Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste game monitoren

Redactie     16:11     No comments


Iemand die grafische games op zijn PC speelt vraagt heel wat meer van zijn monitor dan iemand die zijn computer voor teksten, internet de administratie gebruikt. Daarom kijken we hier naar monitoren special voor gaming. Dit zijn de beste game monitors.


Deze monitoren lenen zich ook heel goed voor videobewerking en DTP toepassingen. En kunt deze topmonitoren niet alleen met een game-PC of game-laptop maar ook in combinatie met een game-console gebruiken.

Er is een ruime keuze uit goede gaming monitoren in verschillende maten en in verschillende prijsklassen. Er zijn game monitoren van rond de 150 euro voor casual gaming, maar ook game monitoren van meer dan 800 euro voor wie echt het beste van het beste (en grootste) wil.

Aanbevolen game monitoren

Kijk bij de beste gaming monitoren welke monitoren er als beste game monitor zijn getest.

Game monitor of televisie?

De meeste bezitters van een game console gebruiken deze in combinatie met de televisie die toch al in de huiskamer staat. Maar het gebruik van een goede game monitor heeft zijn voordelen.

Een goede game monitor heeft namelijk een veel lagere input lag dan een televisie. Daardoor zie je hetgeen je doet veel sneller in beeld op een gaming monitor dan op een TV. Je kunt dus veel sneller op de actie van je tegenstander reageren. De input lag van een goede game monitor kan wel tien keer zo laag zijn als die van een televisie. Dat geeft je een enorm voordeel als je op een snelle monitor speelt.

Dit maakt een monitor een goede game monitor

Aan welke eisen moet de beste monitor voor gaming voldoen? De onderstaande specificaties zijn voor een goede game monitor erg belangrijk.

De reactiesnelheid
Niet alleen de gamer moet snel reageren, maar ook zijn of haar beeldscherm. De snelheid waarmee pixels op het scherm worden getoond wordt reactietijd of responstijd genoemd. Als de actie te traag wordt getoond is er sprake van ghosting. De actie vindt al plaats maar jij ziet deze nog niet. Het gevolg is dat je tegenstander die op een scherm met een snellere responstijd speelt al gehandeld hebt voor jij uberhaubt iets hebt kunnen zien. Een trage reactiesnelheid van je monitor kan je kansloos maken.

De verversingssnelheid
Niet te verwarren met de reactiesnelheid is de verversingssnelheid (ook wel frequentie genoemd). De verversingssnelheid is de snelheid waarmee de beelden in zijn geheel worden getoond. Een lage verversingssnelheid levert schokkerige beelden op. Een computergame met heel veel actie vraagt om een veel snellere verversing dan een film. Voor filmbeelden is 30Hz wel genoeg, maar snelle games vragen om een verversingssnelheid van minimaal 60Hz en liefst nog 120Hz of 144Hz.

Let er wel op dat je videokaart of videochip dezelfde hoge snelheid aan moet kunnen, anders heb je er nog weinig aan.

De resolutie
De mooiste en beste plaatjes worden natuurlijk met een zo'n hoog mogelijke resolutie verkregen. Natuurlijk moeten naast de monitor ook de game en de computer deze resolutie ondersteunen. Ultra HD is wel een must voor een goede gamemonitor, ook met het oog op toekomstige ontwikkelingen.

En verder
En natuurlijk zijn er meer factoren van belang. Denk aan kleurechtheid, schermgrootte, helderheid e.d. Bij de bovenstaande aanbevolen beste game monitoren vind je de beste game monitoren volgens de experts van Bol.com.

Zie ook: Meer testen gaming

Onderwerpen:
beste game monitor test, gaming monitoren getest.

, ,


0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.