Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste fietshelm dames, heren (stadsfiets of e-bike)

 

Zoek je de beste fietshelm voor op een stadsfiets, e-bike of andere "gewone" fiets. Dit zijn de beste fietshelmen uit de test voor volwassen dames en heren.

Beste fietshelm vrouw / man

Wat is de beste fietshelm voor volwassen (dames, heren), als we het over een stadsfiets, elektrische fiets (e-bike) of recreatieve fiets hebben (dus niet over een racefiets of een mountainbike)? De Abus Hyban komt dan regelmatig als beste fietshelm uit de test. Hier kijken we naar deze beste fietshelm voor vrouwen en mannen.

De beste fietshelm dames en heren

De Abus Hyban is een comfortabele fietshelm voor volwassenen die te koop is in 7 kleuren en in 2 maten (M en L). Kijk hier voor de aanbiedingen. Doordat deze beste fietshelm goed verstelbaar is kan deze voor vrijwel alle tieners en volwassenen op maat gesteld worden.


Abus fietshelm vrouw of man

Abus fietshelm vrouw of man


Beste fietshelm: Abyus Hyban

De Abis Hyban helm is een fietshelm met vele pluspunten. Het is een veilige fietshelm, met een ABS hard cover die toch licht van gewicht is. 

De helm wordt van binnen goed geventileerd omdat hij vrij open is, maar toch ook weer gesloten genoeg om je hoofd goed te beschermen. 13 lucht-inlaten, en 5 lucht uitlaten zorgen voor een zeer goede luchtcirculatie in de helm waardoor je het hoofd koel houdt onder het fietsen.

Optioneel zijn er voor deze beste fietshelm ook nog een winterkit en een regenhoes te koop.

Pluspunten Abus Hyban fietshelm
+ Door goede verstelbaarheid en keuze uit twee maten geschikt voor tieners, vrouwen en mannen.
+ Geschikt voor gebruik op stadsfiets, e-bike- toerfiets en sportfiets.
+ Veilige ABS hard cover behuizing.
+ Verstellen via handige draaiknop.
+ Perfecte ventilatie dankzij 13 lucht-inlaten en 5 lucht-uitlaten.
+ LED-verlichting op de helm zodat je op de fiets goed zichtbaar bent.
+ De padding (zachte binnenkant) van de fietshelm is uitneembaar en te wassen.
+ De riempjes zijn zacht en comfortabel.
+ Ook heel geschikt voor skaters en BMX.


Beste fietshelm dames / heren Abus

Beste fietshelm dames / heren


Minpunten kent de Abus Hyban fietshelm eigenlijk niet. Er zijn goedkopere fietshelmen, maar die zijn veel minder van kwaliteit (en vaak veel minder veilig). De prijs / kwaliteit verhouding van deze beste fietshelm voor volwassenen en tieners is juist heel erg goed. 

Een racefietser zal deze helm wat aan de grote kant vinden, maar dat is dan ook niet de doelgroep van de Abus Hyban. Kijk voor de beste fietshelm voor op de mountainbike of racefiets bij de onderstaande sportfiets helm test.


De beste e-bike fietshelm

Als e-bike fietshelm is de Abus Hyban wel de beste fietshelm. We hebben het dan wel over een fietshelm voor op een gewone elektrische fiets en niet voor op een snelle speed pedelec. 

Omdat je op een e-bike over het algemeen veel sneller rijdt dan op een gewone fiets is het risico van vallen groter en kom je harder ten val wat de kans op hoofdletsel groter. Daarom wordt het dragen van een fietshelm op een elektrische fiets sterk aangeraden. De Abus Hyban is de beste e-bike fietshelm.

Meer goede fietshelmen voor volwassenen op de e-bike vind je bij onderstaande test.


Fietshelm ook voor volwassenen belangrijk

In Nederland zijn we niet zo gewend aan de fietshelm. In Nederland is fietsen net zo vertrouwd als ademhalen. Fietsen doen we al vanaf de peuterleeftijd en het is vaak een dagelijkse bezigheid. Omdat fietsen vanaf de jeugd al zo'n vanzelfsprekendheid is (en er vroeger helemaal geen fietshelmen gedragen werden) staan we niet zo stil bij de gevaren van het fietsen.

Toch komen er jaarlijks duizenden volwassen fietsers in het ziekenhuis terecht na een val met de fiets. Dat aantal is de laatste jaren zelfs sterk toegenomen door de populariteit van de elektrische fiets en de hoge snelheden die fietsen op een e-bike met zich meebrengt.

Vaak bestaat het letsel na een val met de fietsut hoofdletsel. Soms heel ernstig hoofdletsel. Hoofdletsel die door het dragen van een fietshelm te voorkomen was geweest.

Het dragen van een fietshelm is dus ook voor een volwassen dame of heer belangrijk. Maar voor het dragen van een fietshelm is het wel belangrijk dat de helm aangenaam zit onder het fietsen. Kies dus niet voor een zo goedkoop mogelijke fietshelm, maar voor een goede degelijke (en veilige) fietshelm met een goede pasvorm en goede ventilatie. Een fietshelm die comfortabel is om te dragen, want anders jheb je snel de neiging die helm thuis te laten als je gaat fietsen.

Een goed passende fietshelm is niet alleen belangrijk voor het draagcomfort van de helm, maar het draagt ook bij aan de veiligheid. Een fietshelm die niet goed past beschermt ook net goed. Een te grote of slecht passende fietshelm kan zelf bij een flinke val van het hoofd afraken.

Een fietshelm moet dusdanig op het hoofd passen dat ook het voorhoofd beschermd is. Dus niet te ver naar achteren, maar ook niet ver naar voren. De helm moet de schedel zowel aan de voorkant als achterkant tegen een val beschermen. De bandjes van de fietshelm moeten goed vast zitten, want anders kan de helm bij een val of botsing van het hoofd raken. Let er ook op of de bandjes niet gedraaid zitten.

Ook is het natuurlijk belangrijk dat de fietshelm een goedgekeurde fietshelm is. Het CE certificaat garandeert een veilige goedgekeurde fietshelm.

Kijk bij de bovenstaande aanbiedingen om de beste beste fietshelm voor dames en heren voordelig te kopen of kijk op Beste Fietshelm Kopen voor nog veel meer goedkope aanbieders en veel meer goede fietshelmen. Voor volwassenen, maar ook voor kinderen.

Zie ook: Meer beste fietshelmen tests
Foto's: Abus fietshelm


Samenvatting:
Bij een fietshelm test komt de Abus Hyban fietshelm keer op keer als beste fietshelm uit de test. De Abus Hyban is de beste fietshelm voor volwassenen en de beste fietshelm voor e-bike gebruikers. Dit is de beste fietshelm voor dames en heren, kijk bij de andere beste fietshelmen test voor de beste fietshelm voor kinderen.

,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *