Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

De beste waterschoenen (volwassenen en kinderen)

 

De beste waterschoenen en een overzicht met alle waterschoenen, hun prijzen, hun specificaties en een keuzehulp voor het vinden van je beste waterschoen.

Waimea waterschoenen

Waterschoenen (ook wel zwemschoenen, surfschoenen of watersportschoenen genoemd) zijn schoenen die speciaal zijn ontworpen om in het water te dragen. Goede waterschoenen beschermen je voeten tegen scherpe voorwerpen, zee-egels en rotsen onder water, maar ook tegen heet zand. Welke waterschoenen doen dat het beste? Hier kijken we naar de beste waterschoenen voor volwassenen en de beste waterschoenen voor kinderen.

Wat zijn goede waterschoenen?

Kenmerken van een goede waterschoen, zijn dat deze schoenen gemaakt zijn van waterbestendig kunststof en beschikken over een stevige zool waar niets scherps doorheen kan prikken. Waterschoenen zijn meestal voorzien van openingen zodat het water uit de schoen kan lopen.

Waterschoenen worden gedragen voor watersporters maar ook door zwemmers en badgasten die recreƫren aan stranden en bij binnenwater waar scherpe voorwerpen in het water kunnen liggen.

Dit zijn de beste waterschoenen

Hieronder vind je twee overzichten van waterschoenen. Ten eerste een overzicht met de beste waterschoenen voor volwassenen en de beste waterschoenen voor kinderen. Alle schoenen in dit overzicht hebben de maximum score van 5 sterren ontvangen.


In het tweede overzicht vind je alle waterschoenen (duizenden!). In de keuzehulp kun je al je wensen en eisen opgeven en zodoende de voor jou beste waterschoenen vinden. 

Denk daarbij aan de schoenmaat en het materiaal waarvan de waterschoen is gemaakt, maar ook aan eventuele voorkeuren voor kleur, merk en de maximale prijs die je voor de waterschoenen wilt betalen.

Het betreft een grote variĆ«teit aan heel verschillende waterschoenen. Je komt er schoenen in alle maten tegen. Van hoge kwaliteit neopreen surfschoenen voor volwassenen tot goedkope plastic waterschoentjes voor kinderen die ze alleen nodig hebben voor het diploma-zwemmen. 

Hieronder vind je wat voorbeelden van goede waterschoenen in diverse soorten.

Beco neopreen surfschoenen

Beco is een populair merk voor surfschoenen / zwemschoenen. Beco maakt honderden verschillende waterschoenen voor volwassenen en kinderen in alle soorten. Een topper in hun aanbod zijn de neopreen surfschoenen. Dit zijn de beste waterschoenen voor volwassenen.

De Beco waterschoenen zijn gemaakt van neopreen en voorzien van een harde rubberen zool met anti-slip profiel. Je loopt hiermee makkelijk over natte en gladde oppervlakten en je voeten worden goed beschermt tegen scherpe voorwerpen onder water.


Beco waterschoenen

Beco waterschoenen


De hier afgebeelde Beco waterschoenen bieden veel stevigheid omdat ze aan de zijkant wat omhoog lopen. Met een trekkoord maak je ze stevig vast. 


Watersandalen kinderen

De watersandalen die hieronder zijn afgebeeld zijn een echte klassieker onder de waterschoenen. Je ziet deze waterschoenen voor kinderen in sandaal-model vooral veel bij zwemles. Deze goedkope waterschoenen voor kinderen zijn dan ook goedgekeurd voor het zwem-examen.


Beco waterschoenen kind zwemles

Beco waterschoenen kind zwemles


Doordat het water heel makkelijk uit deze waterschoenen wegloopt vormen ze geen enkele belemmering bij het zwemmen. Deze beste goedkope waterschoenen voor kinderen zitten dankzij de riempjes ook goed vast om de voet. 

Bij de bovenstaande beste waterschoenen voor kinderen vind je deze watersandalen voor kinderen in diverse varianten.

Klittenband waterschoenen

Hierboven hebben we waterschoenen met een koordsluiting en waterschoenen met een riempje, maar er zijn ook waterschoenen met klittenband. De hieronder afgebeelde waterschoen is van Waimea. 

Deze Waimea Dory is voorzien van een sterke TPR antislip buitenzool. Het bovenwerk is van neopreen met mesh. Op de wreef sluit je de waterschoen met klittenband. Voor het extra makkelijk aantrekken zit er achter de hiel een aantrek-lusje. 


Waterschoenen Waimea

Waterschoenen Waimea


Bij de bovenstaande beste waterschoenen kom je de Waimea waterschoen tegen in diverse kleuren en in diverse maten. 

Deze aquaschoenen zijn er voor volwassenen en kinderen. Op de foto helemaal bovenaan zie je nog meer voorbeelden van deze Waimea waterschoenen.


Aqua Sphere Pool Shoes

Heel comfortabel om te dragen zijn deze lichte zwemschoenen van Aqua Sphere. Dit Italiaanse merk is helemaal gespecialiseerd in benodigdheden om te zwemmen zoals waterschoenen en duikbrillen. Ze maken waterschoenen voor volwassenen en waterschoenen voor kinderen van zeer goede kwaliteit zoals de hier getoonde Aqua Sphere Pool Shoes.


Aqua Sphere waterschoen

Aqua Sphere waterschoen


Deze Aqua Sphere waterschoenen zijn gemaakt van elastisch neopreen en rubber. De vele gaatjes zorgen er voor dat het water meteen wordt afgevoerd.

Kijk voor alle informatie, alle prijzen en nog veel meer beste waterschoenen voor volwassenen en kinderen (5 sterren) in de bovenaan genoemde overzichten met beste waterschoenen.

Zie ookFoto bovenaan: Waimea waterschoenen

Samenvatting:
Wat zijn de beste waterschoenen? Dat hangt af van de toepassing van de schoenen. Zoek je goedkope waterschoenen voor kinderen die moeten afzwemmen? Dan kun je volstaan met goede goedkope waterschoenen voor kinderen. Voor serieus gebruik bij het surfen of watersport kun je beter goede watersportschoenen of goede surfschoenen kopen die lang meegaan en comfortabel zitten. 

Hierboven vind je alle beste waterschoenen en surfschoenen voor kinderen en alle beste waterschoenen en surfschoenen voor dames en heren. Onder andere van Aqua Sphere, Beco, Waimea, Rucanor, Playshoes en Speedo.

,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *