Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste racesturen

Redactie     12:45    


Een racestuur voegt heel veel speelplezier toe aan het spelen van een racegame. Je hebt racesturen in diverse categorie├źn, van heel uitgebreid en realistisch (en duur) tot wat meer eenvoudig (en heel betaalbaar). Hier kijk we naar de beste racesturen in alle prijsklassen.


Dit zijn de beste racesturen

In het overzicht met alle racesturen met een waardering van 5 sterren vind je alle racesturen met de hoogste waardering. Het betreft racestuurtjes in alle prijsklassen, met en zonder pedalen, voor diverse consoles en computers en van eenvoudig tot heel professioneel. Hun overeen komst is dat ze allemaal de hoogst mogelijke waardering (afgerond) van 5 van de 5 sterren van hun gebruikers hebben gehad.Zoals we al schreven, het zijn heel verschillende racesturen, maar in bovenstaand overzicht kun je heel makkelijk de voor jou beste racesturen er uit halen door de het betreffende console, de maximale prijs en de gewenste opties en eigenschappen in te voeren.

Hieronder geven we tips en informatie voor bij het selecteren van het voor jou persoonlijk beste racestuur.

Racestuurtje met of zonder pedalen

Gas geven en remmen kan met via je racestuur, maar voor het realistische racegevoel wil je misschien pedalen gebruiken. Veel racesturen kun je daarom ook kopen met pedalen die aan het racestuur verbonden worden. Er zijn sets te koop met twee pedalen en met drie pedalen. De laatste zijn het meest realistisch bij races met toerwagens en rally-games.

Kijk hierboven voor alle racesturen met of zonder pedalen met een waardering van 5 sterren.


Gameplatform

Het meest belangrijke bij de keuze van een racestuur is dat het stuurtje geschikt is voor de gameconsole dat jij gebruikt. Er zijn racestuurtjes voor PC en voor diverse versies van de Playstation, Xbox en Nintendo consoles. Kijk voor je een racestuurtje koopt altijd of deze geschikt is voor de (spel)computer die jij gebruikt. Je kunt dat selecteren bij de bovenstaande 5 sterren racestuurtjes.

Tip: Op Beste Racestuur Kopen vind je nog veel meer goede racesturen. Daar vind je tevens aanbiedingen van de beste online aanbieders, een racestuur top 10 en een racestuurtjes keuzehulp.

Force feedback bij een racestuur

Onontbeerlijk voor het beste racestuur is force feedback. Met deze force feedback kun je overstuur, onderstuur, bandenslijtage en andere reacties van je auto aan je stuur voelen. Net als bij het besturen van een echte auto. Dit komt het realisme van het tijden en racen dus zeer ten goede.

Bevestiging van een racestuur

De meeste racesturen worden met  een klem of met zuignappen aan een tafel of bureau bevestigd. Dat deze bevestiging op een goede manier gebeurt is natuurlijk erg belangrijk, want je wil niet losschieten onder het sturen. (Tip: Maak bij zuignapjes de nappen even nat voor je ze vastkleeft).

Een andere manier van bevestigen is via een standaard. Je hoeft dan niet achter een tafel te zitten, en het geeft meer een cockpit idee. Sommige racesturen worden met standaard geleverd, maar er zijn ook universele racestuur-standaarden te koop waarop je in principe ieder racestuur kunt bevestigen.


Hoe ver kan het stuur draaien?

Racesturen hebben een draaihoek. Dat is de mate waarin je ze kunt ronddraaien. De meest eenvoudige racesturen draaien 180 graden rond, maar je hebt ook racestuurtjes die wel 1080 graden kunnen draaien. De meeste racesturen hebben een draaihoek tussen deze waarden.

Waarvan is het racestuur gemaakt?

Een groot verschil tussen dure en goedkope racesturen, en dure en goedkope racepedalen bestaat uit de materialen waarvan ze gemaakt zijn. Goedkope racesturen zijn vooral van plastic gemaakt, en dure racesturen van sterke zware materialen van goede kwaliteit zoals metaal. Dat merk je natuurlijk aan de slijtage. De duurdere racesturen gaan langer mee. Ook bij het sturen en het indrukken van de pedalen merk je een duidelijk verschil tussen goedkope racesturen en racesturen gemaakt van materialen van hoge kwaliteit.

Kijk bij de beste racesturen bovenaan, of op Beste Racestuur Kopen, om uit alle beste racesturen het voor jou beste racestuur tegen de laagste prijs te selecteren.

Zie ook: Alle beste racesturen uit de test
Foto's: Thrustmaster


Onderwerpen:
Beste racestuurtje test, best getest, beste racesturen test, gaming, beste racestuur test.

, ,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.