Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste voederhuisje vogels

Hier kijken er naar de mooiste en beste voederhuisjes voor vogels. Ook geven we tips voor het plaatsen en gebruik van een voederhuisje.

beste voederhuisje vogels

Als het buiten echt koud wordt is het tijd voor een voederhuisje in de tuin. Leuk voor de vogels (gevuld buikje) en voor jezelf (gezellig veel vogels in de tuin). Hier kijken we naar de leukste en beste voederhuisjes voor vogels.Alle beste vogelhuisjes

We baseren ons daarbij op de waardering die de voederhuisjes van hun gebruikers krijgen. Welke vogelvoederhuisjes zien er het leukst uit en trekken de meeste vogels aan? 

In het overzicht met beste voederhuisjes vind je alle vogel voederhuisjes met de hoogste waardering van 5 sterren.

Een aantal van de leukste, mooiste en beste van deze vogel voederhuisjes bekijken we hier onder.

Tip: Het gaat hierbij om de beste voederhuisjes, vogelhuisjes om vogels in de winter bij te voeren. Zoek je een vogelhuisje waarin de vogel kan nestelen? Kijk dan bij de beste nestkastjes test.1. Wildlife Garden Foderlada voederhuis vogels

Een voederhuisje kun je de Wildlife Garden Foderlada nauwelijks nog noemen, eerder een voedervilla voederhuis of voederschuur. Dit is het vogelhuis met de hoogste waardering van alle vogelvoederhuisjes. 

En dat is niet vreemd als je dit vogelhuisje ziet. Dit is een voederhuis voor vogels met een leuk en grappig design. Het beschikt op zijn beurt zelfs over een eigen miniatuur vogelhuisje aan de gevel.

beste voerderhuisje voor vogels

Wildlife Garden voederhuisje vogels


Dit beste voederhuisje voor vogels trekt veel vogels aan, en veel vogeltjes kunnen er gelijktijdig gebruik van maken. Een nadeel van dit voederhuis is wel dat ook grotere vogels zoals kauwen bij het voedsel kunnen. Deze vogels hebben ook honger, maar sommige mensen zijn hier minder van gediend. 

Het Foderlada voederhuisje voor vogels is een sterk en degelijk vogelhuis waarin je meerdere soorten voer kunt aanbieden. Het voerderhuis biedt vier voer-compartimenten voor verschillende soorten vogelvoer, bijvoorbeeld vogelzaad, vet en pinda's. De paal wordt niet meegeleverd.

Kijk voor de actuele prijs en alle informatie van dit beste voederhuisje voor vogels in het bovenstaande overzicht met beste voederhuisjes.
2. Buzzy Bird voederstation vogels

Een compleet ander vogel voederhuisje is dit voederstation van Buzzy Bird. Ook dit is een decoratief voerhuisje waarin je de vogels meerdere soorten voer kunt aanbieden.

Buzzy Bird vogel voederhuisje op paal

Buzzy Bird vogel voederhuisje op paal


Het vogel voederstation bestaat uit een paal met een lengte van 1,85 meter met 5 decoratieve haken waaraan je een viertal feeders kunt hangen Ook een vogelbadje en een voedselplateau zijn aan het voederstation te bevestigen.

Dit voederhuisje beschikt over een stevige constructie en het is fijn dat je dit voederstation zelf kun indelen. Ook deze topper onder de vogelhuisjes vind je bij de bovenaan genoemde beste voederhuisjes, maar ook via de bovenstaande productlink.
3. Relaxdays voederbakje vogels voor aan het raam

Wil je de vogels goed en dichtbij bekijken dan is dit voederhuisje van Relaxdays het beste voederhuisje. Dit vogelvoederhuisje plak je namelijk met zuignappen vast aan je raam.

Transparant voederhuisje vogels Relaxdays

Transparant voederhuisje vogels Relaxdays

Hierdoor is dit vogel voederhuisje zelfs geschikt als je geen tuin of balkon hebt, maar ook als je de vogeltjes goed wilt zien. Ook kinderen vinden dit daarom een leuk vogelhuisje. En dat geldt ook voor senioren.

Dankzij drie zuignappen zit het transparante voederhuisje voor vogels stevig vastgekleefd zodat het huis niet met vogeltjes en al naar beneden komt, ook al gebruiken meerdere vogels gelijktijdig dit huisje. 

