Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Beste desktop computer (PC)

Zoek je een goede PC? Hier de beste desktop computer in iedere klasse uit de test. Plus meer goede bureau computers.

Beste desktop PC test

Het overgrote deel van de computers die tegenwoordig verkocht worden zijn laptops. Met een laptop ben je niet aan één werkplek gebonden, ook niet als je de computer alleen binnenshuis gebruikt (kijk hier voor de testen beste laptops). Maar de rol van de desktop computer is nog zeker niet uitgespeeld. 
 
Qua prijs / kwaliteit verhouding, en ook qua technische mogelijkheden, scoort de desktop computer (de PC) nog altijd beter. Daarom hier aandacht voor de beste desktop PC uit de test. Het betreft de beste desktop computer in elke klasse en de beste computer voor bepaalde toepassingen.
De beste desktop computers uit de test

Hieronder vind je een overzicht met de best geteste desktop computers. Het betreft de beste desktop computer in diverse categorieën zoals de beste kantoor PC, de beste gaming PC en de beste all in one desktop PC in diverse prijsklassen.

Beste desktop computers uit de test
Aanbiedingen desktop computers

Verder hebben we een overzicht met alle goede desktop computers, met de mogelijkheid daar je persoonlijk beste computer uit te filteren. Ook hebben we een overzicht met de beste winkels die online goedkoop goede desktop computers verkopen.
Soorten desktop computers

Ook geven we hier tips en informatie die je behulpzaam kan zijn bij het kiezen van je persoonlijk beste desktop computer. Laten we eerst kijken naar de verschillende soorten desktops en hun kenmerken.

Game PC

Over de game PC hadden we het al. De gamers zijn immers de grootste afnemers van bureau computers van dit moment. Er is niets dat zoveel rekenkracht, geheugen en beeldkwaliteit vereist als het spelen van games. 

MSI game PC

MSI game computerGamers gaan dus op zoek naar de beste computers, en liefst wel betaalbaar, dan kom je dus uit bij bureau computers (desktop computers). De beste game computer is een krachtige computers met veel (uitbreidings) mogelijkheden en een cool design tegen een relatief lage prijs.

Hieronder vind je de beste desktop computer uit de test voor het spelen van games.


Kantoor PC

Maar er zijn meer gebruikers van desktop computers dan alleen de gamers. Op een vaste werkplek op een kantoor is een desktop computer een goede keuze. Doordat de prijs / kwaliteit verhouding van een bureau computer beter is dan die van een laptop is het voor een bedrijf interessant te kiezen voor desktop computers, vooral als deze computers in grote aantallen moeten worden aangeschaft en als de computer toch niet voor het werk buiten de deur meegenomen hoeven te worden.


HP PC kantoor

HP PC kantoor


Ook als desktop computer voor thuis wordt er meestal gekozen voor een kantoor PC. De prijs van een gemiddelde desktop computer ligt veel lager dan die van een game computer en ten opzichte van een laptop met dezelfde mogelijkheden is een desktop computer goedkoop. 

Bij de aanbiedingen van desktop computers beginnen de prijzen van de desktop computers al bij 150 euro. Natuurlijk heb je dan wel een eenvoudige basis PC. Hou er ook rekening mee dat je bij een bureau PC ook nog een monitor en toetsenbord bij nodig hebt. Deze worden echter veel minder vaak vervangen dan de computer omdat ze minder snel verouderen.

Het overgrote deel van de desktop computers valt in de kantoor PC categorie. De beste kantoor computers uit de test vind je bij de bovenstaande best geteste desktop computers.


All in one computer

En dan is er naast de game computer en de kantoor computer nog een derde soort desktop computer, de all-in-one PC (de alles in één computer). 

Asus PC all in one

Asus PC all in one


Deze all in one computers bestaan op het oog uit niet meer dan een een monitor en een (draadloos) toetsenbord. De systeemkast die normaal de basis van een PC vormt is namelijk niet zichtbaar. De hardware is namelijk in de monitor van de alles in 1 computer weggewerkt of zit in een klein kastje die achter het beeldscherm is verstopt.

Qua prijs is zo'n all-in-one computer niet interessanter dan een laptop (ze gebruiken namelijk dezelfde onderdelen), maar zo'n all-in-one computer staat wel mooi op je bureau. Veel mooier dan een gewone desktop PC. De ontwerpers doen daar namelijk echt goed hun best op.

Ook is een goede all in one PC plezierig te bedienen. Veel functies zijn direct vanaf het touchscreen scherm te gebruiken zodat je voor eenvoudige handelingen, zoals het opzoeken van informatie op internet of lezen van een mail geen toetsenbord nodig hebt.

Hieronder vind je meer informatie en de beste alle in één desktop computers uit de test.


Mini PC

Een alternatief voor de alles in één computer is de mini PC. Ook de systeemkast van de mini PC valt niet op in je kamer of kantoor, maar dit komt niet omdat de PC in of achter het scherm is verborgen maar omdat het systeemkastje zo klein is.

Een mini PC is namelijk gewoon een bureau PC, maar dan heel erg klein. De gemiddelde desktop PC is namelijk een behoorlijk grote kast die heel veel lege ruimte bevat. Die ruimte is handig om allemaal extra hardware in te bouwen, maar de meeste gebruikers doen dit helemaal niet. Je hebt dan een overbodig grote computerkast op of naast je bureau staan.


Intel mini computer

Intel mini computer


Zo is de Intel mini computer hier boven maar 11 bij 11 cm klein, maar wel een volwaardige Windows computer.

In een mini PC zit alles ingebouwd dat de gemiddelde gebruiker nodig is. Het nadeel van een mini desktop PC is dat je geen systeemkaarten en disks meer kan toevoegen, maar het voordeel is het kleine kastje.

Bij de bovenstaande desktop PC test vind je de beste mini PC uit de test en bij de desktop PC aanbiedingen kun je de de gewenste desktop computers op de optie mini PC selecteren.


Tip: Op Beste Computer Kopen vind je alle goede desktop computers, de goedkoopste aanbieders en een handige keuzehulp voor bij het vinden van de voor jou persoonlijk beste computer.Waarom een desktop PC?

Als je de mogelijkheden en technische kwaliteit van een desktop PC en een laptop met elkaar vergelijkt zie je dat de weegschaal nog altijd uitslaat in het voordeel van de desktop computer. Zo'n bureau PC is nou eenmaal veel beter en goedkoper op te tuigen met extra geheugen en andere uitbreidingen. 
Om toch voor een goede desktop PC te kiezen zijn veel goede redenen aan te voeren:

Ergonomie van een desktop PC

Een laptop blinkt niet uit in ergonomisch gezond gebruik. Niet voor niets gebruiken veel laptop gebruikers toch een losse monitor, los toetsenbord en losse muis op hun werkplek. 

Bij een goede desktop computer heb je de beschikking over een groot scherm dat optimaal ingesteld kan worden, een plezierig te gebruiken toetsenbord en een muis die veel beter voor lijf en leden is dan een touchpad.

Voor wie zijn computer overal mee naar toe wil nemen is een laptop een veel betere keuze dan een desktop PC, maar voor wie eigenlijk altijd achter een bureau werkt is gebruik van een desktop PC gezonder en comfortabeler.

Veel meer waar voor je geld met een desktop PC

En dan de prijs. Op het eerste gezicht lijkt een desktop PC niet goedkoper dan een laptop. Vooral niet omdat je bij een bureau computer ook nog een monitor moet kopen (als je deze nog niet hebt). Maar de prijsverhouding verandert vaak als je naar de specificaties en mogelijkheden kijkt.

Want de onderdelen van een desktop PC zijn goedkoper. Dat geldt voor het geheugen, de opslag, de technische onderdelen. Als je een desktop computer en een laptop van dezelfde prijs met elkaar vergelijkt zie je dat de desktop computer het op specificaties en mogelijkheden dik wint. Sneller, meer ruimte, beter.

Niet voor niets gebruiken veel gamers een game desktop pc in plaats van een gaming laptop. Met de desktop computer ben je veel goedkoper uit voor dezelfde mogelijkheden.Dell PC desktop

Dell PC desktop

Een desktop computer zelf samenstellen

Ook is een desktop PC veel beter naar wens aan te schaffen of samen te stellen. Weliswaar zijn er ook laptop te koop in heel veel samenstellingen, maar op de samenstelling van de desktop computer heb je nog veel meer grip. Je kunt de systeemkast van de PC vullen met de onderdelen waar jij de voorkeur aan geeft.

Bovendien kun je bij sommige computerwinkels de PC op maat samenstellen (zie bovenstaande beste winkels voor een computer) en anders kun je er de PC in losse onderdelen aanschaffen en zelf in elkaar zetten. Zo heb je een desktop PC samengesteld uit de onderdelen die jij wilt hebben.

