Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Het beste partyspel

Redactie     15:09    


Een partyspel is een spel wat je met een hele groep kunt spelen. Daarbij gaat het bij een goed partyspel vooral om plezier en gezelligheid. Hier kijken we naar de leukste partyspellen volgens de mensen die het spel gespeeld hebben.


Alle spellen die een zeer hoge waardering van hun spelers hebben gekregen (5 uit 5) vind je in het onderstaande overzicht beste partyspellen.


Hieronder kijken we naar een aantal van deze beste partyspellen. We beschrijven ze kort. Kijk in het overzicht met beste partyspellen voor alle informatie. Daar vind je ook de actuele winkelprijs.


Beste partyspel: 30 Seconds

We beginnen natuurlijk bij het beste partyspel van allemaal. De hoogste waardering is er voor 30 Seconds.Extra leuk aan dit spel is dat je het in teams speelt. Veel andere partyspellen speel je individueel tegen elkaar, in een team spelen levert meestal echter extra veel pret op (tenzij een speler niet tegen zijn of haar verlies kan).

Je krijgt 5 begrippen op kaartje te zien. Je hebt slechts 30 seconden om deze te beschrijven en door je medespelers te laten raden. Ieder goed antwoord is een stukje verder op het speelbord. De dobbelsteen zorgt daarnaast nog voor een geluksfactor, en vaak het nodige vrolijke leedvermaak.

Van dit partyspel is naast de Nederlandse versie ook een Vlaamse versie beschikbaar, met minder Hollandse vragen.

30 Seconds Everyday Life

Nummer twee in de lijst met beste partyspellen is ook een 30 Seconds spel. Deze versie (ooit winnaar Speelgoed van het Jaar 2017) bevat termen over meer alledaagse zaken die je moet beschrijven. Hierdoor leent deze versie zich ook beter voor kinderen dan het origineel.

Beste partyspel kinderen: 30 Seconds Junior

Maar nog beter geschikt voor kinderen is 30 Seconds Junior. Deze kinderversie bevat alleen begrippen waar kinderen mee bekend zijn. En hun ouders ook, dus dit partyspel is niet alleen leuk voor kinderfeestjes en vriendjes, maar ook voor spelen met het hele gezin.

Concept

De top drie geeft wel aan hoe populair 30 Seconds is. Maar er zijn natuurlijk meer leuke partyspellen. Het bordspel Concept is minder bekend, maar wel een leuk partyspel om met ene groep vrienden te spelen.Bij het partyspel Concept speel je in teams van 2 personen. Ook hier moeten begrippen geraden worden (zoals bij de meeste partyspellen), maar bij dit spel mag er niet gepraat worden. Er moeten iconen worden gecombineerd, en de teams moeten goed samenwerken. Met pionnen op het speelbord moeten de hints worden gegeven.

Nog een heel groot verschil met andere partyspellen: Bij Concept speel je niet tegen elkaar, maar de teams moeten elkaar helpen. Het spel is hun gezamenlijke tegenstander.

Concept is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 10 jaar. Voor jongere kinderen is er een speciale Junior versie.

Een origineel spel dat ook een Speelgoed van het Jaar nominatie heeft gehad. Kijk voor de prijs en alle informatie in het bovenstaande overzicht met beste partyspellen.


Party & Co Junior

Party en Co van Jumbo is een echte klassieker bij de partyspellen. Deze nummer vijf in de lijst is de versie voor kinderen en gezinnen, maar er is ook een moeilijkere versie voor volwassenen.Party & Co Junior is vooral gericht op kinderen van 8 tot 13 jaar, met 560 opdrachten die bedacht zijn door een team van leraren en opvoeders. Je moet bij Party & Co heel uiteenlopende opdrachten uitvoeren van imiteren en neuriƫn tot tekenen. Kun jij de andere spelers het antwoord laten raden? Of hebben ze alleen maar lol om je?

Mimiq

Nog zo'n pretspel is Mimiq. Je moet hierbij kaarten van je tegenstanders zien te bemachtigen door gekke bekken te trekken. Leuk voor kinderen of als familiespel, maar wat dacht je als volwassenen met elkaar dit spel spelen?MadWish

MadWish is een uniek partyspel voor tieners en volwassenen dat met geen ander spel te vergelijken is. Het is een "spel van de straat", inclusief pooiers, ripdeals en golddiggers. Kortom, geen spel dat je met je kinderen speelt!


Dit partyspel voor volwassenen draait om geld verdienen, geld verdienen en om het verdienen van geld. En daarvoor mag je over lijken gaan. Maar dat is niet jouw fout, het is de fout van het spel!

En zo vind je in het bovenstaande overzicht met beste partyspellen nog veel meer leuke partyspellen voor jong en oud. Kijk daar voor alle spellen, alle prijzen en alle informatie.

Zie ook: Meer beste spellen
Foto bovenaan: 30 Seconds van 999 Games


Samenvatting:
Een partyspel is een gezelschapsspel waarbij het vooral om de lol en de gezelligheid gaat. Bovenaan vind je overzichten met de beste partyspellen (5 sterren) en alle andere leuke partyspellen. Een aantal van de beste partyspellen wordt besproken, zoals 30 Seconds (volgens velen het beste partyspel), Party & Co, Concept, Mimiq en Madwish.


, ,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.