Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

De beste waterschoenen (volwassenen en kinderen)

De beste waterschoenen en een overzicht met alle waterschoenen, hun prijzen, hun specificaties en een keuzehulp voor het vinden van je beste waterschoen.

Waimea waterschoenen

Waterschoenen (ook wel zwemschoenen, surfschoenen of watersportschoenen genoemd) zijn schoenen die speciaal zijn ontworpen om in het water te dragen. Goede waterschoenen beschermen je voeten tegen scherpe voorwerpen zoals schelpen, afval, zee-egels en rotsen onder water, maar ook tegen heet zand. Welke waterschoenen doen dat het beste? Hier kijk ik naar de beste waterschoenen voor volwassenen en de beste waterschoenen voor kinderen.

Wat zijn goede waterschoenen?

Maar wat een goede waterschoen? Kenmerken van een goede waterschoen, zijn dat deze schoenen gemaakt zijn van waterbestendig kunststof en beschikken over een stevige zool waar niets scherps doorheen kan prikken. Waterschoenen zijn meestal voorzien van openingen zodat het water uit de schoen kan lopen.

Waterschoenen worden gedragen voor watersporters maar ook door zwemmers en badgasten die recreëren aan stranden of bij binnenwater waar scherpe voorwerpen in het water kunnen liggen.

Dit zijn de beste waterschoenen

Hieronder heb ik twee overzichten van waterschoenen. In het eerste overzicht vind je de beste waterschoenen voor volwassenen en de beste waterschoenen voor kinderen. Alle schoenen in dit overzicht hebben de maximum score van 5 sterren ontvangen.


Zelf je beste waterschoenen selecteren

In het tweede overzicht vind je alle waterschoenen (en dat zijn er duizenden!). Dat zijn er extreem veel, maar schrik niet, in de keuzehulp kun je al je wensen en eisen opgeven en zodoende de voor jou beste waterschoenen vinden. 

Denk daarbij aan de schoenmaat en het materiaal waarvan de waterschoen is gemaakt, maar ook aan eventuele voorkeuren voor kleur, merk en de maximale prijs die je voor de waterschoenen wilt betalen.

Het betreft een grote variëteit aan heel verschillende waterschoenen. Je komt er schoenen in alle maten tegen. Van hoge kwaliteit neopreen surfschoenen voor volwassenen tot goedkope plastic waterschoentjes voor kinderen die ze alleen nodig hebben voor het diploma-zwemmen. 

Hieronder heb ik wat voorbeelden van goede waterschoenen in diverse soorten voor je.

Beco neopreen surfschoenen

Ik begin met Beco waterschoenen. Beco is een populair merk voor surfschoenen / zwemschoenen. Beco maakt honderden verschillende waterschoenen voor volwassenen en kinderen in alle soorten. Een topper in hun aanbod zijn de neopreen surfschoenen. Dit zijn de beste waterschoenen voor volwassenen.

De Beco waterschoenen zijn gemaakt van neopreen en voorzien van een harde rubberen zool met anti-slip profiel. Je loopt hiermee makkelijk over natte en gladde oppervlakten en je voeten worden goed beschermt tegen scherpe voorwerpen onder water.


Beco waterschoenen

Beco waterschoenen


De hier afgebeelde Beco waterschoenen bieden veel stevigheid omdat ze aan de zijkant wat omhoog lopen. Met een trekkoord maak je ze stevig vast. 


Watersandalen kinderen

De watersandalen die hieronder zijn afgebeeld zijn een echte klassieker onder de waterschoenen. Je kent dit soort plastic sandalen vast wel. Je ziet deze waterschoenen voor kinderen in het sandaal model heel veel bij zwemles. Deze goedkope waterschoenen voor kinderen zijn dan ook goedgekeurd voor het zwem-examen.


Beco waterschoenen kind zwemles

Beco waterschoenen kind zwemles


Doordat het water heel makkelijk uit deze waterschoenen wegloopt vormen ze geen enkele belemmering bij het zwemmen. Deze beste goedkope waterschoenen voor kinderen zitten dankzij de riempjes ook goed vast om de voet. 

Ze worden bij vaak gekocht omdat ze zo lekker goedkoop zijn, wat natuurlijk wel zo plezierig is als je alleen voor het afzwemmen waterschoentjes moet aanschaffen. Maar gooi ze daarna niet weg want ook met vakantie kan een kind er veel plezier van hebben.

Bij de bovenstaande beste waterschoenen voor kinderen vind je deze watersandalen voor kinderen in diverse varianten.

Klittenband waterschoenen

Hierboven heb ik je waterschoenen met een koordsluiting en waterschoenen met een riempje laten zien, maar er zijn ook waterschoenen met klittenband. Bijvoorbeeld de hieronder afgebeelde waterschoen van Waimea. 

Deze Waimea Dory watersneaker is voorzien van een sterke TPR antislip buitenzool. Het bovenwerk is van neopreen met mesh. Op de wreef sluit je de waterschoen met klittenband. Voor het extra makkelijk aantrekken zit er achter de hiel een aantrek-lusje. 


Waterschoenen Waimea

Waterschoenen Waimea


Bij de bovenstaande beste waterschoenen kom je de Waimea waterschoen tegen in diverse kleuren en in diverse maten. 

Deze aquaschoenen zijn er voor volwassenen en kinderen. Op de foto helemaal bovenaan zie je nog meer voorbeelden van deze Waimea zwemschoenen.


Aqua Sphere Pool Shoes

Heel comfortabel om te dragen zijn deze lichte zwemschoenen van Aqua Sphere. Dit Italiaanse merk is helemaal gespecialiseerd in benodigdheden om te zwemmen zoals waterschoenen en duikbrillen. Ze maken waterschoenen voor volwassenen en waterschoenen voor kinderen van zeer goede kwaliteit zoals de hier getoonde Aqua Sphere Pool Shoes.


Aqua Sphere waterschoen

Aqua Sphere waterschoen


Deze Aqua Sphere waterschoenen zijn gemaakt van elastisch neopreen en rubber. De vele gaatjes zorgen er voor dat het water meteen wordt afgevoerd.

Kijk voor alle informatie, alle prijzen en nog veel meer beste waterschoenen voor volwassenen en kinderen (5 sterren) in de bovenaan genoemde overzichten met beste waterschoenen.

Meer over waterschoenen

Tot slot heb ik nog wat tips voor het kiezen van goede waterschoenen. Waterschoenen zijn schoenen die je draagt op plekken en bij activiteiten die je het liefst op blote voeten zou willen uitvoeren, maar waarbij het te gevaarlijk is om op blote voeten te lopen. 

De waterschoenen beschermen je dan tegen scherpe voorwerpen zoals steentjes, schelpen, koralen, maar bijvoorbeeld ook tegen glasscherven die onzichtbaar in het water liggen. 

Ook zijn waterschoenen heel welkom als je een gloeiend heet zandstrand moet oversteken. Om deze taken goed uit te kunnen voeren moeten de schoenen aan een aantal kenmerken voldoen.

Kenmerken goede waterschoenen

 • Antislip zolen: Je draagt waterschoenen vaak op plekken waar het glad is. Een antislip zool onder de schoenen kan uitglijden voorkomen.

 • Een beschermende zool: De zool wan een waterschoen moet sterk en dik genoeg zijn om te voorkomen dat scherpe punten er makkelijk doorheen steken.

 • Comfortabel: Goede waterschoenen zijn licht en aangenaam om te dragen. Dit is een groot verschil tussen de beste waterschoenen en goedkope waterschoentjes.

 • Sneldrogend: De beste waterschoenen drogen snel om te voorkomen dat ze zwaar zijn als je uit het water loopt.


Zwemschoenen

Waterschoenen kunnen gebruikt worden bij alle soorten activiteiten in en rond het water zoals zwemmen, surfen, kanoën en suppen. Waterschoenen zijn ook bekend van zwemles en het zwemexamen. Bij het onderdeel gekleed zwemmen moeten schoenen gedragen worden. Omdat het met gewone schoenen veel moeilijker zwemt wordt er hierbij vaak voor waterschoenen gekozen.

De waterschoenen zijn bij zwemles vaak bekend onder de naam zwemschoenen. Het gaat bij zwemles schoenen vaak om zo goedkoop mogelijke plastic schoentjes. Deze zwemschoenen zijn absoluut niet de beste waterschoenen, maar hun lage prijs maak ze voor het vaak eenmalige gebruik wel interessant. Factoren als draagcomfort zijn dan niet belangrijk.

Dat veranderd natuurlijk als je de zwemschoenen als waterschoenen mee op vakantie wilt nemen. Een paar goede waterschoenen is dan een betere koop.

Waterschoenen voor dames en heren

De grootse doelgroep voor waterschoenen zijn kinderen. Zowel voor zwemles en zwemexamen als op het  strand. Maar hier boven vind je ook goede waterschoenen voor dames en heren. Deze waterschoenen worden vooral bij watersport gebruikt. 

De beste waterschoenen voor dames en de beste waterschoenen voor heren zijn geen goedkope plastic zwemschoenen maar waterschoenen van dunne, zachte, flexibele materialen.

Hoewel de grenzen tussen de verschillende waterschoenen niet scherp zijn, kun je deze schoenen in de volgende categorieën onderverdelen:

 • Strandschoenen: Licht en flexibele. Met dunne zolen die echter wel bescherming bieden tegen scherpe voorwerpen op het strand en scherpe voorwerpen die in ondiep water verborgen zitten.
   
 • Aquaschoenen: Waterschoenen voor alle soort gebruik. Dit zijn de beste allround waterschoenen.
   
 • Duikschoenen: Waterschoenen voor duikers en snorkelaars. Deze zijn gemaakt van een sterk materiaal als neopreen om de duiker tegen scherp koraal te beschermen. Ook houden de beste duikschoenen je warmte vast, ook als het koud is.
   
 • Kayak schoenen / kano schoenen: Deze waterschoenen zitten extra goed om je voet zodat je ze niet verliest in snel stromend water. De beste waterschoenen voor wild water varen hebben een verstelbare sluiting.
   
 • Watersportschoenen: Deze waterschoenen zijn geoptimaliseerd voor watersport activiteiten als windsurfen, kitesurfen, jetskiën en wakeboarden. Kortom snelle watersporten die vragen om waterproof schoenen die bescherming bieden. Daarvoor beschikkend de beste watersportschoenen over stevige zolen, veel grip, een goede bevestiging en zijn ze gemaakt van sterke materialen die goed tegen wrijving kunnen.
   
 • Barefoot waterschoenen: Deze waterschoenen zijn dusdanig ontwikkelt dat ze het gevoel van lopen op blote voeten zo perfect mogelijk benaderen.

Kijk voor de beste waterschoenen in alle soorten in het waterschoen overzicht bovenaan.

Zie ookFoto bovenaan: Waimea waterschoenen

Samenvatting:
Wat zijn de beste waterschoenen? Dat hangt af van de toepassing van de schoenen. Zoek je goedkope waterschoenen voor kinderen die moeten afzwemmen? Dan kun je volstaan met goede goedkope waterschoenen voor kinderen. Voor serieus gebruik bij het surfen of watersport kun je beter goede watersportschoenen of goede surfschoenen kopen die lang meegaan en comfortabel zitten. 

Hierboven vind je alle beste waterschoenen en surfschoenen voor kinderen en alle beste waterschoenen en surfschoenen voor dames en heren. Onder andere van Aqua Sphere, Beco, Waimea, Rucanor, Playshoes en Speedo.

Een reactie posten

1 Reacties

 1. Waimea maakt goede degelijk waterschoenen die toch heel goed te betalen zijn. Voor deze goede goedkope waterschoenen voor een volwassen man of vrouw betaal je ongeveer een tientje. Dat vind ik een leuke prijs voor waterschoenen. Het zijn prima schoenen voor op het strand, maar ook voor bij watersport zoals kajakken en kanoeen. Je kan er zonder problemen mee over een kiezelstrand lopen want ze hebben een goede solide zool.

  Hou er wel rekening mee dat ze ruim vallen, bestel ze dus een maatje kleiner dan je normaal zou doen. Deze waterschoenen zijn er ook in kindermaten, dus ons hele gezin draagt ze op vakantie en als we het water op gaan met ons bootje.

  BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.