Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste heggenscharen (5 sterren)

Redactie     11:20     No comments

Beste heggenschaar test

Met een elektrische heggenschaar is het snoeien van de heg of dunne takken een eenvoudig werkje. En voor het echte zware werk is er ook nog de benzine heggenschaar. Hier kijken we naar de beste heggenscharen.

Overzicht beste heggenscharen

Al deze heggenscharen hebben een 5 sterren waardering gekregen. Het betreft alle soorten heggenscharen. In het overzicht beste heggenscharen kun terecht voor een elektrische heggenschaar, een accu heggenschaar, een benzine heggenschaar, een telescopische heggenschaar, maar ook voor een hand heggenschaar of een buxusschaar.

Op al deze verschillende heggenscharen gaan we hieronder dieper in.

Met stroomkabel, accu of op benzine

Heggenscharen heb je in diverse soorten. Naast het handgereedschap heb je elektrische heggenscharen en heggenscharen met benzinemotor.  De laatste heggenscharen zijn echt voor de power-user. Een heggenschaar met benzinemotor gebruik je voor het zware werk. Ze hebben als voordeel dat ze snoerloos en heel krachtig zijn, maar ze zijn ook lawaaierig, stinken, ze zijn duurder in aanschaf en vragen om meer onderhoud. Een heggenschaar met benzinemotor is er voor de professional, en voor mensen met een heel grote tuin.

Stiga benzine heggenschaar
Stiga benzine heggenschaar


Bij de bovenstaande beste heggenscharen kom je de beste benzine heggenscharen tegen, maar de meeste beste heggenscharen uit deze lijst zijn elektrisch.

Voor wie een snoerloze heggenschaar wil voor een normale tuin is een elektrische heggenschaar een betere keuze dan zo'n zware lawaaiige benzine heggenschaar. De elektrische heggenschaar heb je met accu en met een stroomsnoer.

Wolf-Garten elektrische heggenschaar
Wolf-Garten elektrische heggenschaarEen accu-heggenschaar is door zijn accu duurder in aanschaf dan een gewone elektrische heggenschaar, maar een stuk goedkoper dan een benzine heggenschaar. Let er bij aanschaf wel op dat de accu heggenschaar voldoende krachtig is als je langdurig wilt kunnen snoeien met de heggenschaar. 

Telescopische heggenschaar

Wil je op grotere hoogte kunnen snoeien. Bijvoorbeeld hoge takken of een hoge heg, dan is een heggenschaar met telescopische steel een aanrader. De schaar bevindt zich dan aan een op maat te stellen steel waarmee je makkelijk hoog of ver kunt reiken. De lengte van de telescopische steel kan erg verschillen. Je hebt telescopische heggenscharen die je een extra meter lengte geven, maar ook van meer dan 2,5 meter extra lengte.

Powerplus telescopische heggenschaar
Powerplus telescopische heggenschaar

Waar nog meer op te letten

Voor het snoeien van wat dikkere takken is de snoeicapaciteit van belang. Dit is de maximale dikte van de takken die gesnoeid kunnen worden.

Bij een buxusschaar, elektrisch handgereedschap voor het snoeien van kleine struikjes, is de snoeicapaciteit vaak niet veel meer dan een centimeter. Maar voor een goede serieuze heggenschaar hoeft een dikte van ruim 3 centimeter geen enkel probleem te zijn.

Hoeveel je in één beweging kunt snoeien is afhankelijk van de lemmetlengte. Dit is de lengte van het mes. Voor het veelvuldig van heggen is een ruime lemmetlengte erg plezierig.

Bosch accu heggenschaar elektrisch
Bosch accu heggenschaar

Een draaibaar handvat is erg plezierig voor het in de juiste positie kunnen snoeien. Voor je werkhouding (en lichaam) is dat een stuk beter. Ook het gewicht van de snoeischaar is van ergonomisch belang.

Handmatige heggenschaar

Naast al dit gemotoriseerde geweld (benzine, accu en elektrisch) zijn er natuurlijk ook nog altijd de handmatige heggenscharen / hand heggenscharen. Minder geschikt als je lange hagen wilt snoeien, maar prima geschikt voor het af en toe snoeien van een boompje of kleine heg.

Gardena hand heggenschaar

Gardena Easycut heggenschaar handmatig


In het overzicht met beste heggenscharen kom je de beste handheggenscharen in diverse vormen tegen. Je hebt goede grote handmatige heggenscharen zoals de bovenstaande Gardena EasyCut heggenschaar voor het snoeien van hagen, struiken en bomen, maar ook kleine hand heggenscharen voor kleine struiken en boompjes zoals een buxus. Deze heggenscharen worden dan ook buxusschaar genoemd. Deze buxusscharen zijn er overigens zowel handmatig als elektrisch.

Kijk bij de bovenstaande beste heggenscharen welke heggenscharen van hun gebruikers de hoogste waardering hebben gekregen. Of kijk bij de keuzehulp op Beste Heggenschaar Kopen welke heggenschaar voor jou persoonlijk als beste heggenschaar uit de bus komt. Je vindt daar ook de Heggenschaar Top 10 en de beste en goedkoopste online aanbieders van heggenscharen.

Zie ook: Meer testen heggenscharen


Samenvatting:
Wat is de beste heggenschaar uit de test? Hierboven vind je niet één beste heggenschaar maar een hele reeks beste heggenscharen die allemaal de hoogste waardering van 5 sterren hebben gekregen. Allemaal goede heggenscharen in diverse soorten zoals de beste heggenschaar met accu, de beste elektrische heggenschaar, de beste heggenschaar met benzine motor, de beste telescopische heggenschaar, de beste handheggenschaar en de beste buxusschaar. Bij het eveneens boven genoemde Beste Heggenschaar Kopen vind je de beste winkels om een goede heggenschaar goedkoop te kopen, de beste heggenscharen uit de test en veel meer tips en informatie voor bij het kiezen en goedkoop kopen van de beste heggenschaar.


,


0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.