Beste dekbedden (5 sterren)

Wat is voor jou het beste dekbed? Hier de beste dekbedden uit de test. Al deze goede dekbedden hebben een 5 sterren score gehaald.


Dekbedden heb je in vele soorten en maten. Gemaakt van vele materialen. in diverse warmteklassen, geschikt voor mensen met een allergie en geschikt voor de droger. Hier hebben we alle dekbedden verzameld die de maximale score van 5 sterren hebben gehaald. Uit dit grote overzicht met beste dekbedden kun je zelf, aan de hand van je wensen en eisen, je persoonlijk beste dekbed selecteren.Alle goede dekbedden

Kijk bij alle dekbedden met vijf sterren voor alle beste dekbedden. Hieronder geven we uitleg over de belangrijkste selecties die je hier op los kunt laten. Zo is het heel makkelijk om uit deze beste dekbedden het voor jou beste dekbed tegen de laagste prijs te vinden.
Afmetingen dekbed

Het beste dekbed kiezen begint natuurlijk met het kiezen van de juiste maat. De basis daarvoor is de maat van het bed. Is dat een éénpersoons of tweepersoons bed? Een twijfelaar of een kinderbed? En eventueel ook belangrijk, heb je een stapel dekbedovertrekken liggen die je wil blijven gebruiken?

Er komt veel variatie in maten voor, maar de meeste dekbedden hebben een lengte van 200 cm of 220 cm. In de breedte komt meer variatie voor, maar 140 cm, 200 cm en 240 cm gelden als de standaard breedtes voor een dekbed.De vulling van het dekbed

De materialen van dekbedden zijn een wat uitgebreider verhaal. Kort samengevat heb je donzen dekbedden (gevuld met een mix van veren en dons), wollen dekbedden (meestal gevuld met lamswol of scheerwol), katoenen dekbedden (voordelig maar minder comfortabel) en synthetische dekbedden (met holle of gesloten vezels). Kijk bij de voordelen en nadelen van al deze materialen om te zien welke het best bij je past.

Je vindt daar ook informatie over de materiaal van de tijk (de buitenkant van het dekbed). Deze kan van katoen, microvezel, percale of een ander materiaal gemaakt zijn.
Warmteklasse dekbed

Om aan te geven hoe warm een dekbed moet of mag zijn is er een warmteklasse in het leven geroepen. De ene persoon wil een lekker warm dekbed, de andere persoon wil heerlijk koel liggen. Daarom kun je in het bovenstaand overzicht met beste dekbedden ook een warmteklasse aangeven. Deze warmteklassen lopen van klasse 1 (heel warm) tot klasse 4 (koel). Hoe dik het dekbed daarbij is hangt ook van de bovenstaande materialen af. Kijk in het overzicht voor jouw beste combi.

Je kunt in het overzicht met beste dekbedden ook een selectie doen op een zomerdekbed, een winterdekbed of een vier seizoenen dekbed dat uit twee delen bestaat waarvan je in de zomer één deel kunt loshalen. Daarnaast zijn er dekbedden uit één stuk die door hun eigenschappen geschikt zijn voor zowel zomer als winter. Deze vind je bij de bovenstaande beste dekbedden onder de term all year dekbed.
Meer keuzemogelijkheden

Ook kun je in het bovenstaande overzicht selecteren op kenmerken als geschiktheid voor mensen met een allergie aan de luchtwegen, geschiktheid voor de wasdroger en natuurlijk op de prijs want waarschijnlijk heb je ook een maximaal bedrag in je hoofd dat je aan je nieuwe dekbed wilt besteden.

Kijk bij bovenstaande dekbedden met vijf sterren voor alle beste dekbedden en selecteer daaruit het voor jou beste dekbed.Tips beste dekbed kiezen Consumentenbond

Kijk ook eens naar onderstaande video met tips van de Consumentenbond. In dit filmpje geeft de slaap expert van de Consumentenbond informatie over de verschillende soorten dekbedden (van verschillende materialen en vulling), het gebruik van een dekbed en de duurzaamheid.
Zie ook: 
Het is niet mogelijk 1 best dekbed aan te wijzen. Daarvoor zijn er teveel verschillende factoren en voorkeuren die bepalen of een dekbed voor iemand het beste dekbed is. Ook zijn er verschillende soorten dekbedden zoals een zomerdekbed, een vier seizoenen dekbed en een winterdekbed. Bovenaan vind je een overzicht met alle beste dekbedden. Elk beste dekbed heeft een waardering van 5 sterren gekregen. Via selectiemogelijkheden kun je uit het grote aanbod aan goede dekbedden makkelijk jouw beste dekbed filteren.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Donzen dekbedden hebben de naam het beste dekbed te zijn, maar een dekbed met dons gevuld heeft als nadeel dat je het vaak niet op hoge temperatuur mag wassen. Let daar goed op want huisstofmijt en bacteriën gaan pas dood bij wassen boven de 60 graden. Kunststof dekbedden kunnen daar beter tegen.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.