Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

CO2 fietspomp test: 3x de beste CO2 pomp

Een CO2 fietspompje is een heel kleine CO2 pomp voor het snel automatisch oppompen van een fietsband. Hier de beste CO2 fietspomp uit de test en andere goede CO2 pompen.

Beste CO2 fietspomp test SKS Airbuster

Een CO2 fietspomp is een zeer klein fietspompje waarmee je je fietsband letterlijk in één zucht oppompt. Op deze mini-fietspomp plaats je namelijk een CO2 patroon en met een druk op de knop kan je fietsband worden opgepompt. Pompen zonder te pompen. Ook passen fietspomp plus patronen in je zak, dus je hebt ze altijd bij je. Hier kijken we naar de beste CO2 fietspompen.


Op zoek naar een "gewone" fietspomp? Kijk dan bij de andere beste fietspompen uit de test.

De beste CO2 fietspompen

Hier kijken we naar de beste CO2 fietspompen. In het overzicht alle goede CO2 fietspompen vind je al deze kleine fietspompjes tegen een lage prijs. Kijk daar voor de actuele winkelprijzen en meer informatie.

Deze CO2 pompen zijn geschikt voor ieder soort fiets, of dat nu een stadsfiets, e-bike, racefiets of mountainbike is. Let er alleen wel op of het juiste ventiel wordt ondersteund. Daarover hieronder meer.

Dit zijn de drie beste CO2 fietspompen:

SKS Airbuster

Het Duitse topmerk SKS is een vooraanstaande fabrikant van fietspompen van hoge kwaliteit. Hun Airbuster fietspomp is de beste CO2 fietspomp van dit moment. Het is een heel licht en klein fietspompje van aluminium met een geïntegreerd drukdoseer ventiel. Met een doseerknop kun je de gewenste druk instellen.

SKS Airbuster CO2 fietspompje met patroon


SKS Airbuster CO2 fietspompje met CO2 patroon


Hoe klein deze fietspomp ook is. De SKS Airbuster is voorzien van een stofbeschermkap en koude isolatie. Inclusief patroon is dit CO2 fietspompje 12,5 cm lang en 113 gram zwaar. Dit pompje past op alle populaire ventielen, het Frans ventiel (Presta ventiel), het Hollands ventiel (Dunlop ventiel) en het auto ventiel (Schrader ventiel).

Kijk voor de laagste winkelprijs van dit beste CO2 pomp bij de bovenstaand overzicht met alle goede CO2 fietspompen.

Lezyne Control Drive

Ook Lezyne levert met de Control Drive een prima CO2 pomp af. Het is een piepklein pompje waaronder je het CO2 patroon vastdraait. Zonder patroon is de fietspomp maar 4 centimeter groot.

Lezyne CO2 fietspomp met patroon
Lezyne CO2 fietspomp met patroon


Dit CO2 fietspompje is geschikt voor een Frans ventiel (Presta) en autoventiel (Schrader). Let op! Het Hollands ventiel (Dunlop ventiel) wordt door dit CO2 pompje dus niet ondersteund.

Er wordt een anti-vries omhulsel meegeleverd om je handen tegen de kou te beschermen.

BBB Cycling CO2 Blaster

Ook de specialist in fietsonderdelen BBB Cyling is een grote fabrikant van fietspompen, en kan dus niet achterblijven. De beste CO2 fietspomp uit hun assortiment is de CO2 Blaster Mini. Het sterke punt van deze CO2 fietspomp is dat je hem ook als gewone fietspomp (mini-pomp) kunt gebruiken. Hoeft er maar een beetje lucht in de band, dan hoef je geen patroon te gebruiken, maar geef je een paar pompjes.

CO2 fietspomp / mini-pomp BBB Cycling

CO2 fietspomp / mini-pomp BBB Cycling


Daardoor is dit CO2 fietspompje wel wat groter (13,5 cm). Dat is niet echt een zakformaat meer, daarom levert BBB een montagebeugel mee om de CO2 fietspomp op je fiets te plaatsen. Maar voor een tas is deze pomp natuurlijk ook klein genoeg.

Evenals het Lezyne CO2 fietspompje is ook deze CO2 fietspomp niet geschikt voor het Dunlop ventiel (Hollands ventiel), maar wel voor een Frans ventiel of autoventiel.

Kijk voor meer informatie en actuele winkelprijzen in het bovenstaande overzicht met goede CO2 fietspompen, of kijk op Beste Fietspomp  Kopen voor nog veel meer informatie over fietspompen, de fietspomp top 10, de goedkoopste aanbieders en meer informatie voor het kiezen en kopen van de voor jou beste fietspomp.

Foto bovenaan: SKS Airbuster CO2 fietspomp


Samenvatting:
Hierboven vind je een overzicht met goede CO2 fietspompjes. De drie beste CO2 fietspompen brengen we onder de aandacht. Dit zijn de SKS Airbuster, de Lezyne Control Drive en de BBB Cycling CO2 Blaster. De laatste CO2 fietspomp is naast een CO2 fietspompje ook een mini-handpomp waardoor hij wel wat groter is dan de mini CO2 pompjes van Lezyne en SKS.

Alle genoemde beste CO2 fietspompen kun je goedkoop online kopen via bovenstaande links. Hou er wel rekening mee dat deze CO2 pompjes allen geschikt zijn voor een Frans ventiel (Presta ventiel) en autoventiel (Schrader ventiel) dat je op moderne fietsen tegenkomt, maar dan alleen de SKS Airbuster CO2 fietspomp geschikt is voor een Hollands ventiel (Dunlop ventiel).

Een reactie posten

0 Reacties