Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste soundbar: Deze soundbars worden aanbevolen

 

Een overzicht van de beste soundbars die door experts als beste soundbar in hun klasse zijn getest.


Het geluid van de meeste moderne televisies is maar matig. Dat is niet verwonderlijk als je nagaat hoe weinig ruimte voor speakers een moderne platte televisie biedt. Stel je prijs op een goed geluid? Dan is een soundbar geen overbodige luxe. Hier kijken we naar de beste soundbars volgens de experts.

Dit zijn de aanbevolen soundbars

In het overzicht met aanbevolen soundbars vind je alle beste soundbars volgens de experts van de MediaMarkt.

In dit overzicht vind je niet alleen de duurste en meest luxe soundbars, maar ook naar een goedkopere basis soundbar en een wat duurdere middenklasse soundbar. Ook wordt er gekeken naar de beste soundbar met multiroom mogelijkheden, de beste smart soundbar, de beste soundplate en meer beste soundbars in diverse categorie├źn.

In dit overzicht met beste soundbars vind je onder andere de volgende beste soundbars:

  • Beste basis soundbar
  • Beste soundbar voor een stevige bas weergave
  • Beste soundbar voor een game en film liefhebber
  • Beste compacte soundbar
  • Beste soundbar met spraakbediening
  • Beste soundbar voor fanatieke Netflix gebruikers
  • Beste design soundbar
  • Beste soundbar voor een geavanceerde thuisbioscoop


JBL soundbar met subwoofer
JBL soundbar met subwoofer


Meer goede soundbars

Meer aanbevolen en best geteste soundbars kun je vinden in het overzicht met alle testen van soundbars, terwijl je op Beste Soundbar Kopen de goedkoopste aanbieders vind plus nog meer informatie zoals de actuele soundbar top 10 van meest populaire modellen en soundbar keuzehulp voor het vinden van jouw beste soundbar tegen de laagste prijs.


Soundbar of soundplate?

In deze overzichten kom je ook soundplates tegen. Een soundplate heeft dezelfde functies en mogelijkheden als een soundbar maar heeft de vorm van een plaat waarop je de televisie plaatst. Hierdoor valt een soundplate minder op dan een soundbar. 

Maar door zijn vorm is het bij een soundplate voor de fabrikant wel meer woekeren met de ruimte om de speakers in te bouwen. En dat terwijl het met een soundbar juist de bedoeling is meer ruimte te genereren voor de speakers!


Multiroom soundbar

In het overzicht kom je ook de beste multiroom soundbar tegen. Een goede soundbar gebruik je niet alleen als speaker voor je televisie. Een goede soundbar is meteen een huiskamer speaker voor de muziek van je audio-set, smartphone en computer. Het is daarom belangrijk dat een soundbar Bluetooth ondersteunt!

Daarnaast zijn er ook soundbars die je in je multiroom systeem kunt opnemen. Heb je bijvoorbeeld een Sonos speaker dan kun je deze synchroon met een Sonos soundbar muziek laten afspelen. Let er wel op de de multiroom soundbar compatible is met je multiroom speaker want merken als Sonos en Bose zijn niet uitwisselbaar.

Het aansluiten van een soundbar op je netwerk en zo indirect ook op internet is ook zonder multiroom systeem aantrekkelijk. Sommige soundbars kunnen namelijk zelfstandig verbinding maken met muziekdiensten zoals Spotify.

Compacte soundbar Polk

Compacte soundbar Polk

Dolby Atmos soundbar

Een andere beste soundbar die je in het overzicht tegenkomt is de beste soundbar met Dolby Atmos. Dolby Atmos is een surroundtechniek voor in de bioscoop die je ook op sommige luxe soundbars tegenkomt. 

Bij Dolby Atmos wordt het geluid via het plafond weerkaatst op een dusdanige manier dat het geluid op een realistische manier van alle kanten op je afkomt. 

Hierdoor lijk je nog meer echt in de actie te zitten dan bij surround sound het geval is. Dolby Atmos is een  aanrader als je een liefhebber van actiefilms bent.

Beste soundbar voor muziek

Maar een soundbar koop je niet alleen voor het geluid van de televisie. Met een goede soundbar haal je meteen een goede woonkamer speaker voor je muziek in huis. Een goede soundbar bevat meerdere luidsprekers voor de beste muziek kwaliteit uit je soundbar.

De beste soundbar voor muziek geeft niet alleen een heel goed geluid maar ook goede mogelijkheden om muziek te streamen. Wil je muziek vanaf je telefoon streamen? Let er dan op of de soundbar Bluetooth ondersteund. 

En wil je de soundbar gebruiken om muziek synchroon af te spelen via de soundbar en andere speakers in huis? Let dan goed op de multiroom mogelijkheden van de soundbar. Ook zijn er WiFi soundbars die muziek zelfstandig van Spotify kunnen afspelen (Spotify Direct) of met andere streaming audio diensten contact kunnen maken.

De beste soundbar voor muziek levert zowel het beste geluid als goede mogelijkheden om muziek vanaf andere bronnen af te spelen.

Beste soundbar met subwoofer

Een subwoofer zorgt voor het weergeven van lage tonen (de bas tonen) in de muziek en ander geluid. Een subwoofer is dus van belang voor het beste geluid bij muziek of films. 

Vaak zit er een subwoofer in de soundbar ingebouwd. Het beste (zware) geluid bereik je echter met een losse subwoofer. Veel goede subwoofers worden daarom geleverd met een losse subwoofer die je elders in de kamer kunt neerzetten. Kijk voor de beste soundbar met subwoofer bij de bovenstaande soundbar test.

Beste design soundbar

Het tv geluid is belangrijk, de muziek kwaliteit is belangrijk, natuurlijk is de prijs van de soundbar belangrijk, maar vergeet ook het design van de soundbar niet. De meeste soundbars worden in de woonkamer geplaatst op een prominente plaats, Want de TV, en daarmee ook de soundbar, zijn meestal centraal in de huiskamer geplaatst.

Dan wil je niet alleen een goede soundbar, maar ook een mooie soundbar. Goede fabrikanten besteden dan ook veel aandacht aan het uiterlijk van hun soundbars. Maar het uiterlijk mag natuurlijk nooit ten koste gaan van het geluid van de soundbar. 

Design is erg smaakgebonden, maar bij de soundbar test bovenaan vind je ook de beste design soundbar uit de test.


Veel informatie kun je vinden in het bovengenoemde overzicht met alle beste soundbars.

Foto bovenaan: Samsung soundbar


Onderwerp:
Bij deze beste soundbar test vind je de beste soundbars volgens de experts van de Mediamarkt. Je vindt hier de beste soundbar en beste soundplate in diverse categorie├źn, Goede soundbars voor een beter geluid bij je TV die meteen een goede woonkamer speaker zijn en soms als multiroom soundbar deel uit kunnen maken van een multiroom sound system. Een dolby atmos soundbar is de beste soundbar voor een thuisbioscoop en zo zijn er meer  goede soundbars getest.

, ,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2023 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Testen uitgevoerd door o.a. Coolblue, De Consumentenbond, ANWB en Test Aankoop. TestResults.nl heeft geen binding met deze organisaties.