Kijk voor de actuele lage winkelprijs in het bovenstaande overzicht met beste vogelhuisjes of via de productlink. Je komt dit vogel voederhuisje voor aan het raam daar tegen in verschillende versies en vormen.4. Esscher Design vogelvoederplek

Van Esscher is dit design voederhuisje voor vogels. Eenvoudig en strak vormgegeven, maar toch heel mooi om te zien. Esscher maakt heel veel verschillende design vogel voederhuisjes in heel verschillende stijlen. Kijk bij de Esscher Design voederhuisjes voor alle modellen.

Design voedertafel vogels Esscher

Design voedertafel vogels Esscher


Deze design voedertafel voor vogels hang je veilig aan een tak of overkapping op. Een dakje beschermt het voer tegen nat worden.5. Nince slim vogel voederhuisje

Tot slot een heel bijzonder vogel voederhuis. Het Nince Smart Voederhuisje is namelijk voorzien van een Full HD videocamera, groothoeklens, microfoon en WiFi. Een slim voederhuisje voor vogels dat je aan je netwerk en internet kunt koppelen.

Zodoende kun je overal met je telefoon live naar de vogels kijken en zelfs luisteren. Je kunt foto's en video's maken en eventueel opslaan en op internet publiceren. 

Nince slim voederhuisje vogel

Slim voederhuisje met app, Nince


Bovendien is de app van dit slimme vogel voederhuisje in staat om 11.000 soorten vogels te herkennen! Een vogel encyclopedie geeft je vervolgens alle informatie over de betreffende vogel.

Kortom, dit is een wel heel bijzonder en wel heel modern voederhuis voor vogels. Een heel speciale vogel voederplaats.Wat is de beste plek voor een vogelvoederhuisje?

Ook al koop je het beste voederhuisje, als de vogels het voederhuisje negeren heb je er nog niets aan, Twee dingen zijn, vanuit het oogpunt van de vogel, belangrijk voor de plek waar je een vogelhuisje plaatst, de veiligheid en de bereikbaarheid.

Vogels zijn schuw (en terecht), dus ze moeten zich wel veilig voelen als ze aan het eten zijn. Plaats een vogelvoederhuis niet op een plek waar een kat er op kan springen. Ook beschutting is belangrijk, niet alleen tegen roofdieren (zoals de huistijger) maar ook tegen weer en wind.

Voor de toegankelijkheid is een hoogte van 1,5 meter tot 2 meter ideaal. Te hoog is dus ook niet goed. Verder helpt het als een vogel van afstand het voer kan zien liggen. Verberg het vogelhuisje dus niet te veel.Wat voor voer doe je in het voederhuis?

Als je via een voederhuisje de vogels voert wil je ze natuurlijk wel de juiste voeding geven. Vogelvoer dat goed is voor de gezondheid van de vogels en vogelvoer dat ze lekker vinden. Want dat is leuk voor de vogel en je krijgt er meer vogels van in de tuin.

Pinda's zijn populair voer bij veel vogels. Gebruik wel ongebrande pinda's in je voederhuis. Pindakaas vinden vogels ook lekker, maar gebruik dan wel specifiek voor vogels bedoelde pindakaas. Deze bevat geen zout en andere toevoegingen die slecht zijn voor een vogel.

Zonnebloempitten zijn ook heel geliefd bij vogels. Deze kun je in grote zakken kopen.

Vogelvoer (mezenvoer) kun je ook als vogelvoer mix kopen. Dit is een gevarieerde mix waar de bovengenoemde pinda's en zonnebloempitten vaak ook deel van uitmaken. Maar ook granen en ander voer.

Ook vruchten kun je in je voederhuisje of op de voederplaat leggen. Veel vogels houden van rozijnen, bessen en appel.
Al hier boven genoemde vogelvoederhuisjes en meer voederhuisjes voor vogels vind je bij de bovenaan genoemde beste voederhuisjes met 5 sterren. Kijk daar voor alle prijzen en meer informatie.

Tip: Kijk bij de beste dierenwinkels online voor de beste winkels om voordelig alles voor vogels te kopen.

Foto bovenaan: Wildlife Garden Foderlada voederhuis vogels

Onderwerp:
Zoek je een leuk en goed vogelhuisje voor in de tuin? Hier hebben we de beste voederhuisjes voor tuinvogels in verschillende soorten. Het zijn vijf goede voederhuisje vogels. Meer leuke en goede voederhuizen vogels vind je bovenaan in het voederhuisje overzicht met alle voederhuisjes.

Een reactie posten

0 Reacties