Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

ANWB autostoeltjestest: Veilige en onveilige autostoeltjes

Redactie     11:37     No commentsBij de autostoeltjestest van de ANWB is een autostoeltje van BeSafe (foto) als meest veilige autostoeltje uit de test gekomen. Op het onderdeel veiligheid scoorde dit kinderstoeltje voor in de auto hoger dan ooit eerder in de autostoeltjes test. Minder positief was het dat 4 autostoeltjes over gevaarlijke stoffen bleken te beschikken.

20 autostoeltjes werden er in het najaar 2019 getest op ergonomie, gebruiksgemak, veiligheid en de aanwezigheid van schadelijke stoffen. In de bekleding van de Uppababy Mesa i-Size en de Uppababy Mesa i-Size + i-Size Basis werden in een te hoge hoeveelheid een aangetroffen die geldt als kankerverwekkend (de vlamvertrager TCPP).

In de bekleding van de HauckiPro Baby en de Hauck iPro Baby met iPro Base trof de ANWB naftaleen aan in een hoeveelheid die boven de toegestane limiet voor speelgoed ligt. Deze stof is waarschijnlijk ook kankerverwekkend, waardoor aanschaf van deze autostoeltjes ook niet aan te raden is.

De autostoeltjes worden sinds 2015 met de huidige eisen getest. Sindsdien zijn er twee autostoeltjes die de maximale score van 5 sterren hebben gehaald. Deze vind je hieronder.

Beste autostoeltje tot 1 jaar: Maxi-Cosi Jade met 3wayFix

Met 5 sterren was deze Maxi-Cosi een uitblinker in de test. Dit is wel een stoeltje dat alleen geschikt is voor kleine kinderen met een specifieke lengte (baby's van 40 tot 70 centimeter). Dat betekent dat je dit stoeltje maar kort kunt gebruiken. Het voordeel van een Maxi-Cosy is wel dat dit baby autostoeltje erg veelzijdig is. Je kunt hem ook als reiswieg en op een kinderwagen gebruiken.

Dit is een stabiel autostoeltje voor babies dat heel goed beschermt bij zowel frontale als zijdelingse aanrijdingen.

Beste autostoeltjes tot anderhalf jaar: Kiddy Evo-Luna i-Size

Dit autostoeltje voor de baby kun je langer gebruiken, tot 83 centimeter of maximaal 13 kilo. Dat betekent in de praktijk dat je dit stoeltje kunt gebruiken voor kinderen tot anderhalf jaar. Voor dit kinderstoeltje is Isofix vereist, het stoeltje werkt niet met een veiligheidsriem.

Het is een zitje dat makkelijk te gebruiken is en goed beschermt tegen botsingen van zowel voor als vanaf de zijkant. Ook dit autostoeltje krijgt van de ANWB 5 sterren (zeer goed).


Het meest veilige autostoeltje: Besafe iZi Kid X3 i-Size

Het meest veilige autostoeltje sinds het begin van de test (met de huidige eisen) in 2015 is de Besafe iZi Kid X3 i-Size. Dit autostoeltje is te gebruiken voor kinderen van 61 tot 105 cm. Dit is een echt stoeltje, en geen wiegje zoals de beide bovenstaande beste autostoeltjes.

Qua veiligheid scoort geen ander autostoeltje hoger, maar qua gebruiksvriendelijkheid en ergonomie levert dit autostoeltje wat op de score in. Zo gaat het vastgespen wat lastiger, is de ondersteuning van de benen niet optimaal, heeft het kindje wat minder goed zicht naar buiten en is het verwijderen van de bekleding wat bewerkelijk. Het is allemaal niet onoverkomelijk, maar hierdoor scoort dit meest veilige autostoeltje geen 5 maar 4 sterren (goed).

Kijk bij de ANWB autostoeltjestest voor alle testresultaten van alle autostoeltjes. De beste en goedkoopste aanbieders van de autostoeltjes vind je op Beste Autostoeltjes Kopen, evenals meer nuttige informatie voor het kopen van het voor jou beste autostoeltje zoals een Autostoeltje Keuzehulp.

Zie ook: Meer autostoeltjes testen


Onderwerpen:
Onveilige autostoeltjes, veilige kinderstoeltjes auto, onveilig autostoeltje, veilig autostoeltje, ANWB test autostoeltjes.

,


0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.