Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Winterbanden test ÖAMTC (Oostenrijkse ANWB)

Redactie     14:27     No comments


De ÖAMTC heeft zijn jaarlijkse winterbanden test uitgevoerd. De ÖAMTC is de Oostenrijkse versie van onze ANWB. Deze experts in autobanden weten dus waarover ze praten. Wat zijn beste winterbanden van 2019 / 2020? Hier lees je het!


Twee winterbanden testen

De winterbanden test 2019 / 2020 bestaat uit twee delen. De bandentest van de winterbanden met maat 185/65 R15 T is voor consumenten het meest interessant. Dit is namelijk de bandenmaat die het meest bij personenwagens tegenkomt. 

De tweede winterbandentest betreft de banden maat 205/65 R16C T. Deze bandenmaat wordt gebruikt door bestelauto's en is dus vooral handig voor ondernemers die hun werknemers in de winter veilig de weg op willen sturen.

Voordelig de autobanden kopen (en eventueel laten plaatsen)

Hieronder kun je de beste winterbanden 2019 / 2020 vinden en de volledige test downloaden. Wie nieuwe winterbanden (of andere autobanden) wil kopen kan het beste eens kijken bij de beste online aanbieders van autobanden. Bij deze bedrijven kun je namelijk met hoge korting alle banden bestellen en deze (indien gewenst) door een lokaal autobedrijf op je auto laten zetten. Zo kun je heel veel geld besparen op autobanden.

Beste winterbanden personenauto

In de bandenmaat 185/65 R15 T komen de Dunlop Winter Response 2 autobanden als beste winterbanden uit de test. Deze beste winterbanden voor de personenauto scoren het beste op sneeuw en op brandstofverbruik. Ze scoren een Zeer Goed op een nat wegdek en een Goed op een droge weg. Ook op een droog wegdek scoren deze banden daarmee in de top 3 (van de 16 geteste winterbanden).

De tweede plek bij de winterbanden voor personenauto's is er voor de Kleber Krisalp HP3 (de beste winterband op een droge weg), de derde plaats voor de Pirelli Cinturato Winter. Alle drie deze banden scoren 4 van de 5 te halen sterren bij de Oostenrijkse ANWB. De rest van de geteste winterbanden in deze maat scoort 3 sterren of minder.

Beste winterbanden bestelauto

Voor ondernemers en andere bezitters van een bestelauto is de winterbandentest van de bandenmaat 205/65 R16C T van belang. Hier is de beste winterband van Continental, de Continental VanContact Winter.

De winterbanden voor bestelauto's scoren wel een stuk minder dan die voor de personenauto's. Slechts drie van de geteste winterbanden in deze maat zijn (met 3 sterren) aanbevelenswaardig. Naast de Continental VanContact zijn dat de Pirelli Carrier Winter en de Michelin Agilis Alpin. De rest van de winterbanden maat 205/65 R16C T scoort slecht tot zeer slecht. 

Kijk bij de uitslag ÖAMTC winterbanden test 2019 voor een PDF met de volledige uitslag. Bij de bovengenoemde online aanbieders kun je al deze winterbanden voordelig bestellen en bij de testen van autobanden vind je meer beste autobanden uit diverse tests.


Onderwerp:
Wat is een goede goedkope winterband? De OAMTC ( de Oostenrijkste ANWB) heeft de beste winterbanden getest. Hierboven vind je de beste winterbanden voor personenauto en bestelauto (de maten 205/65 R16C T en 205/65 R16C T). De beste winterband voor de personenauto is de Dunlop Winter Response 2 autoband, in de tweede categorie is de Continental VanContact Winter de beste winterband. Kijk voor meer informatie over de winterbanden test van de Oostenrijkste ANWB en voor de twee best geteste autobanden hier boven.

,


0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.