Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Getest: Beste stofzuigers volgens Bol

 

De stofzuiger experts van Bol.com hebben een handige keuzehulp gemaakt waarmee je makkelijk de voor jou beste stofzuiger kunt vinden.Welke stofzuiger is de beste stofzuiger als je huisdieren hebt? Wat is de beste stofzuiger voor harde vloeren? En welke voor zachte vloeren? Of zoek je een beste stofzuiger voor alle soorten vloeren? De stofzuigers experts van Bol.com hebben een handig overzicht gemaakt van alle beste stofzuigers in hun categorie. Daarbij is naast de kwaliteit ook naar de prijs van de stofzuigers gekeken. Want natuurlijk wil je ook voor de beste stofzuigers niet teveel betalen.


Het gevolg is een lijst met stofzuigers met een zeer goede prijs / kwaliteit verhouding. Niet alleen de beste stofzuigers voor je vloer, maar ook de beste stofzuigers voor je portemonnee.

Hier vind je deze beste stofzuigers

Kijk bij de door Bol.com aanbevolen stofzuigers voor een lijstje van al deze beste stofzuigers. Je vindt er ook een beschrijving, specificaties en gebruikerservaringen van iedere stofzuiger. En natuurlijk de laagste prijs van iedere beste stofzuiger bij Bol.com en diens partnerwinkels.

Kies zelf je beste stofzuiger

Het is ook mogelijk zelf je beste stofzuiger te zoeken en vinden via de keuzehulp op Beste Stofzuiger Kopen. In deze keuzehulp kun je al je wensen en eisen aanvinken waarna je een overzicht krijgt met de voor jou beste stofzuiger.

Hieronder vind je tips met betrekking tot een aantal keuzes die je in deze Stofzuiger Keuzehulp kunt maken.

Soort stofzuiger
Wil je een traditionele stofzuiger (zo'n stofzuiger die onder het zuigen achter je aan hobbelt) of wil je een steelstofzuiger? Vroeger waren steelstofzuigers een soort kruimeldief aan een stokkie, maar de kwaliteit en zuigkracht van de steelstofzuigers met een accu wordt steeds beter. De beste steelstofzuigers kun je zien als een volwaardige vervanger voor je gewone stofzuiger.

Ook de robotstofzuigers worden steeds beter. En ook steeds beter betaalbaar. Ook steelstofzuigers en robotstofzuigers vind je in de keuzehulp op Beste Stofzuiger Kopen.

Zak of geen zak?
En dan heb je nog de keuze tussen een stofzuiger met zak of een stofzuiger zonder zak. Bij een stofzuiger zonder zak bespaar je natuurlijk op de stofzakken (en die zijn best prijzig). Ook neemt bij een stofzuiger zonder zak de zuigkracht niet af naarmate het reservoir vol raakt. 

Maar het is niet alles goud dat er blinkt. Stofzuigers zonder zak maken wat meer kabaal, je moet vaak wat eerder legen (hangt af van de grootte van het reservoir) en dat legen is een toch wat viezer werkje dan het in de vuilnisbak deponeren van een volle stofzak.

Accu of snoerlengte
Steelstofzuigers zijn meestal voorzien van een accu, maar bij traditionele stofzuigers is snoerloos nog zeer zeldzaam. Daarvoor vragen de stofzuigers te veel stroom van de accu.

Wil je met een traditionele stofzuiger dus goed uit de weg komen, met minimaal last van het snoer, kies dan voor een stofzuiger met een lang snoer. Er zijn stofzuiger waarbij het snoer meer dan 12 meter uitgerold kan worden. Dan kom je een heel eind!

Steelstofzuigers zijn er dus wel volop met accu. Let hierbij wel op de accu-capaciteit. Kies in de keuzehulp voor minimaal 30 minuten.

Geschiktheid voor vloeren
Heel belangrijk is de geschiktheid voor vloeren. De ene stofzuiger presteert vooral goed op harde vloeren zoals laminaat en tegels, de ander vindt moeiteloos zijn weg door hoog tapijt. 

In de keuzehulp op het bovenstaande Beste Stofzuiger Kopen kun je aangeven op welke ondergrond je stofzuiger goed moet presteren. Je kunt daarbij de volgende vloertypen aangeven: harde vloeren, houten vloeren, hoogpolig tapijt.Heb je meerdere van deze vloeren thuis? Kies dan voor een allround stofzuiger en selecteer alle relevante vloertypen.

Stofzuiger voor mensen met allergie
Als je huisgenoten hebt met een stofallergie dan is het belangrijk te kiezen voor een stofzuiger met HEPA filter nummer 13 of hoger. Dit filter voorkomt dat fijn stof aan de achterkant de stofzuiger weer uit komt.

Stofzuiger voor haren honden en katten
Heb je dit soort huisdieren? Kies dan voor een stofzuiger met hoge zuigkracht. Deze is namelijk nodig om de dierenharen uit het tapijt te krijgen. Ook is speciale borstel erg handig. In de keuzehulp kun je aangeven dat je huisdieren hebt.

Bouwstof en water opzuigen
Ze zijn zeldzaam maar er zijn enkele stofzuigers die water en bouwstof kunnen opzuigen zonder er op termijn aan kapot te gaan. Is deze functie voor jou van toepassing? Selecteer deze dan in de keuzehulp om te voorkomen dat je al weer snel opnieuw naar een nieuwe stofzuiger op zoek moet.

En meer selectiemogelijkheden
En zo kun je in de stofzuiger keuzehulp op nog veel meer kenmerken, mogelijkheden en specificaties selecteren. Bijvoorbeeld het geluidsniveau, het merk, de meegeleverde accessoires (ook belangrijk!), het gewicht, de wendbaarheid en natuurlijk de prijs.

Kijk bij het bovenaan genoemde overzicht van aanbevolen stofzuigers om te zien welke stofzuigers de experts van Bol.com adviseren, of kijk bij het eveneens bovenstaande Beste Stofzuiger Kopen om zelf een selectie te maken uit alle goede en gangbare stofzuigers.

Zie ook: Beste stofzuigers uit de test
Foto: Miele


Onderwerpen:
De stofzuiger experts van Bol.com hebben de beste stofzuigers gekozen en geven handige tips voor bij het kiezen van de voor jou beste stofzuiger, Kijk bij de aanbevolen stofzuigers bovenaan wat de beste robotstofzuigers, beste steelstofzuigers, beste stofzuigers zonder zak en andere beste stofzuigers zijn. Je vindt er ook de beste stofzuigers voor ondergronden als tapijt en laminaat, en de beste stofzuigers tegen dierenharen.

,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2023 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Testen uitgevoerd door o.a. Coolblue, De Consumentenbond, ANWB en Test Aankoop. TestResults.nl heeft geen binding met deze organisaties.