Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste desktop computer (beste PC) top 10

 

Zoek je een goede computer? Hier de desktop computer / desktop PC top 10 van dit moment.


Het overgrote deel van de computers die tegenwoordig verkocht worden zijn laptops. Met een laptop ben je niet aan één werkplek gebonden, ook niet als je de computer alleen binnenshuis gebruikt (kijk hier voor de testen beste laptops). Maar de rol van de desktop computer is nog zeker niet uitgespeeld. Qua prijs / kwaliteit verhouding, en ook qua technische mogelijkheden, scoort de desktop computer (de PC) nog altijd beter. Daarom hier aandacht voor de beste desktop computers volgens de experts.

De beste desktop computers

In de onderstaande desktop computer top 10 vind je de meest populaire en meest verkochte desktop computers van dit moment. Dit is een altijd actueel overzicht gebaseerd op de verkopen van de laatste maand.
Wil je weten welke desktop computers er als beste desktop computer zijn getest? Kijk dan bij de onderstaande computer testen.

Waarom een desktop computer?

Als je de mogelijkheden en technische kwaliteit van een desktop PC en een laptop met elkaar vergelijkt zie je dat de weegschaal nog altijd uitslaat in het voordeel van de desktop computer. Deze is nou eenmaal veel beter en goedkoper op te tuigen met extra geheugen en andere uitbreidingen. Niet voor niets gebruiken bijna alle gamers een desktop computer (of een game computer zoals een extra krachtige desktop wordt genoemd).

Daartegenover staat natuurlijk de mindere mobiliteit van een desktop computer. Maar als je altijd op een vaste plek aan het gamen of computeren bent is een vaste computer een veel betere keuze. Zowel qua prijs als qua capaciteit.

Soorten desktop computers

Game PC
Over de game PC hadden we het al. De gamers zijn immers de grootste afnemers van bureau computers van dit moment. Er is niets dat zoveel rekenkracht, geheugen en beeldkwaliteit vereist als het spelen van games. Gamers gaan dus op zoek naar de beste computers, en liefst wel betaalbaar, dan kom je dus uit bij bureau computers (desktop computers). Krachtige computers met veel (uitbreidings) mogelijkheden tegen een relatief lage prijs.

Kantoor PC
Maar er zijn meer gebruikers van desktop computers. Op een vaste werkplek op een kantoor is een desktop computer een goede keuze. Doordat de prijs / kwaliteit verhouding van een bureau PC beter is dan die van een laptop is het voor een bedrijf interessant te kiezen voor desktops, vooral als deze in grote aantallen moeten worden aangeschaft.

Tip: Op Beste Computer Kopen vind je alle goede desktop computers, de goedkoopste aanbieders en een handige keuzehulp voor bij het vinden van de voor jou persoonlijk beste computer.

All in one PC
En dan is er naast deze game PC's en kantoor PC's nog een derde soort desktop computers, de all-in-one computers (alles in één computers). Deze bestaan uit het ook uit niet meer dan een monitor en een (draadloos) toetsenbord. De computer (en alles dat daar normaal gesproken in wordt geplaatst) zitten bij zo'n all-in-one PC namelijk in de monitor. Qua prijs is zo'n all-in-one computer niet interessanter dan een laptop (ze gebruiken namelijk dezelfde onderdelen), maar zo'n all-in-one computer staat wel mooi op je bureau. De ontwerpers doen daar namelijk echt goed hun best op.

Zie ook: Meer testen van computers


Onderwerp:
Is een desktop computer voor jou de beste computer? Bovenaan vind je links naar de desktop computer top 10 en naar de beste desktop computer uit de test. De desktop computer, ook wel PC genoemd, wordt minder verkocht dan de laptop maar een desktop computer heeft grote voordelen. Zo is een goede desktop computer goedkoper dan een laptop met dezelfde mogelijkheden en is een desktop computer veel makkelijk uit te breiden en naar eigen wensen samen te stellen. De desktop computer wordt niet meer zo vaak als kantoor pc gebruikt maar wel als game pc.


, ,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *