Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste heggenscharen (5 sterren)

Redactie     16:59     No comments


Met een elektrische heggenschaar is het snoeien van de heg of dunne takken een eenvoudig werkje. En voor het echte zware werk is er ook nog de benzine heggenschaar. Hier kijken we naar de beste heggenscharen.

Overzicht beste heggenscharen

Al deze heggenscharen hebben een 5 sterren waardering gekregen. Het betreft alle soorten heggenscharen. In het overzicht beste heggenscharen kun terecht voor een elektrische heggenschaar, een accu heggenschaar, een benzine heggenschaar, een telescopische heggenschaar, maar ook voor een buxusschaar.

Op al deze verschillende heggenscharen gaan we hieronder dieper in.

Met stroomkabel, accu of op benzine

Heggenscharen heb je in diverse soorten. Naast het handgereedschap heb je elektrische heggenscharen en heggenscharen met benzinemotor.  De laatste heggenscharen zijn echt voor de power-user. Een heggenschaar met benzinemotor gebruik je voor het zware werk. Ze hebben als voordeel dat ze snoerloos en heel krachtig zijn, maar ze zijn ook lawaaierig, stinken, ze zijn duurder in aanschaf en vragen om meer onderhoud. Een heggenschaar met benzinemotor is er voor de professional, en voor mensen met een heel grote tuin.

Stiga benzine heggenschaar

Voor wie een snoerloze heggenschaar wil voor een normale tuin is een elektrische heggenschaar een betere keuze. Een accu-heggenschaar is door zijn accu wel duurder in aanschaf dan een gewone elektrische heggenschaar, maar een stuk goedkoper dan een benzine heggenschaar. Let er bij aanschaf wel op dat de accu heggenschaar voldoende krachtig is.

Telescopische heggenschaar

Wil je op grotere hoogte kunnen snoeien. Bijvoorbeeld hoge takken of een hoge heg, dan is een heggenschaar met telescopische steel een aanrader. De schaar bevindt zich dan aan een op maat te stellen steel waarmee je makkelijk hoog of ver kunt reiken. De lengte van de telescopische steel kan erg verschillen. Je hebt telescopische heggenscharen die je een extra meter lengte geven, maar ook van meer dan 2,5 meter extra lengte.

Powerplus telescopische heggenschaar

Waar nog meer op te letten

Voor het snoeien van wat dikkere takken is de snoeicapaciteit van belang. Dit is de maximale dikte van de takken die gesnoeid kunnen worden.

Bij een buxusschaar, elektrisch handgereedschap voor het snoeien van kleine struikjes, is de snoeicapaciteit vaak niet veel meer dan een centimeter. Maar voor een goede serieuze heggenschaar hoeft een dikte van ruim 3 centimeter geen enkel probleem te zijn.

Hoeveel je in één beweging kunt snoeien is afhankelijk van de lemmetlengte. Dit is de lengte van het mes. Voor het veelvuldig van heggen is een ruime lemmetlengte erg plezierig.

Bosch accu heggenschaar

Een draaibaar handvat is erg plezierig voor het in de juiste positie kunnen snoeien. Voor je werkhouding (en lichaam) is dat een stuk beter. Ook het gewicht van de snoeischaar is van ergonomisch belang.

Kijk bij de bovenstaande beste heggenscharen welke heggenscharen van hun gebruikers de hoogste waardering hebben gekregen. Of kijk bij de keuzehulp op Beste Heggenschaar Kopen welke heggenschaar voor jou persoonlijk als beste heggenschaar uit de bus komt. Je vindt daar ook de Heggenschaar Top 10 en de beste en goedkoopste online aanbieders van heggenscharen.

Zie ook: Meer testen heggenscharen


Onderwerpen:
Beste heggenscharen test, goede heggenscharen, telescopische heggenschaar, accu, elektrisch, beste heggenschaar, ervaringen.

,


0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.