Nadelen bureau computer

Daartegenover staat natuurlijk de mindere mobiliteit van een desktop computer. Maar als je altijd op een vaste plek aan het gamen of computeren bent is een bureau computer een veel betere keuze. De beste computer, zowel qua prijs als qua specificaties.Beste desktop computer merken

Maar de meeste kopers van een desktop computer zullen toch een keuze maken uit de vele kant en klare modellen waar je uit kunt kiezen. 

Kijk hierboven bij de aanbiedingen van alle goede computers. Geef aan aan welke specificaties jouw beste desktop PC moet voldoen en / of waarvoor je deze desktop computer wilt gebruiken en je krijgt een overzicht met alleen de voor jou beste desktops. 

Uiteraard is de maximum prijs ook een eigenschap die je in je selectie van je persoonlijk beste beste computer kunt meenemen.

In het overzicht vind je alle goede desktop computers van alle goede fabrikanten zoals HP, Lenovo, MSI, Dell, Apple, Acer, Medion, en vele andere computer fabrikanten die bureau computers maken.

Dit zijn een aantal van de beste computer fabrikanten voor een desktop PC:

Apple computers

Apple is één van de grootste desktop computer fabrikanten. Naast hun beroemde Apple iMac bieden ze ook de krachtige Apple Mac Studio en de kleine Apple Mac Mini. Deze Apple desktop computers gebruiken geen Windows maar het eigen besturingssysteem van Apple, maar Apple gebruikers zien dat gebruiksvriendelijke besturingssysteem als een groot voordeel.

HP computers

Bij de Windows computers is HP de grootste aanbieder. Een gezien de goede kwaliteit en mogelijkheden van deze HP computers is HP één van de beste desktop computer merken.

HP  biedt bureau computers als de HP Omen, de HP Pavilion, de HP Victus, de HP Slim en de HP Z1, all in one desktop computers als de HP Envy en HP 24 en mini computers zoals de HP Prodesk, de HP Pro en de HP Z2 computer. Bij de computer aanbiedingen bovenaan vind je ze allemaal.

Lenovo computers

Ook Lenovo behoort absoluut tot de beste desktop computer merken. En ook Lenovo biedt bureau PC's in vele soorten en modellen aan. Bij gamers is de Lenovo Legion zeer populair en op kantoor behoren de Lenovo ThinkCentre en de Lenovo IdeaCentre tot de meest gebruikte bureau computers.

Acer computers

Acer is een andere beste computer fabrikant die desktops in vele soorten maakt. De Acer Predator computers zijn heel gewild als gaming PC en de Acer Aspire PC's zijn heel geschikte desktop computers voor dagelijks gebruik. De beste desktop computers uit de Aspire serie zijn ook voor zware talen als videobewerking geschikt, maar wie alleen aan tekstverwerking en browsen doet jan volstaan met een goedkope desktop computer uit deze serie. 

Erazer computers

Erazer is een gaming hardware fabrikant waarvan de desktop computers tot de beste gaming PC computers behoren. De Erazer Hunter en Erazer Engineer behoren tot de beste desktop computers voor gaming.

MSI computers

MSI is een andere fabrikant die tot de beste desktop computer merken voor een game PC behoort. De MSI MPG computers zijn geweldige game desktops en de MSI MAG game desktop PC's zijn ook beel goed en wat beter te betalen. Zoek je een kantoor computer of een minder opvallende computer voor thuis? Dan is de MSI Cubi (die je achter de monitor bevestigd) een goed alternatief voor een bureau computer.

Medion computers

Medion is één van de beste computer merken voor een goede relatief goedkope desktop computer. Vooral de Medion Akoya is een populaire bureau computer voor thuis en kantoor.

Andere goede desktop computer merken

Andere fabrikanten van goede bureau computers zijn Dell en Asus. En daarnaast zijn er nog een hele reeks minder bekende fabrikanten die uit losse onderdelen zelf goede desktop computers samenstellen. Binde aanbiedingen boven kun je ze allemaal vinden.


Zie ook:


Samenvatting:
Nog steeds kiezen veel mensen voor een desktop PC als ze een nieuwe computer kopen. Een goede desktop computer geeft meer waar voor je geld, is ergonomisch gezonder en op maat samen te stellen. Hierboven vind je de beste desktop PC test en een lijst met alle goede desktops waaruit je je beste desktop PC kunt kiezen en goedkoop online kunt kopen.


Een reactie posten

0 Reacties