Header Ads Widget

Bol 10-daagse 2024Bol 10-daagse 2024

Beste vaatwassers test Consumentenbond en Kieskeurig

Een overzicht van de beste vaatwassers volgens Kieskeurig en de Consumentenbond test. Met tips om je beste vaatwasser te vinden en goedkoop te kopen.


Welke vaatwassers zijn als beste vaatwasser getest door de Consumentenbond en door Kieskeurig? De beste vaatwassers uit hun test kun je hier vinden. Het betreft alle beste vaatwassers uit de test die nog in Nederland verkrijgbaar zijn.

Kijk hier voor de beste vaatwassers uit de test

Kijk in het overzicht van Coolblue met beste vaatwassers Consumentenbond en Kieskeurig voor de beste vaatwassers uit hun testen en reviews.

Het betreft zowel de beste inbouw vaatwassers als de beste vrijstaande vaatwassers uit de test. 

De beste vaatwassers volgens de Consumentenbond zijn gebaseerd op hun testen en betreft zowel de beste vaatwasser uit de test als de beste koop (de vaatwasser met de beste prijs / kwaliteit verhouding). De adviezen van Kieskeurig zijn gebaseerd op de beoordelingen van hun gebruikers.

Zoek je een specifiek soort vaatwasser? Bijvoorbeeld een heel smalle vaatwasser of een heel stille vaatwasser? Kijk dan bij de andere testen vaatwassers.

Beste vaatwasser kopen

Een andere aanrader voor het kiezen van de voor jou beste vaatwasser is Beste Vaatwasser Kopen. Daar vind je de beste (en goedkoopste) aanbieders van vaatwassers, de actuele Vaatwasser top 10 en een Vaatwasser Keuzehulp waarin je vaatwassers kunt kiezen en vergelijken, reviews kunt lezen en veel meer.

Tips vaatwasser kopen

Ook willen we hier nog wat tips geven voor bij het kiezen en kopen van de voor jou beste vaatwasser.

Energielabel vaatwasser

Het energielabel geeft aan hoeveel stroom de vaatwasser gebruikt. Bij vaatwassers loopt dit van energielabel A t/m energielabel G waarbij energielabel A en energielabel B nog niet haalbaar zijn.

Let op, op 1 maart 2021 is de energielabel indeling compleet op de schop gegaan. Volgens de oude energielabels was een vaatwasser pas zuinig bij een A+++ label (3 keer zo zuinig als een A-label vaatwasser), dat is nu dus compleet anders. Met een energielabel C vaatwasser heb heb je een heel zuinige vaatwasser, met energielabel D een zuinige vaatwasser.

Met een zuinige vaatwasser kun je jaarlijks enkele tientjes op de energierekening besparen, en natuurlijk is energiezuinig beter voor het milieu.

De indeling van de vaatwasser

Naast de technische mogelijkheden en specificaties is de indeling van de vaatwasser erg belangrijk bij het kiezen van de voor jou beste vaatwasser. Let als je online een vaatwasser kiest goed op de foto van de indeling en bedenk goed wat je op dit punt nodig hebt. 

Heb je bijvoorbeeld extra veel ruimte voor glazen en bekers nodig en minder voor borden, let dan goed op of de indeling van de vaatwasser daarbij aansluit. Het is erg handig als je de indeling flexibel kunt aanpassen naar behoefte.

Bosch vaatwasser

Rek uit een Bosch vaatwasser


Bestekkorf en besteklade

Een belangrijk onderdeel van de indeling is de ruimte voor het bestek. Je hebt vaatwassers met een bestekkorf en vaatwassers met besteklade. De uittrekbare besteklade gaat niet ten koste van de andere bergruimte en het bestek wordt beter schoon in een besteklade. 

Maar toch zijn veel mensen niet gecharmeerd van een vaatwasser met besteklade omdat het veel meer werk is om het bestek op de lade te leggen dan dat je het in een bestekkorf laat glijden.

Capaciteit vaatwasser

De voor jou beste vaatwasser biedt natuurlijk genoeg ruimte voor al je vuile vaat. Deze capaciteit wordt in couverts uitgedrukt. Een couvert staat voor ongeveer een bord, een beker en één set bestek. Reken dus voor een gezin van 4 personen dat 3 maaltijden gebruikt op 4 x 3 = 12 couverts. Dit is wel een indicatie, want je hebt ook te maken met glazen en bekers tussendoor, pannen en schalen enz. Neem het aantal couverts dus niet te krap.

Geluidsniveau

Vooral als je een open keuken hebt is het geluidsproductie van de vaatwasser belangrijk. 50 db of meer staat voor een luidruchtige vaatwasser. Zoek je een stille vaatwasser, dan mag de vaatwasser niet meer dan 45 db produceren. Het geluidsniveau van de meeste vaatwassers zit tussen deze twee waarden.

Goede vaatwasser merken

Hier boven vind je de beste vaatwassers volgens Kieskeurig en de beste vaatwasser uit de Consumentenbond test. Maar er zijn meer goede vaatwassers.

Toonaangevende vaatwasser merken zijn Bosch en Siemens. Dit zijn de twee marktleiders. Vaatwasserfabrikanten die niet alleen heel goede vaatwassers maken, maar die ook een groot en breed assortiment aan vaatwassers aanbieden.

Bosch en Siemens hebben een breed aanbod aan inbouw vaatwassers, vrijstaande vaatwassers en mini vaatwassers. Zoek je een extra stille vaatwasser of een extra zuinige vaatwasser, dan kun je deze in het aanbod van Siemens en Bosch vinden. Ook hebben deze fabrikanten vaatwassers in alle prijsklassen, al zijn er voor een heel goedkope vaatwasser andere merken.

Het derde merk op vaatwasser gebied is het eveneens Duitse Miele. Ook dit is geen goedkoop vaatwasser merk maar ook een Miele vaatwasser is een vaatwasmachine van hoge kwaliteit.

Zoek een goede maar meer goedkope vaatwasser? Kijk dan eens naar een Etna vaatwasser, Sharp vaatwasser of Beko vaatwasser. 

Andere goede vaatwasser merken zijn AEG, ATAG, Inventum en Whirlpool. Bij het eerder genoemde Beste Vaatwasser Kopen vind je vaatwasser aanbiedingen van al deze vaatwassers bij de beste en goedkoopste winkels.

Gebruik het bovenstaande overzicht van de beste vaatwassers volgens Consument en Kieskeurig en de pagina Beste Vaatwasser Kopen om de voor jou beste vaatwasser te vinden.

Zie ook: 

Foto bovenaan: Siemens vaatwasser


Onderwerpen:
Wat is de beste vaatwasser uit de test? En welke vaatwasser is de beste koop?  Hierboven vind je de beste vaatwassers en beste koop uit de Consumentenbond vaatwasser test en de reviews van Kieskeurig. Het betreft de beste inbouw vaatwassers en beste vrijstaande vaatwassers uit de nieuwste en eerdere vaatwasser tests. Al deze best geteste vaatwassers zijn nog steeds verkrijgbaar.

Is de beste vaatwasser volgens de Consumentenbond test of volgens Kieskeurig toch niet de beste vaatwasser voor jou? Meer goede vaatwassers vind je op het eveneens bovengenoemde Beste Vaatwasser Kopen. Daar vind je ook de beste online winkels om deze goede vaatwassers goedkoop te kopen.

Een reactie posten

3 Reacties

  1. Waarom kom ik als ik doorklik op de link 'beste vaatwassers Consumentenbond en Kieskeurig' direct op de website van Bol.com uit? Waarom krijg ik niet gewoon een overzicht of lijstje te zien en kan ik zelf bepalen bij wie ik de desbetreffende vaatwasser ga kopen?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit is een overzicht van de beste geteste vaatwasser door de consumentenbond en kieskeurig met al hun informatie, verzorgd door Bol.com. U mag natuurlijk helemaal zelf bepalen bij wie u de gewenste vaatwasser koopt :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik gebruik al een tijdje een Bosch vaatwasmachine die toen als beste koop door de consumentenbond was getest. Dat is dus een voor zijn kwaliteit goedkope vaatwasser maar ik heb er heel veel plezier van. Bij een vaatwasser hoef je echt niet de duurste te kopen. Meestal beschikken deze alleen maar over veel mogelijkheden en programma's die je toch niet gebruikt.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.