straalt kwaliteit en degelijkheid uit. Het uitklappen gaat heel makkelijk door het middenstuk omhoog te bewegen, en ook draait deze beste droogmolen heel soepel, vrijwel zonder weerstand. Dat zorgt ervoor dat je was extra snel droog is als er een windje staat.


Doordat de drooglijnen naspanbaar zijn heb je altijd strakke drooglijnen. Ook handig: Elk van de armen is voorzien van een ophangoog voorin je een kleerhanger kunt steken. Zo kun je een aantal van je meest kostbare jurken, overhemden of andere kledingstukken kreukvrij aan deze beste droogmolen ophangen.


Kijk bij de bovenstaande aanbiedingen voor alle versies van de Brabantia Lift-O-Matic. Tip: Je kunt de Brabantia Lift-O-Matic daar als serie selecteren om ze goed te vergelijken. Ook de onderstaande Brabantia modellen zijn allemaal als serie te selecteren.

Brabantia Lift-O-Matic Advance

Kies je voor de Lift-O-Matic als droogmolen? Overweeg dan de Brabantia Lift-O-Matic Advance als je de droogmolen buiten laat staan als je hem niet gebruikt. Dit is dezelfde droogmolen tegen een hogere prijs, maar dat komt omdat er standaard een bijpassende weerbestendige beschermhoes bij zit ter bescherming van je droogmolen. en als combi is de prijs wel interessant.

Brabantia Topspinner

De Brabantia Topspinner is vergelijkbaar met de bovenstaande Lift-O-Matic. En ook deze droogmolen is te koop in drooglengtes van 40, 50 en 60 meter Je vindt ze allemaal bij de bovenstaande aanbiedingen. 

De naam Topspinner geeft aan dat de droogmolen aan de bovenkant met de wind meedraait. De stang blijft dus op zijn plaats. Overigens is dit ook bij de andere hier genoemde Brabantia droogmolens het geval.

Het verschil tussen de Brabantia Lift-O-Matic en de Brabantia topspinner
Maar wat is dan het verschil met de Lift-O-Matic droogmolen? Dat zit hem in de lift uit de naam. Waar de Brabantia Lift-O-Matic traploos in hoogte te stellen is, heb je bij de Topspinner de keuze uit drie vaste standen. That's all.

Een topspinner hebben ze bijvoorbeeld beide.

Brabantia Essential droogmolens

De derde variant op de Brabantia droogmolen is de Essential serie. Deze goedkopere Brabantia droogmolen is alleen in 40 en 50 meter versies te koop. Ook kan hij in maar 2 standen in hoogte gesteld worden. 
Verder is de buis van deze goedkope variant wat dunner (35 mm in plaats van 45 mm). De Brabantia Essential is daarmee net wat minder luxe en minder stevig, maar nog wel een heel goede droogmolen.


Andere goede droogmolens

Bij de bovenstaande droogmolen aanbiedingen vind je naast de Brabantia droogmolens nog meer goede droogmolens. Andere goede droogmolen merken zijn o.a. Leifheit, Blome en Juwel.


Buiten drogen: Voordelen en nadelen droogmolen

Met een Brabantia droogmolen droog je buiten de was. Dat heeft vele voordelen maar ook enkele nadelen.

Als je de was drogen met een droogmolen vergelijkt met het drogen met een wasdroger zijn natuurlijk de kosten het grote voordeel van de droogmolen. De zon, wind en buitenlucht droogt je was gratis, een een droogmolen is veel goedkoper dan een wasdroger. Ook is het bekend dat je was na het buiten drogen veel frisser ruikt.

Maar er zijn meer voordelen. In het zonlicht worden door de UV stralen bacteriƫn in het wasgoed gedood. Ook is het ophangen van wasgoed veel minder schadelijk voor kleding dan de wasdroger. Je kleding slijt minder snel en blijft langer mooi. Ook hoef je vaak niet te strijken omdat de was aan een wasdroger of waslijn minder kreukelt.

Wel moet je bij gekleurde kleding opletten als je het wasgoed in fel zonlicht te drogen hangt. Je kan de kleding dan beter binnenstebuiten keren voor je de was ophangt om verkleuring te voorkomen. En anderr nadelen van een droogmolen zijn dat je afhankelijk bent van droog weer en dat het ophangen van de was meer werk is dan de was de droger in duwen.

Ook heb je bij een droogmolen een manier nodig om te voorkomen dat de droogmolen omvalt. Dat kan op twee manieren. Met een droogmolen voet (of parasolvoet), maar stabieler en makkelijker in het gebruik is een droogmolen anker. Dit is een houder die je als een pin in het gras of de grond slaat en waarin je de droogmolen plaatst als je deze gaat gebruiken.

Toch liever de was drogen met een wasdroger? Hieronder vind je ook de beste wasdrogers uit de test.

Kijk voor al deze beste droogmolens, en andere goede droogmolens, in het bovenstaande overzicht met aanbiedingen van alle droogmolens. Daar vind je ook alle prijzen en alle specificaties.

Zie ook:


Foto's: Brabantia


Samenvatting
Wat is de beste droogmolen uit de droogmolen test? De keuze valt op de Brabantia droogmolens. Dit zijn zonder meer de beste droogmolens. De Brabantia Lift O Matic is de beste droogmolen. De Brabantia Topspinner is vergelijkbaar, maar niet draploos instelbaar (wel in 3 standen). De Brabantia Essential droogmolen is eenvoudiger en ook wat minder stevig maar ook goedkoper en daarmee de beste koop uit de droogmolen test.

Een reactie posten

0 Reacties