Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste SSD (intern) van dit moment

Redactie     09:00     No comments


Steeds meer mensen besluiten hun bestaande PC of laptop te upgraden door er een SSD in te plaatsen, Of ze stellen zelf een nieuwe computer, met SSD, samen. Hier kijken we naar de beste interne SSD volgens de experts.


SSD staat voor Solid State Drive. Het is opslagruimte dat flash-geheugen gebruikt. Daarmee is een SSD vele malen sneller, schokbestendiger en energiezuiniger dan een mechanische harde schijf. Windows opstarten vanaf een SSD duurt bijvoorbeeld maar een paar seconde. Dat is een heel ander verhaal dan opstarten via een harde schijf.

De beste SSD (intern) van dit moment

Maar wat is op dit moment de beste SSD? Want de ontwikkelingen gaan snel, dus wat de beste SSD is kan snel achterhaald zijn. De experts van Bol.com houden continue een overzicht met beste interne SSD's bij.

In dit overzicht vind je de beste SSD in diverse prijsklassen. Dat is een goed advies want de ene persoon wil misschien de allerbeste SSD hebben zonder op de prijs te letten terwijl de andere misschien liever een betaalbare SSD heeft met een iets lagere score.

De beste SSD's tegen de laagste prijzen

Meer goede SSD's zijn te vinden op Beste SSD Kopen. Je vindt daar de top 10 van meest populaire SSD's en de beste en goedkoopste aanbieders van externe en interne SSD's.


Beste M.2 SSD schijven

Een interne M.2 SSD is voorzien van een interface die sneller is dan SATA of mSatta. Ook is een M.2 SSD kleiner waardoor het veel wordt toegepast in kleine laptops en in compacte mobiele SSD-drives. Ook bij bureau PC's worden M2 SSD schijfjes steeds meer toegepast. Wil je een losse M.2 SSD aanschaffen voor je PC? Let er dan goed op dat de aansluiting van PC en SSD met elkaar overeenkomen, er zijn namelijk meerdere aansluitingen voor dit type SSD.

Ook de beste M.2 SSD schijven zijn in het bovenstaande overzicht met beste SSD's te vinden.

SSD aansluitingen

Naast M.2 zijn er nog drie soorten aansluitingen: 2,5 inch, mSATA en PCIe. Ook bij deze moet je even opletten of computer en SSD overeenkomen. Met een 2,5 inch (SATA) zit je over het algemeen goed, want dat is een standaard die door vrijwel alle SSD's wordt ondersteund. Let wel even op de hoogte (7 mm of 9,5 mm). Een 2,5 inch SATA SSD is heel makkelijk te installeren.

Ook de mSATA is heel makkelijk te installeren. Deze prik je gewoon in een mSATA slot op het moederbord, mits die natuurlijk aanwezig is.

De PCIe SSD is een M.2 SSD die op een PCIe kaart is gemonteerd. Zodoende kun je met een omweg toch een M.2 SSD gebruiken terwijl je daar niet het slot voor hebt. Maar het voordeel van de compactheid va de M.2. SSD valt natuurlijk weg.

Duizelt het je? 
Geen nood. Bij de winkels genoemd op het bovenstaande Beste SSD Kopen hoef je alleen maar aan te geven welke aansluitingen je op je PC of laptop beschikbaar hebt en je krijgt alleen de geschikte SSD's te zien.

Kijk bovenaan bij de beste interne SSD's voor de beste interne SSD in elke soort of bij Beste SSD Kopen voor alle goede SSD's (intern en extern) tegen de laagste prijs bij de beste winkels.

Zie ook: Meer testen SDD


Onderwerpen:
Beste SSD intern, beste interne SSD test.

,


0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.