Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste SSD (extern) van dit moment

Redactie     13:57     No comments


De "oude" harde schijf heeft plaatsgemaakt voor de SSD. Dat geldt ook voor de externe harde schijf. Ten opzichte van de mechanische hard disk heeft de SSD alleen maar voordelen. Hier kijken we naar
de beste SSD (extern) volgens de experts.

De beste externe SSD's van dit moment

Continue komen er nieuwe externe SSD apparaten uit. Deze worden steeds beter en sneller, en de prijs per GB daalt snel. In het overzicht met beste externe SSD apparaten vind je de beste externe SSD's van dit moment. Deze selectie is gemaakt door de experts van Bol.com, die daarbij kijken naar mogelijkheden en kwaliteit, maar ook naar de prijs en de tevredenheid van de gebruikers van deze SSD's.

Interne en externe SSD's

De SSD komt in twee soorten voor, intern en extern. In beide gevallen is het een vervanging voor de vroegere harde schijf. De interne SSD is ingebouwd in een PC of laptop. De computer start er van op en ook alle software en bestanden staan op de SSD. De externe SSD is externe opslagruimte, zoals een USB-stick maar dan vaak sneller en met meer ruimte.

Kijk bij Beste SSD Kopen voor de goedkoopste aanbieders van de beste SSD's (extern en intern) en de actuele SSD Top 10.

Voordelen externe SSD ten opzichte van een externe harde schijf

Ten opzichte van een externe harde schijf heeft de externe SSD eigenlijk alleen maar voordelen, De externe SSD is veel kleiner en daardoor veel makkelijker mee te nemen. Ook is de digitale SSD (zonder mechanische onderdelen) veel beter bestand tegen stoten, vallen en schokken dan de kwetsbare harde schijf. En dan hebben we het nog niet eens over het geringe stroomverbruik en het grote verschil in snelheid tussen de SSD en mechanische harde schijf.

Eigenlijk heeft de harde schijf daar alleen nog maar zijn lagere prijs tegenin te brengen. Maar ook dat voordeel is in een rap tempo aan het verdwijnen. De SSD's, zowel intern als extern, worden steeds goedkoper.Externe SSD of USB-stick?

De grote concurrent van de SSD is dan ook niet de harde schijf (die is kansloos) maar de USB-stick. Een USB stick is een goedkoper en nog kleiner medium voor het opslaan van bestanden dan een externe SSD. Dat is goed te zien aan het aanbod. Waar het aanbod aan USB-sticks stopt (qua opslagruimte) begint het aanbod aan externe SSD apparaten.

De keuze tussen externe SSD en USB-stick is dus niet zo moeilijk. Heb je minder ruimte dan 250 GB nodig? Kies dan een USB-stick. Heb je meer opslagcapaciteit nodig? Kies dan voor een SSD.

Toch is er nog een tweede verschil. De snelheid van de SSD ligt ook hoger dan bij een USB-stick. Is de snelheid van lezen en schrijven naar de opslag heel belangrijk? Dan zou dat je ook nog over de streep kunnen trekken om te kiezen voor een externe SSD.

SSD met backup-functie

Omdat SSD's zoveel opslagruimte bieden worden ze vaak ook gebruikt als opslagmedium voor een backup. Daarvoor is een externe SSD natuurlijk veel beter geschikt voor dan een ingebouwde SSD. De externe SSD kun je na het backuppen op een andere plaats bewaren.

Veel externe SSD kastjes bieden daarom een speciale backup-functie die een automatische backup voor je kan verzorgen. Handmatig backuppen kan natuurlijk ook.

Kijk voor de beste SSD's van dit moment bij de bovenstaande aanbevolen SSD apparaten volgens de experts of bij het eveneens bovenaan genoemde Beste SSD Kopen.

Zie ook: Meer SSD testen 
Foto's: Samsung


Onderwerpen:
Beste SSD test, externe SSD schijven, beste SSD extern.

,


0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.