Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste game monitor / gaming monitor

Gamen vraagt om een monitor van hoge kwaliteit. Hier de beste gaming monitor uit de test en andere goede game monitoren.

Beste gaming monitor test

Iemand die snelle geavanceerde grafische games op zijn PC speelt vraagt heel wat meer van zijn monitor dan iemand die zijn computer voor teksten, internet de administratie gebruikt. Daarom kijken we hier naar monitoren speciaal voor gaming. Dit zijn de beste game monitoren.

Een beste game monitor leent zich ook heel goed voor videobewerking en DTP toepassingen. En kunt de beste gaming monitor niet alleen met een gaming PC of gaming laptop gebruiken, maar ook in combinatie met een game-console.

Er is een ruime keuze uit goede gaming monitoren in verschillende maten en in verschillende prijsklassen. Je kunt kiezen voor een relatief goedkope game monitor van rond de 150 euro, maar ook voor een topklasse game monitor van meer dan 800 euro, voor wie echt het beste van het beste (en grootste) wil.

Dit zijn de beste gaming monitoren

Kijk hieronder bij de beste gaming monitoren uit de test welke monitoren er als beste game monitor zijn getest. Daarnaast hebben we een overzicht met alle goede game monitoren. Iedere goede game monitor in deze lijst heeft een waardering van 5 sterren gekregen.


Bij de beste game monitoren uit de test vind je de beste gaming monitoren in diverse klassen. Bijvoorbeeld de beste ultrawide game monitor uit de test, de beste 34 inch game monitor uit de test, en andere beste game monitoren in verschillende groottes.

Uit het overzicht met andere goede game monitoren kun je heel makkelijk je persoonlijk beste game monitor selecteren. Hieronder volgen wat tips voor bij het kiezen van je beste game monitor.

Asus gaming monitor

Asus game monitor

Game monitor of televisie?

De meeste bezitters van een game console gebruiken deze in combinatie met de televisie die toch al in de huiskamer staat. Maar het gebruik van een goede game monitor heeft zijn voordelen.

Een goede game monitor heeft namelijk een veel lagere input lag dan een televisie. Daardoor zie je hetgeen je doet veel sneller in beeld op een gaming monitor dan op een TV. Je kunt dus veel sneller op de actie van je tegenstander reageren. De input lag van een goede game monitor kan wel tien keer zo laag zijn als die van een televisie. Dat geeft je een enorm voordeel als je op een snelle monitor speelt.

Een goede game monitor is dus veel beter voor gaming dan een televisie, en een goede game monitor maakt je winkansen in een snelle game groter.

Dit maakt een monitor een goede game monitor

Aan welke eisen moet de beste monitor voor gaming voldoen? De onderstaande specificaties zijn voor een goede game monitor erg belangrijk.

De reactiesnelheid
Niet alleen de gamer moet snel reageren, maar ook zijn of haar beeldscherm. De snelheid waarmee pixels op het scherm worden getoond wordt reactietijd of responstijd genoemd.  Aan deze responsetijd wordt bij de beste gaming monitor hoge eisen gesteld.

Als de actie te traag wordt getoond is er sprake van ghosting. De actie vindt dan al plaats maar jij ziet deze nog niet. Het gevolg is dat je tegenstander die op een scherm met een snellere responstijd speelt al gehandeld hebt voor jij uberhaubt iets hebt kunnen zien. Een trage reactiesnelheid van je monitor kan je kansloos maken in een snelle game tegen een goede tegenstander.

De verversingssnelheid
Niet te verwarren met de reactiesnelheid is de verversingssnelheid (ook wel frequentie genoemd). De verversingssnelheid van een monitor is de snelheid waarmee de beelden in zijn geheel worden getoond. 

Een lage verversingssnelheid levert schokkerige beelden op. Een computergame met heel veel actie vraagt om een veel snellere verversing dan een film. Voor het vloeiend tonen van filmbeelden is een verversingssnelheid van 30Hz wel genoeg, maar snelle games vragen om een verversingssnelheid van minimaal 60Hz, en het liefst nog 120Hz of 144Hz. De beste gaming monitor heeft een hoge verversingssnelheid.

Let er wel op dat je videokaart of videochip dezelfde hoge snelheid aan moet kunnen, anders heb je er nog weinig aan.

Samsung gaming monitor

Samsung gaming monitor


De resolutie van een game monitor
De mooiste en beste plaatjes worden natuurlijk met een zo'n hoog mogelijke resolutie verkregen. Natuurlijk moeten naast de monitor ook de game en de computer deze resolutie ondersteunen. Ultra HD is wel een must voor een goede gamemonitor, ook met het oog op toekomstige ontwikkelingen.

En verder
En natuurlijk zijn er meer factoren van belang bij het kiezen van je beste gaming monitor. Denk aan kleurechtheid, schermgrootte, helderheid e.d. Bij de bovenstaande aanbevolen beste game monitoren vind je de beste game monitoren uit de test van de experts en alle game monitoren die een 5 sterren waardering hebben gekregen.

Zie ook: Meer testen gaming


Onderwerpen:
Wat is een goede game monitor? Bovenaan vind je de beste game monitor uit de gaming monitor test en andere goede game monitoren. Bij de game monitor test vind je diverse beste gaming monitoren in verschillende groottes. Verder geven we op deze pagina tips voor bij het kiezen en goedkoop kopen van je beste game monitor.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Monitor Expert29 mei 2024 om 21:22

    Voor gaming is de beeldfrequentie van een monitor erg belangrijk. Hoe sneller de beeldjes elkaar opvolgen, hoe vloeiende de beelden getoond worden. Dit is niet alleen mooier om te zien, maar je kan ook sneller reageren tijdens het gamen. De verversingssnelheid van een goede gaming monitor ligt boven de 144 Hz en kan bij de beste gaming monitoren wel boven de 200 Hz liggen. Bij een normale computermonitor ligt dat onder de 75 Hz.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.