Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste heggenscharen (5 sterren)

 

Alle beste heggenscharen. De beste benzine heggenschaar, de beste elektrische telescopische heggenschaar op steel, de beste snoerloze heggenschaar en meer goede heggenscharen.

Beste heggenschaar test

Met een elektrische heggenschaar is het snoeien van de heg of dunne takken een eenvoudig werkje. En voor het echte zware werk is er ook nog de benzine heggenschaar. Hier kijken we naar de beste heggenscharen.

Overzicht beste heggenscharen

Al deze heggenscharen hebben een 5 sterren waardering gekregen. Het betreft alle soorten heggenscharen. In het overzicht beste heggenscharen kun terecht voor een elektrische heggenschaar, een accu heggenschaar, een benzine heggenschaar, een telescopische heggenschaar, maar ook voor een hand heggenschaar of een buxusschaar.

Op al deze verschillende heggenscharen gaan we hieronder dieper in.

Met stroomkabel, accu of op benzine

Heggenscharen heb je in diverse soorten. Naast het handgereedschap heb je elektrische heggenscharen en heggenscharen met benzinemotor.  

Een benzine heggenschaar is echt een heggenschaar voor de power-user. Een heggenschaar op benzine gebruik je voor het zware werk. Een heggenschaar op benzine heeft als voordeel dat deze snoerloos en heel krachtig is. Maar benzine heggenschare  zijn ook lawaaierig, stinken, ze zijn duurder in aanschaf en vragen om meer onderhoud. 

Een heggenschaar op benzine is er voor de professional, en een benzine heggenschaar is er voor mensen met een heel grote tuin.

Stiga benzine heggenschaar
Stiga benzine heggenschaar


Bij de bovenstaande beste heggenscharen kom je de beste benzine heggenscharen tegen, maar veel van de beste heggenscharen uit deze lijst zijn elektrische heggenscharen.

Voor wie een snoerloze heggenschaar wil voor een normale tuin is een elektrische heggenschaar een betere keuze dan zo'n zware lawaaiige benzine heggenschaar. De elektrische heggenschaar heb je met accu (een accu heggenschaar) en met een stroomsnoer.


Wolf-Garten elektrische heggenschaar
Wolf-Garten elektrische heggenschaarEen accu-heggenschaar is door zijn accu duurder in aanschaf dan een gewone elektrische heggenschaar, maar een accu heggenschaar is wel een stuk goedkoper dan een benzine heggenschaar. Let er bij aanschaf wel op dat de accu heggenschaar voldoende krachtig is als je langdurig wilt kunnen snoeien met de heggenschaar. Of kies voor een accu heggenschaar met een extra accu. 

Telescopische heggenschaar

Wil je op grotere hoogte kunnen snoeien. Bijvoorbeeld hoge takken of een hoge heg, dan is een heggenschaar met telescopische steel een aanrader. Bij een telescopische heggenschaar bevindt de schaar bevindt zich op een op maat te stellen steel waarmee je makkelijk hoog of ver kunt reiken. 

De lengte van de telescopische steel kan erg verschillen. Je hebt telescopische heggenscharen die je een extra meter lengte geven, maar ook van meer dan 2,5 meter extra lengte. De telescopische heggenschaar wordt ook wel heggenschaar op steel genoemd.


Powerplus telescopische heggenschaar
Powerplus telescopische heggenschaar


Telescopische heggenscharen zijn er in alle soorten, dus als telescopische hand heggenschaar, telescopische benzine heggenschaar, telescopische accu heggenschaar en als telescopische elektrische heggenschaar. In het overzicht met beste telescopische heggenscharen vind je ze allemaal. 

Waar nog meer op te letten bij een heggenschaar

Voor het snoeien van wat dikkere takken is de snoeicapaciteit van de heggenschaar van belang. Dit is de maximale dikte van de takken die met de heggenschaar gesnoeid kunnen worden.

Bij een buxusschaar, elektrisch handgereedschap voor het snoeien van kleine struikjes, is de snoeicapaciteit vaak niet veel meer dan een centimeter. Maar voor een goede serieuze heggenschaar hoeft een dikte van ruim 3 centimeter geen enkel probleem te zijn.

Hoeveel je in één beweging kunt snoeien is afhankelijk van de lemmetlengte. Dit is de lengte van het mes. Voor het veelvuldig van heggen is een ruime lemmetlengte erg plezierig.

Bosch accu heggenschaar elektrisch
Bosch accu heggenschaar


Een draaibaar handvat is bij een heggenschaar erg plezierig voor het in de juiste positie kunnen snoeien. Voor je werkhouding (en lichaam) is dat een stuk beter. Ook het gewicht van de snoeischaar is van ergonomisch belang.

Handmatige heggenschaar

Naast al dit gemotoriseerde geweld (benzine, accu en elektrisch) zijn er natuurlijk ook nog altijd de handmatige heggenscharen / hand heggenscharen. Minder geschikt als je lange hagen wilt snoeien, maar prima geschikt voor het af en toe snoeien van een boompje of kleine heg.

Gardena hand heggenschaar

Gardena Easycut heggenschaar handmatig


In het overzicht met beste heggenscharen kom je de beste handheggenscharen in diverse vormen tegen. Je hebt goede grote handmatige heggenscharen zoals de bovenstaande Gardena EasyCut heggenschaar voor het snoeien van hagen, struiken en bomen, maar ook kleine hand heggenscharen voor kleine struiken en boompjes zoals een buxus. Deze heggenscharen worden dan ook buxusschaar genoemd. Deze buxusscharen zijn er overigens zowel handmatig als elektrisch.

Kijk bij de bovenstaande beste heggenscharen welke heggenscharen van hun gebruikers de hoogste waardering hebben gekregen. Of kijk bij de keuzehulp op Beste Heggenschaar Kopen welke heggenschaar voor jou persoonlijk als beste heggenschaar uit de bus komt. Je vindt daar ook de Heggenschaar Top 10 en de beste en goedkoopste online aanbieders van heggenscharen.

Zie ook: Meer testen heggenscharen


Samenvatting:
Wat is de beste heggenschaar uit de test? Hierboven vind je niet één beste heggenschaar maar een hele reeks beste heggenscharen die allemaal de hoogste waardering van 5 sterren hebben gekregen. Allemaal goede heggenscharen in diverse soorten zoals de beste heggenschaar met accu, de beste elektrische heggenschaar, de beste heggenschaar met benzine motor, de beste telescopische heggenschaar, de beste handheggenschaar en de beste buxusschaar. Bij het eveneens boven genoemde Beste Heggenschaar Kopen vind je de beste winkels om een goede heggenschaar goedkoop te kopen, de beste heggenscharen uit de test en veel meer tips en informatie voor bij het kiezen en goedkoop kopen van de beste heggenschaar.


,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2022 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Testen uitgevoerd door o.a. Coolblue, De Consumentenbond, ANWB en Test Aankoop. TestResults.nl heeft geen binding met deze organisaties.