Beste wasdroger test Consumentenbond (warmtepompdroger en condensdroger)

De Consumentenbond test regelmatig wasdrogers. De beste wasdrogers uit de test van de Consumentenbond kun je hier vinden, evenals de beste koop.

Beste wasdroger test consumentenbond warmtepompdroger condensdroger

Het gaat hierbij om zowel de beste warmtepompdroger als de beste condensdroger uit de Consumentenbond wasdroger testen.Beste wasdroger en beste koop uit de consumentenbond test

Het betreft de door de Consumentenbond als beste wasdroger of beste koop geteste wasdrogers die momenteel in Nederland verkrijgbaar zijn. Al deze beste wasdrogers, uit de meest recente test en eerdere testen, vind je bij de door de Consumentenbond als best geteste wasdrogers. Dit overzicht wordt verzorgd door Coolblue.

Het betreft de beste wasdrogers in diverse categorie├źn zoals de beste warmtepompdroger en de beste condensdroger. Meer informatie over de verschillende soorten drogers vind je hier onder.Aanbiedingen wasdrogers beste winkels

Maar eerst kijken we naar het aanbod van de beste winkels waar je goedkoop een wasdroger (droogkast) kunt kopen. Ook hier gaat het zowel om condensdrogers en wasdrogers.

Op Beste Wasdroger Kopen vind je deze aanbiedingen van wasdrogers bij de goedkoopste aanbieders, maar je vind er ook meer informatie voor bij het kiezen en kopen van een wasdroger.Warmtepompdroger, de beste wasdroger

Zoek je een zeer energiezuinige wasdroger? Dan is een warmtepompdroger voor jou de beste wasdroger.

Energiezuinige wasdroger
Een warmtepompdroger is goed voor het milieu, en je kunt gerust wat meer geld betalen voor een warmtepomp droger. De meerprijs van een warmtepompdroger verdien je terug aan je besparing op stroom. Daarbij zijn goede warmtepompdrogers nauwelijks nog duurder dan een vergelijkbare condensdroger.

De besparing aan stroom van een zuinige warmtepompdroger (het voormalige A+++ energielabel) ten opzichte van een niet zuinige condensdroger bedraagt zo'n 75 euro per jaar. Let dus goed op het energielabel van de wasdroger die je koopt. Vanaf maart 2021 zijn er nieuwe energielabels in omloop die lopen van energielabel A (extreem zuinig) tot energielabel G (minst energiezuinig die zijn toegestaan).

Warmtepomp wasdroger Bosch
Warmtepomp wasdroger Bosch


Een warmtepompdroger is beter voor je kleding
Naast de energiebesparing heeft een warmtepompdroger nog meer voordelen. Zo blijft je kleding en ander wasgoed in een warmtepompdroger langer mooi. Bij een warmtepompdroger, die met een koelmiddel werkt, komt het wasgoed namelijk niet in contact met heel hoge temperaturen. Iets dat bij een condensdroger wel het geval is. Daarom slijt en krimpt je wasgoed bij een warmtepompdroger minder snel.

Staat wel wat langer te drogen
Maar door de lagere temperaturen gaat het drogen wel minder snel. Dat is een nadeel van de warmtepompdroger, de wasprogramma's duren langer omdat het drogen meer tijd vergt. Het verschil bedraagt ongeveer een half uur, dat is dus best een verschil. 

Een warmtepomp wasdroger is dus minder geschikt als je in korte tijd meerdere wasjes wil drogen. Maar ondanks deze lange droogtijd is de warmtepompdroger wel zuiniger met energie.

Beste warmtepompdroger
Samsung, Bosch, AEG, Whirlpool, LG, Miele, Haier, Zanussi, Siemens, Beko,... alle bekende fabrikanten van wasdrogers, zowel de A-merken als de goedkope merken, maken tegenwoordig goede warmtepompdrogers. Wil je weten wat de beste warmtepompdroger van dit moment is? Kijk dan bovenaan deze pagina voor de beste warmtepompdroger uit de Consumentenbond test.

Verreweg de meeste wasdrogers die tegenwoordig uitgebracht worden zijn warmtepompdrogers.Waar nog meer op letten bij het kiezen van je beste wasdroger?

Waar moet je nog meer op letten als je een wasdroger kiest? Op het bovenstaande Beste Wasdroger Kopen vind je een Wasdroger Keuzehulp waarbij je de voor jou beste wasdroger kunt selecteren door je eisen en gewenste opties op te geven. 

AEG wasdroger / warmtepompdroger

AEG wasdroger (warmtepompdroger)Let bijvoorbeeld op het maximale vulgewicht van wasdroger (ook via de gezinsgrootte aan te geven), maar ook op de manier van afvoer van het water (slang of reservoir), het geluidsniveau (belangrijk als je 's nachts de was droogt), de gewenste droogprogramma's, de draairichting van de deur en meer gewenste eigenschappen van de droogkast.

Ook kun je in de keuzehulp al je gewenste opties aangeven zoals een kinderslot, startuitstel, een kledingbeschermende trommel, een glazen deur en nog veel meer. Natuurlijk kun je ook op winkelprijs en stroomkosten selecteren.

Zo kun je via de wasdroger keuzehulp op Beste Wasdroger Kopen makkelijk je beste wasdroger vinden en deze beste wasdroger goedkoop online kopen.

Tips Consumentenbond: Beste wasdroger kiezen

Kijk ook eens naar onderstaande Consumentenbond video, met tips om je beste wasdroger te vinden. De Consumentenbond informeert je over de verschillende soorten wasdroger, maar vooral ook over de bijkomende kosten die een wasdroger met zich meebrengt, De ene wasdroger is namelijk veel zuiniger met energiekosten dan de andere droger. Ook informeert de Consumentenbond je over de verschillende opties en mogelijkheden van de wasdrogers..


Video: Tips Consumentenbond beste wasdroger kiezen


Kies via het bovenstaande Beste Wasdroger Kopen de voor jou persoonlijk beste wasdroger, of kijk bij de bovenstaande beste wasdrogers uit de test van de Consumentenbond.

Zie ook: Meer testen wasdrogers


Samenvatting:
Wat is de beste wasdroger (droogkast)? Alle beste wasdrogers van de Consumentenbond test vind je hier boven (ook beste koop). Het betreft alle beste wasdrogers uit de meest recente Consumentenbond wasdroger test en eerdere testen van wasdrogers door de Consumentenbond. Dit overzicht is verzorgd door Bol.com, waar je deze beste wasdrogers goedkoop kunt kopen.

Voor de beste condensdroger uit de Consumentenbond test als de beste warmtepompdroger volgens de Consumentenbond kun je daar vinden en goedkoop kopen. Verder geven we hier de voordelen en nadelen van een warmtepompdroger. Meer tips en goedkope aanbieders vind je op het eveneens boven genoemde Beste Wasdroger Kopen.


Een reactie posten

0 Reacties