Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Kijk hier voor de beste slaapzak

 

Alle beste slaapzakken. Van een goede lichtgewicht slaapzak tot een brede donzen dekenmodel slaapzak tot veel meer goede slaapzakken (met aanbiedingen en tips).


beste slaapzak test

Ben je op zoek naar de voor jou beste slaapzak? Hier hebben we een overzicht van de beste slaapzakken in diverse soorten. Slaapzakken voor de zomervakantie, maar ook voor gebruik onder koude omstandigheden in de winter.

Alle beste slaapzakken

In het overzicht met beste slaapzakken vind je alle slaapzakken met de hoogste waardering (5 sterren). 

Het betreft alle soorten slaapzakken, maar je kunt op dit overzicht met beste slaapzakken tal van selecties loslaten zodat je snel en makkelijk de voor jou persoonlijk beste slaapzak tegen de laagste prijs uit dit overzicht kunt filteren.

Hieronder kijken we naar de verschillende selecties die je in dit overzicht kunt maken.

Model slaapzak

Slaapzakken zijn er in diverse modellen. We kijken eerst naar de verschillende soorten slaapzakken.

Dekenmodel slaapzak
Meest gangbaar is het dekenmodel. De dekenmodel slaapzak is een comfortabele relatief brede slaapzak die de meeste ruimte biedt. Dit is de beste slaapzak voor bijvoorbeeld de zomervakantie of logeerpartij.

Nomad slaapzak dekenmodel
Nomad slaapzak dekenmodelMummieslaapzak
De mummieslaapzak is een slaapzak die de vorm van je lichaam volgt. Van boven is hij breder dan van onderen. 

Door deze meer aansluitende vorm bevat de slaapzak minder lucht en houdt deze daardoor beter de warmte vast. Ook is een mummieslaapzak vaak voorzien van een capuchon. Vaude mummie slaapzak


De mummieslaapzak is de beste slaapzak voor als je onder koude omstandigheden gaan slapen zoals in de winter in een tent.

Comfort temperatuur

In het overzicht met beste slaapzakken kun je ook selecteren op de comfort temperatuur. Dit is de minimum temperatuur waaronder de slaapzak nog aangenaam is. 

Voor de zomervakantie of bij logeren hoeft een slaapzak niet comfortabel te zijn onder het vriespunt. Maar dat veranderd natuurlijk als je in een koud seizoen op survival gaat met de slaapzak. Er zijn slaapzakken die onder de min 10 graden nog comfortabel zijn.

Husky slaapzak extreem outdoor
Outdoor slaapzak Husky (comfortabel onder de -10)


Het gewicht en het comfort

Neem de de slaapzak meer op een trektocht? Te voet of op de fiets? Dan is het gewicht van de slaapzak een belangrijk gegeven. Let daar dan bij het selecteren van je slaapzak goed op. Veel lichtgewicht slaapzakken zijn gemaakt van polyester. 

Dit materiaal is niet alleen licht maar stoot ook goed vuil en vocht af wat voor kamperen onder slechte omstandigheden een voordeel. Ook droogt een polyester slaapzak snel.

Is het gewicht minder belangrijk dan comfort? Dan is een katoenen slaapzak een goede optie. Een katoenen slaapzak voelt zachter aan, neemt beter vocht op en ventileert beter. 

Voor een outdoor avontuur is de katoenen slaapzak echter minder geschikt omdat deze wat zwaarder is, sneller nat wordt en ook minder snel droogt.

Lichtgewicht donzen slaapzak Exped

Lichtgewicht donzen slaapzak Exped

De lengte

Vanzelfsprekend is ook de lengte van belang bij een slaapzak. Het beste kun je kiezen voor een slaapzak die 20 tot 30 centimeter langer is dan jezelf.

Kijk in het bovenstaande overzicht met beste slaapzakken voor alle slaapzakken met een score van vijf sterren, en kies via de selectiemogelijkheden de voor jou beste slaapzak.

Zie ook: Meer beste slaapzakken uit de test


Samenvatting:
Als je een goede slaapzak zoekt moet je eens kijken in het bovenaan genoemde overzicht met beste slaapzakken. Daarin vind je namelijk alle slaapzakken die een waardering van 5 sterren hebben gekregen. Je kunt er terecht voor je beste dekenmodel slaapzak, je beste mummieslaapzak, je beste outdoor slaapzak, beste logeer slaapzak of andere beste slaapzak, Verder geven we hier tips voor het kiezen en goedkoop kopen van je persoonlijk beste slaapzak.

, ,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2022 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Testen uitgevoerd door o.a. Coolblue, De Consumentenbond, ANWB en Test Aankoop. TestResults.nl heeft geen binding met deze organisaties.